#beebiblogi #kokandus

Hedontsik sai seitse!

Aeg lendab ikka vapsee kiirelt. Minu meelest ta alles sündis, juba on ta seitsmekuune. Ja mõtleks, viis kuud veel ja ta on juba aastane… Ja veel pool aastat ja mu emapalk saab läbi.

Ma üldse ei kujuta ette, et ma peaks ta kuskile lastehoidu/aeda viima ja ise tööle kobima. No ei oska kohe mõelda sedasi. Ma olen harjunud temaga päevast päeva olema. Mina ärkan, ja siis ärkab tema ja siis teeme selfie’sid, sest need on ta lemmikud. Nii kui kaamera enda poole pööran, on kutil suu kõrvuni. Ja siis sööme ja tudume ja käime jalutamas ja poes ja oleme niisama nunnud ja mängime ja oleme ja siis tuleb issi töölt ja…

Neli erinevat hommikut! Iga kord nägu nalja täis kui kaamera välja võtan :)

Me oleme siin mõelnud, et võiks reisile minna. Noh, Budapesti me nüüd lähme, tänu Kallose mängu võidule (auhinnad loosin siis, kui sellest lähemalt kirjutan, kui olen auhinnal järel käinud…) ja sinna võtame ilmselt Hedontsiku kaasa. Aga oleme mõelnud ka pikemale soojamaareisile, aga sellega on jälle selline asi, et kui mitte minna Türki või Sharm el Sheikhi ja kauemaks kui nädal, siis ei tahaks teda kaasa vedada. Aastane ei mäleta ju sellest reisist midagi ja ikkagi oleks lapsega keerulisem kui üksinda. Ja siis ma tabangi end mõttelt, et keda ma usaldan nii palju, et jätta talle laps kaheks nädalaks? Paar tundi või pool õhtut on teine asi… Aga kaks nädalat!

Ah, mis ma heietan, eile pidasime pidu. Hommikune mõõtmine teatas, et kutt on 9,5 kg ja 69 cm pikk. Paras pontšik.

Juuksuris käidud (juba kolmas kord elu jooksul) ja peoks valmis! :)

Õhtul tulid mõned sõbrad külla. Näiteks Krete-Matu, kellel on 10 päeva vanem plikatirts, kes on vapsee tubli võrreldes meie laiskvorstiga, istub ja roomab… Hambadki juba suus.

Läbi astusid veel mõned inimesed ja kuna ma süüa teha ei viitsinud, siis tellisin sushit ja muffineid.

Avastasin juba üks poolteistaastat tagasi läbi Cherry ühe sushikoha, siis kandis ta nime SushiExpress, nüüd on nad nime all ehosushi ja olen sealt korduvalt tellinud. Hinnad on üllatavalt odavad ja sushi ise hea. Ma olen kuulnud küll, et oi, ma sain vale asja ja mulle ei meeldinud see “odav” sushi, aga minul pole siiani ühtegi probleemi nendega olnud.

sushikollaaz

Neil on alati erinevad kombod, millest ühe lemmiku ikka leiad ja 40 tüki eest mingi 8-12€ maksta on minu meelest rohkem kui soodne.

Mõtlesin siis, kui tellimust tegin, et kutsusin 10 inimest, on tööpäeva õhtu, kõik kindlasti näljas. Tellisin 12 erinevat ehk siis 120 tükki sushit! Ja saate aru, see sushi kadus silmapilk.

Alustasime kuuekesti, siis lisandus üks sõber, kes sai riismed ja kaheksandana lisandunud sõber, kellel tööasjad venisid pidi ainult magusaga leppima. Hea, et kaks tulemata jättis, mis? Järgmisel korral targem, tellin 200 tükki! Vähemalt!

2S8A2863_2
Menüüga saab tutvuda siin!

Ma näiteks ei saanud igat sorti maitstagi, sest ma ei jõua nii kiirelt süüa… Ja siis kui ma oleks juurde võtnud, polnud enam midagi võtta.

