2016 aasta kokkuvõte (piltides)

Ilmselgelt ei saa ma täna muud postitada kui mingi aasalõpu kokkuvõtte või kirjutada aastavahetusest või uue aasta lubadustest või läinud aastast või… Teen kõike ühes postis, sest aega pole raisata ja teatavasti, aeg võrdub raha.

Aastavahetus on nagu jaanipäev, lihtsalt põhjus juua. Ma näiteks mõtlesin, et ma teen uuel aastal kolmenädalase veinipausi ja luban endale klaasikese alles lennujaamas kui Tai reisile minek.

Aastavahetus pole kunagi mul mingi megapeoga möödunud. Tiinekaaega mõni jääb, aga üldiselt oleme kodused olnud. Pere-sõpradega. Nii ka sel aastal. Paar sõpra tuleb külla, joome ilmselt kes mida – veini, õlut, vahukat, vett.. Ja ma teen süüa.

Tahtsin teha midagi erilist ja head. Lappasin kokaraamatuid, seda uut Manu oma ja üht teist, megapaksu külmalaua oma ja leidsin mõned ideed. Justnimelt, ideed, sest ma pole selline retseptis kinni olija. Mugandan vastavalt endale ja kokaraamatutest ammutan pigem inspiratsiooni. Nii teengi ma hunniku sinimerekarpe õhtuks ja erinevaid nikse-näkse. Kui mul täna päeval meeles on ja jaksu on, teen video ka. Pilte näeb kindlasti.

Mõtlesin, et kõik teevad aastalõpus kokkuvõtteid. Nii fucked up aastalõppu pole mul ammu olnud, aga see pole teema hetkel. Võtan ka meie aasta kokku, aga seda piltides. Ja linkides.

JAANUAR – Hedon sai üks (loe lähemalt siit!)! Sel puhul lasime tal tordiga mängida ja käisime Teesi juures enne ja pärast pilte tegemas.

VEEBRUAR – Leenu sai 33 ja et mitte pidu pidada, põrutasime Tai päikese alla. Hea põhjus peo vältimiseks, mine kodust ära. Kõik Tai postitused on leitavad siit! Sel aastal olen ma sünnipäeva ajal jälle Eestis ja eks tuleb see pidu ka teha. Ma lihtsalt ei oska nii, et ma sünnipäeva ei tähista.

MÄRTS – Meelis avas oma neljanda näituse “Päris ihu/ilu” (loe lähemalt siit!). Leenu korraldas Tartus blogilugejatele söömaorgia (loe lähemalt siit!).

APRILL – tundus, et midagi eriti erilist ei toimunud, vähemalt blogi pildipank mingeid emotsioone ei tekitanud.

MAI – käisime skandaalsel sünnipäeval, mis isegi ajakirjandusse jõudis – piitsad, orjad, värgid, eksole (loe lähemalt siit!) ja Meelis käis Eurovisioonil! VIP värk!

JUUNI – Eesti Blogiauhinnad 2016 – tehtud! Loe lähemalt siit! Meie Hedoniga käisime Bulgaarias (loe lähemalt siit!)

Ja kui rääkida blogiauhindadest, siis järgmisel aastal tulevad need taas. Peaaegu pooled koostööpartnerid on juba olemas. Valmimisel on uus koduleht. Uus registreerimisvorm ja hääletussüsteem. Olen arvestanud teie soovidega, et kõik oleks lihtsam ja arusaadavam. On. Muudatusi on palju ja need on tehtud peamiselt tulenevalt eelmisest aastast. Mul on nii hea meel, et mul on kaks väärt abilist. Tervitan siinkohal Sandrat ja Kristit!

JUULI – Korraldasime oma sõpradele enda kaheksanda kooseluaasta puhul koostöös SushiCatiga hoovis sushikoolituse (loe lähemalt siit!), käisime paljude erinevate fotograafidega pildistamas ja loomulikult – Triinu Liisi tüdrukuteõhtu – tehtud! Loe lähemalt siit!

AUGUST – käisime perega Odessas (lugeda saab siit!), sattusime Hedoniga seal haiglasse; saime lõpuks kauaoodatud #epneritepulma (loe lähemalt siit!) ja tegime veel fotograafidega mõned shoodid.

SEPTEMBER – kindlasti oli septembri high light marimelli supiköök (loe lähemalt siit!) ja Malluka babyshower (loe lähemalt siit!)

