Uus kodu: lambi post aka kuidas mu eks käis valgusteid paigaldamas

#SOOVITANSOOJALT

Veel üks asi, mida uues kodus vaja oli, olid valgustid. Ma ei saa öelda, et ma ei ole kunagi oma elus pidanud valgusteid ostma, eks üht-teist olen ikka pidanud, aga iga kord on valikuks mingi suvaline ja kiirelt leitav ehituspoe junn, et saaks kaelast ära. Ma olen alati vaadanud erinevaid valgusteid ja mõelnud, ooo – kunagi kui oma kodu on, küll ma siis alles ostan.

Noh, nüüd oli see aeg käes. Vaja oli Hedoni tuppa laelampi, laualampi, magamistuppa midagi, elutuppa laelampi, põrandalampi.. Köögis oleva lambi tahtsin välja vahetada, avastasime lisaks, et korteris on kolm rändom lampi – lihtsalt keset x kohti olid valgustid. Ei saa ma aru, miks, aga kui olid, tahtsin need ka välja vahetada millegi vähem silmatorkavama vastu.

Oh, jumal! Õudne kui raske see otsustamine ikka olla võib. Ja nagu ikka, mulle meeldivad kõik sellised valgustid, mis maksavad mitu sotti. Miks mulle ei võiks meeldida sellised, mis maksavad 58€. Ei, mulle meeldivad 435 ja 576 eurosed valgustid.

Ma ütlen ausalt, mulle ei meeldi googeldada, hindu võrrelda, otsida kuskilt odavamalt. Ma olen mugav. Aeg on raha. Ma tahan, et ma astun sisse kohta x, valin välja mis vaja/meeldib (olles ikka realist ja eelarves!), keegi paigaldaks need ära ja valgus saagu.

Millest ma alustasin?

Googeldamisest loomulikult. Siis sattusingi nende 576 euroste lampide otsa.. Ja teate, mis ma veel teen – tavaliselt avan google esimesel lehel olevad poed uuel vahelehel, lappan natukene ja kui üks asi ei meeldi, läheb aken kinni ja järgmine. Sel korral oli sama teema – ilusad lambid, aga no mida hinda. Lõpuks jäin lappama valgustusviis lehele, sest seal oli megasuur valik outleti ja laos olevate soodushindade all. Jep, kooner ma olen! Alati pean saama soodukat.

Vaatasin, avasin aga uues tabis meeldivaid lampe ja.. hinnad olid nii normaalsed. 62, 18, 75.. kõige kallim lamp, mille ma avasin maksis 126€. See teeb juba nelja lambi hinnaks sama, mis enne oleks ainult magamistoa lamp maksnud. Kui see ei ole skoorimine, siis mis on?

Meelis on meil jälle selline, kes.. TAHAB NÄHA JA NÄPPIDA. Mauruse maja meist kaugel ei asu ja jällegi, ühel päeval enne Hedonile lasteaeda järgi minekut me autole hääled sisse ajasime ja lampe vahtima läksimegi..

Mu unistus sai teoks

Kõik mugavalt ühest kohast ja enam kui normaalsete hindadega. Kõik meie lambid läksid kokku 574,80€!!! Mu meelest kõige kallim mis näppu jäi oli veidi üle saja euro. Kodukalt praegu otsisin linke, siis outleti ja laojääkide hinnad on ikka meganormaalsed.

Mis meil siis lõpuks valikusse jäi?

Vannituba oli ainuke, kus olid piisavalt heledad lambid ja neid me vahetama ei hakanud, seda enam, et vannituba on üldse eraldi projekt. Praegu mul muidugi seda postitust kirjutades meenub, et rõdule ma tahtsin seda valgusketti.. Aga see selleks. Räägime parem sellest, mis me kokku skoorisime.

Magamistuppa oli kaks varianti, kas suled või laastud. Mulle meeldisid mõlemad, isegi need laastud natsa rohkem, aga.. see oli natuke liiga suur. Ja Meelis teatas, et kui ma seda ise puhastama ei hakka, siis unustagu ma heaga ära. Seega, suled jäid. Sule lambi kuppel on selline nagu need.. riisilambid või kuidas neid õnnelaternaid nimetatakse, mis käivad plaks kokku ja samamoodi saab seda siis ka puhastada, et teed kinni/lahti ja korras.

