#kokandus

Mida süüa kui emmet pole kodus?

Kunagi enne blogiauhindu saatis Mamma mulle lõunaks süüa, oma uusi vokiroogasid…

Ma ei tea, kas nad eeldasid mingit megapromo või ei, igaljuhul mulle need vokid täiga maitsesid ja nüüd teen promo otsa kah.

Üldiselt mulle sellised valmis toidud, mida ainult soojendama peab, väga ei istu. Eriti vokid. Või no tegelt valmistoidud ikka üldse ei meeldi. Sellised soojendatavad. Ainuke nö valmistoit, mida ma söön on see topsis kartulipuder – vesi peale ja valmis. Aga mingid pakis „praed“ on big no no, okei, kuniks Mamma neid vokke saatis. Need on päriselt sama head kui isetehtud. Ja need pole päris uunis soojendamiseks, vaid ikkagi pannil tegemiseks, koos maitseainete ja asjadega.

Tookord oligi nii, et ma olin blogiauhindadega nii ametis, et mul reaalselt polnud meeles süüa tehagi ja mul oli söögist jumala savi. Aga kodus oli armas abikaasa, kes aga vokid valmis tegi ja kiitis, issand kui lihtne ja nagu päris toit.

Vokid olid tõesti head. Ma ei teagi kumb parem oli, kas veis või kana, aga…

Ausalt, olid head. Ma ei kiidaks, kui ei meeldiks.

Ja nüüd, kui ma reisile minemas olin, mõtlesin, et jumal, vaesed poisid, niigi jäävad üksi koju, mul veits on süümekad ka, et ma saan jalad seinale visata ja nemad ei saa ja mõtlesin, et teen neile hunniku süüa valmis, et neil oleks sama lihtne kui Mamma vokkidega, et üks-kaks pannile, viis minti ja valmis.

Käisin üks hommik Rimis, kus ma tavaliselt ei käi, aga kuna Maximas polnud seda konkreetset saia ja leiba, mida mul cateringi jaoks vaja oli, siis hüppasin Rimist läbi ja…Kas sa näed, Mamma vokid sooduses, mul vaeva vähem ja Mammal riiulid tühjemad. Haarasin kohe viis ja viis ja mõned pakid kohupiima pannkooke ka.

Kusjuures, ma pole paremaid pannkooke söönud oma elus. Nagu juustukook. Päriselt ka! Ka külmalt on ülihead, nagu pakendil kirjas :)

Külmik täis, mina rahul ja ilmselt poisid ka.

Võib rahus reisile lennata. Külmkapp on täis!

Eks Meelis kostitab teid piltidega, mida nad söövad, kus nad käivad ja mis nad teevad. Mul on esialgne plaan blogist eemal olla, telefon hääletuks panna… Aga noh, tundes ennast, blogin ma vähemalt üle päeva ja olen kogu aeg online :D

8 thoughts on “Mida süüa kui emmet pole kodus?

  1. Minu meelest see kana oma lõhnas ja maitses kuidagi jube hapukalt. Veise oma oli täitsa ok, ostaks teinekordki. Pannukatega nii, et Kardo kiitis täiega, sõbranna kiitis täiega, Mari sõi täiega, aga minu meelest neeh :D

    1. Ma magusat ei söö eriti.. aga need pannukad olidki nagu viiluke kohupiimakooki :) ja peamine, et mari kiitis.. hedon sõi eile 5tk, hommikul ärkas.. KOOKI MOOOOSIII!!

  2. Mammal on vähemalt Soome tootja kohta Eestis oma tehas, kus neid asju valmistatakse ;)

    1. Esimesel pildil on need esimesed vokid, mis nad saatsid enne blogiauhindu, seega 12.06 on väga okei kuupäev :)

Comments are closed.