OKTOOBER – tundub jälle sellise “tühja” kuuna blogi mõistes, aga hittlugu oli kindlasti see, kuidas kristallid minu elu muutsid (loe lähemalt siit!).

NOVEMBER – käivitasin eksperimendi “loeb iga klikk” (loe lähemalt siit!), esimese kuuga tõid blogilugejad meie kodufondi 354,82€ (loe lähemalt siit!), detsembris lisandus 362,45€. Aitäh teile! Ausalt! Ma olen saanud nii palju tagasisidet selle kohta, et tšekatakse rõõmuga neid reklaame, sest see ei võta kellegi rahakotist otseselt raha ära. Nii on. Ja meile suureks rõõmuks. Arvestades, et vanasti oli see summa mingi 100-150€ maks, siis selle kahekordistamine on metsikult abiks :) Ja no kui rääkida uue aasta plaanidest siis… “Oma kodu 2017, või muidu suren”, saab see olema, mis muud.

DETSEMBER – kindlasti olid populaarsed marimelli loosid, aga olge mureta, neid tuleb ka uuel aastal ja igal kuul vähemalt korra proovin ma teile head meelt teha ja miskit välja loosida :)

Aga hittlood või märksõnad peaksid olema – Medemis Clinic (loe lähemalt siit!), Manu Feildel (loe lähemalt siit!) ja Kartim (loe lähemalt siit!)

Kiidan turundusjuhti hea idee eest – läbi lambi pilti teha :)

Meie pere tänavune jõulutervituskaart :)

Mida ootab meie pere uuelt aastalt? Mida soovime lugejatele?

Et oleks rahu ja veidi päikest, mis saadaks maa peal nii suurt kui väikest…

Soovime, et…

… tervist oleks, et külmetushaigused ei kimbutaks pool aastat nagu selle aasta lõpus. Meelis on reaalselt olnud gripis 10 korda, enne jõule kadus tal hääl. Jõuluvanal, kadus hääl. Proovisime siis Koit Toome imenippi – kuuma piima searasva ja meega. Kuna searasva ma ei leidnud, siis kuuma piima meega. Ja apteegist sain “annan teile ühe erilise rohu, mida kasutavad muusikud ja näitlejad”, tegemist oli mingi tabletiga, mis tekitas suhu tunde “nagu terve suu oleks tupeseent täis”, kirjeldas Meelis. Ehk et see tekitas megapaksu limakihi ja kurk ja häälepaelad seal all said paraneda. Jõuluvana sai õnneks tehtud.

… seda pole meile vaja, sest meie nagunii oleme teineteisele olemas nii heas kui halvas, vaesuses ja rikkuses, haiguses ja tervises, aga… Olge olemas oma lähedaste jaoks. Ärge lükake neid kõrvale, kui teil on raske. Ärge arvake, et peate üksinda kõigega hakkama saama. Ärge kartke abi küsida. Jagage oma muresid ja rõõme. KOOS ON ALATI LIHTSAM! Ja kui näete, et keegi vajab abi, tuge, julgustavat sõna, kiitust – jagage seda. Teie jaoks võib see olla sõnakõlks, teise inimese jaoks muuta terve päeva värviliseks.

… võtke iga läbikukkumist kivimügarikuna, millest saate lihtsalt üle astuda ja edasi ja kaugemale ja kõrgemale liikuda. Võtke iga negatiivset kommentaari positiivsena, et olla ise parem. Ärge heituge iga sita peale, mida keegi kuskil kobiseb. Te pole sellepärast kehvem, et keegi teid tundmata või tausta teadmata, midagi arvab.

… meie endi sooviks ongi, et vaim oleks selge, meel kirgas, keha terve ja… Soovime, et oma-kodu-projekt saaks tuule tiibadesse ja aasta 2017 jõulud veedaksime oma kodus. Unistada tuleb ikka ju suurelt! Ja noh, lotovõitu ootame ka jätkuvalt, sest siis oleks oma-kodu-projekt natuke lihtsam. Olgu, Meelise ema mõistvat suhtumist ootame ka. Sest mis sitasti, see uuesti ja nagu ma juba varem ütlesin, olge üksteisele toeks. Aidake ja nähke, kui keegi abi vajab.

Head vana-aastalõppu kõigile ja…

2 thoughts on “2016 aasta kokkuvõte (piltides)

  1. Hedoni esimene võrdluspilt mütsiga.. NII nunnu :)))
    Head uut aastat teie perele!

Comments are closed.