Meil oli vaja valgustit söögilaua kohale, midagi millel oleks hea valgus, sest nagu te teate, teen ma suht palju söögipilte. Meelisele meeldis üks, mulle teine. Meelis aga ütles, et kuna meil on elutuppa nagunii lampi vaja, siis võtame äkki ühe ja teise ja üks läheb söögilaua kohale ja teine elutuppa. Mõeldud-tehtud. Lisaks võtsime samasuguse seinalambi, põrandalambi asemel, mis meil alguses nimekirjas oli.

Reaalsus oli see, et seinalambi viisime tagasi, sest selleks enam üldse vajadust ei olnud ja söögitoalamp ei ole veel üles pandud, sest me pole otsustanud, kumba pidi jääb laud (selleks on vaja, et tuba oleks korraks selline nagu ta olema hakkab, ilma liigse kolata, sinna läheb veel aega), aga elutoa lambi saime üles. Lülitid on meil juba varasemast ajast nii, et saab korraga ka pooled tuled põlema panna, mitte kõiki.

Ja kui teile tundub siin, et see üks lambikuppel on viltu.. siis ei saanud me ka valgustite osas “viperusteta” – need tundusid meile viltused, ka see köögilaua oma ja me läksime tagasi, et need ei sobi ja on praagid, tegelt tuli neid lihtsalt ise sättida. Aga me küll ei julgenud kohe kangutama hakata. Aga veelkord – nagu näha, me pole isenokitsejad ja ei hooma üldse neid asju :D

Hedoni tuppa oli vaja mingit eriti heledat valgust. Aga minu tingimus oli, et see oleks see timmitav, et saad heledamaks, tumedamaks panna, olenevalt kuidas vaja on. Alguses tundus see Hedoni tuba ikka totaalne koobas kui seal need tumerohelised seinad olid.. Nüüd kui seinad heledamad on kohe tuba ka avaram, aga valgust oli sinna ikkagi vaja. Sellega oli ka suht lihtne. Nii kui lakke vaatasin, oli olemas. See ruutudega lamp kohe klikkis. Hakkasime seda hellitavalt drooniks kutsuma. Peaks geimeri tuppa sobima küll. Puldi plaanime panna seina peale lüliti kõrvale, siis ei kao ära jne. Hedoni toast on puudu laualamp, aga selle otsustasime, et valime siis kui see tuba on kokku pandud ja valmis.

Ja siis need rändom lambid. Need asendasime väikeste valgete, mitte eriti silmatorkavate lampidega. Võtsime neid erisuuruses ja valgustugevuses.

Ja nagu te teate, siis Meelis ja elekter – parem kui ei näpi. Paigaldamise hädast aitas välja mu eks. Hea, et ma olen elus vähemalt mõned head valikud teinud. Näiteks meeste näol. Igal juhul on valik olnud parem kui näiteks Ikeast tellitud vannitoakappidel. Hahha.

4 thoughts on “Uus kodu: lambi post aka kuidas mu eks käis valgusteid paigaldamas

  1. Selle ühe postituse peale oli kokku 12 täpselt samasugust Valsoia jäätisereklaami ‍♀️ (jaa ma tean, et te ei vali neid, aga no üsna tüütu)

    1. Ju sa siis oled nii kõva sihtgrupp või neil raha nii palju, et on kõik google reklaami kohad endale sebinud :D

  2. Nii ja kuidas see eks käis neid lampe paigaldamas, sellest ju juttu polnudki ja siis tsiteerib sind ennast. Kuidas sulle EI MEELDI GOOGLEDADA JA HINDU VõRRELDA JA KUIDAS SA SIIS SEDA IKKAGI TEED JÄRGMISES LõIGUS. Kas saaks veel rohkem lolli juttu ajada, palun.
    Ma ütlen ausalt, mulle ei meeldi googeldada, hindu võrrelda, otsida kuskilt odavamalt. Ma olen mugav. Aeg on raha. Ma tahan, et ma astun sisse kohta x, valin välja mis vaja/meeldib (olles ikka realist ja eelarves!), keegi paigaldaks need ära ja valgus saagu.
    Millest ma alustasin?

    Googeldamisest loomulikult. Siis sattusingi nende 576 euroste lampide otsa.. Ja teate, mis ma veel teen – tavaliselt avan google esimesel lehel olevad poed uuel vahelehel, lappan natukene ja kui üks asi ei meeldi, läheb aken kinni ja järgmine. Sel korral oli sama teema – ilusad lambid, aga no mida hinda. Lõpuks jäin lappama valgustusviis lehele, sest seal oli megasuur valik outleti ja laos olevate soodushindade all. Jep, kooner ma olen! Alati pean saama soodukat.

Comments are closed.