Maitsvatel Muffinitel on uued suvemuffinud maasika ja šokolaadiga, mõtlesin neid proovida. Tore, ma ei saanud jälle ühtegi. Meeliselt küsisin just, et kuule, sa muffinit sõid, olid head? “Sitaaaaaks head, jaaaa!” Noh, seega olid head :)

2S8A2876

Ja kuna vahetult enne külaliste tulekut arvas Meelis, et äkki magusast tuleb puudus (20 šokolaadimuffinit olevat  vähe, noh, oligi), siis palus ta, et ma kiirelt rabarberi kooki teeksin. Mul on väljakujunenud oma kiirvariant.

2S8A2879

Üks pakk kodust keeksipulbrit, hunnik rabarberit, eile panin piparmünti ja šokolaadinööpe ka. Segan kõik kokku ja panen vormidesse. 15-20 minti 170 kraadi juures ja voilaa!

Viimased külalised lahkusid südaöö paiku. Tore oli. Aitäh kõigile kes tulid ja olid :) Järgmise korrani!

 

10 thoughts on “Hedontsik sai seitse!

  1. Mitte ühtki! Ingverit lutsutas :) ja natuke sai küpsetatud lõhet ja toorjuustu ühe tüki vahelt!

 1. Tere
  Aeg lendab tõesti kiirelt.Mul plika saab varsti 1a.6k.No oli alles kui see Päike sündis.Tööle minekust ei taha mõeldagi.Mõnus toimetada kodus.
  Päikest teile

 2. Hedon on ikka nii nummik :) (noh minu pojast järgmine nummiduses :D )
  Minu poikale meeldib ka selfisid teha :) Kukub kohe itsitama ja edvistama.

 3. Pole sul mitte pontsik laps, lihtsalt natuke pikem. Mu poiss on 2aja 8k ja valverühma kasvataja sai alles täna teada, et ta polegi neljane :D Muretses, et poiss ei räägi eriti :D

 4. Olen aru saanud, et elate ühetoalises, kuidas beebi magada sai, kui külalised nii kaua olid või olite õues ? Küsin kuna meil ka külalised tulemas ja nad jäävad ilmselt ka ööni ja õues läheb ju jahedaks ja beebi tuba on elutoa kõrval ja läbikäidav kahjuks :/

  1. Meie beebi on sünnist saadik meluga harjunud. Magab siis kui uni on ja on seltskonnas kui magada ei viitsi. Ühetoalise korteri võlud, absoluutne pluss minu meelest. Ja ta on harjunud magama minema 21.00-21.30 ajal ja kuna ta on harjunud, siis ta magab. Meil pole sellist asja, et tasa, laps magab. Elu läheb edasi, las magab.
   Kui külalisi pole, siis vaatame ju ise ka telekat vms.

 5. Palju õnne armsale Hedonile! Te olete tõesti vahva põnniga hakkama saanud!
  See Eho Sushi on tõesti kõige parem. Hinna poolest on nad ausad ja on näha, et nad ei soovi kliente tühjaks teha ja valik on ka väga lai. Kõik näeb päris kena välja, aga järgmine kord soovitan võtta tellimus kandikule (neil on see võimalus olemas), siis on veel ilusam.

 6. Ma ei ole üldse mingi ökoema ega midagi aga ingveri kohta tahtsin öelda et see on paras mürk. Toon siia ühe suvalise tootja marineeritud ingveri koostise: ingver, vesi, sool, riisi äädikas, punane toiduvärv E163, sidrunhape E330, E260, E296, maitsetugevdaja E621, kaaliumsorbaat E202, aspartaam E951, E950, sahhariin E954, E959.
  Aspartaam on minu arvates nii jälgi maitsega, et ma ise enamik poes müüdavaid marineeritud ingvereid süüa ei suuda. Kui keegi teb mõnda, mille sees pole suhkruasendajat siis PALUN andke mulle ka teada :D . Võibolla olen aspartaami maitse suhtes ülitundlik aga no ei kannata süüa.

  1. Ja jälle pean ma ennast kordama, TA EI SÖÖ SEDA INGVERIT! ta lutsutab ühe viilaka ära ja kõik. Ma ei saa aru, mis arusaam see inimestel on, nagu ma talle terve purgi ingverit sisse topiks. Ja jumala eest, ta saab neid E aineid ja igast muud paska ka ainüksi õhust :D

Comments are closed.