Kas te teate mitmendat korda toimub Laps ja Pere mess?

Ma olin megaüllatunud kui ma kohtusin Laps ja Pere messi uute omanikega ja nad ütlesid, et sel aastal toimub mess KAHEKÜMNE NELJANDAT (24) korda! Tallinnas, Saku Suurhallis nagu ka viimased aastad.

Ma omast arust kuulsin sellest messist kolm aastat tagasi kui rase olin. Ilmselt ongi asi selles, et kui sul lapsi pole, siis sa sellistele üritustele tähelepanu eriti ei pööra. Olen nüüd kahel aastal seal messil käinud. Esimesel aastal kui ma rase olin, oli täitsa rändom; teisel aastal sain megahea hinnaga PÕNNi purgisööke. That’s it!

Kui ma aus olen, siis kui uued omanikud tegid mulle ettepaneku õlg nende tegemistele alla panna, olin ma väga skeptiline. See mess polnud mulle suuremat muljet avaldanud, aga kui nad hakkasid rääkima, siis ma poole lause pealt katkestasin neid ja ütlesin, „I am in!“

Messi veab nüüd üldse uus tiim, kellel kõigil kusjuures, on erinevas vanuses lapsed ja kogu kontseptsioon on muudetud. Selleaastane teema on „innovaatilisus argielus“, tulemas on seega uudsed, kaasaegsed ja huvitavad tooted ja teenused. Ei ole enam päris see, et mingi suva firmad, kes asjasse üldse nagu ei puutu, oma boxi seal üles seaksid. Varasemalt mul oligi mulje, et see on nagu pool Buduaari turg, igast rändom kraami oli seal. Nüüd on lootust paremale ülesehitusele.

Lapse saamisega muutub elu kardinaalselt, vaevalt keegi mulle siinkohal vastu vaidleb. Muutub kõik, alustades sellest, et sa ei saa magada kaua tahad, olla üleval kaua tahad ja minna kinno siis kui sa tahad, vaid sa sõltud suuresti lapsest. Su toitumine sõltub lapsest, vaba aja veetmine, isegi auto omadused muutuvad su jaoks seitse korda tähtsamaks kui need varem olid. Su reisimine ja reisitingimused muutuvad, hobid muutuvad – kõik valdkonnad elus vajavad pärast lapse sündi korrigeerimist ja planeerimist.

No näiteks kui sa varem sõid viis korda nädalas rämpsu, siis lapsega (kes juba tahket toitu sööb), sa ilmselt ei mugi õhtust õhtusse poolfabrikaate, burgereid, pitsat ja viineripirukaid, sest sa ei saa anda seda lapsele. Okei, korra nädalas võid ju talle lõunaks friikaid anda, aga üldiselt hakkad sa oma toidulauda teise pilguga vaatama ja ka sinu enda menüüsse tekib aina enam juurvilju, puhast liha ja isegi dipikastme teed ise tillist ja soolast, küüslaugust ja hapukoorest, mitte ei osta poest pakiga pulbrit ja ei sega seda hapukoorega kokku. Kui lapsega koos sööd, siis paned sellistele asjadele rohkem rõhku ilmselt.

Või kui varem käisid viis korda nädalas trennis, siis nüüd pead sa seda planeerima, sa ei saa minna siis kui sa tahad, sest väike mugulane magab, tahab hoopis mänguväljakule minna, võib-olla on tal üldse paha tuju ja ta trambib sul toas jalgu… Sa asendad trenni näiteks kärutamisega, mis tähendab, et sinu jaoks on oluline leida parim käru, mis sobiks sinu asukohaga – kas sa tripid mööda linna või hoopis pigem metsa vahel jnejne

Mess pakubki sellest aastast peredele täispaketti – sealt leiab kõik nö eluks vajaliku. Leida uusi tooteid, neid kõrva taha panna, saada kontakte jne.

Põnevaid fakte messi kohta:

Kohale tuleb laste suur lemmik Elsa!

Kõik lastele mõeldud atraktsioonid – mänguväljakud, kiiged, batuudid on TASUTA!

Perepilet kahele täiskasvanule ja kolmele lapsele on vaid 12€ (üksikpilet 5€, lastele-pensionäridele 3€)

Esimest korda toimuvad kohapeal erinevad harivad loengud (toitumisnõustajad, ämmaemandad, Emmedeklubi, Tarkvanem.ee, ma loodan, et nad saavad sinna inimese, kes räägib puust ja punaselt, kuidas arvutada dekreediraha, vanemahüvitist jne PS! ma esinen ka, aga sellest kunagi hiljem)

Kaasatud on kaks põnevat StartUpi – esiteks onlinemess, kuhu saab üles panna nö kogu messil toimuva, kodulehel on chat, kust saab otse selle boxiga suhelda, kellega huvi suhelda on. Mu meelest ülimalt innovaatiline.

Lisaks tuleb OSTA nupp kõikidele firmadele, kes seal osalevad ja nad saavad selle panna oma kodulehele või kasvõi Facebooki, kust kaudu saab osta pileti, et inimene mingil juhul ei unustaks üritusel osaleda. Jällegi, muidu aja kuskilt kodulehelt taga, kas see või teine firma on esindatud. Aga lähed kohe oma lemmikfirma kodukale, vaatad kas on messinupp või ei.. Täiega äge! Tahaks ka seda nuppu :)

Ühesõnaga, mis ma ikka pikalt seletan. Broneerige 2-3. september ja minge messile. Õigem oleks vist öelda tulge, sest ma olen ka seal ja kes tahab minuga blogimisest ja lapsekasvatamisest rääkida, siis tulge julgelt mu boxi. Aga sellest lähemalt juba järgmisel korral :)

5 thoughts on “Kas te teate mitmendat korda toimub Laps ja Pere mess?

  1. Olen käinud mitu aastat, kuna see on ju ainus lastele suunatud mess. Olen alati enda jaoks põnevat leidnud ja lapsel ka huvitav olnud, aga eks ta iga aastaga veidi kehvemaks muutus, kuni eelmisel üldse vahele jäeti. Nüüd uut ootan küll huviga, sest nii palju kui lugenud olen, tahetakse teha väärt asi ning juba uudishimust lähen kaema. :D

  2. Oleks võinud seda ka mainida, kus mess toimub. Mul laps juba 2, aga kuulsin sellest esimest korda. Oleks täitsa huvitav uudistama minna.

  3. Ei ole varem käinud kuna varem lapsi polnud nüüd laps 2 ja võimalik et isegi lähen

Comments are closed.