#elulineblogi

ESMAKORDSELET EESTIS: AI poolt loodud muusikavideo lastele

marimelli pereblogi üks loojatest ja laululeiutajatest on Meelis Tomson, kes andis läinud nädala välja suisa kaks uut lugu ja AI abiga valminud muusikavideo. Muuseas, tegemist on esimese omataolisega Eestis.

Uus lugu „Roosad küüned“ on inspireeritud blogipere pisimast liikmest, kes on hetkel kolmeaastane ja hea meelega oma küüned iga päev roosaks võõpaks.

“Muusikavideo eripära seisneb selles, et see on esimene omataoline Eestis – täielikult tehisintellekti poolt loodud,” räägib Meelis. Video stsenaatrium valmis samuti tehisintellekti abil, kus autor andis väga spetsiifilisi juhiseid, misjärel see sisestati videogeneerimissüsteemi, saades tulemuseks ainulaadse visuaalse elamuse.

Vaatamata mõningatele väljakutsetele järjepidevuse tagamisel, on kõige olulisem, et lapsed nautisid seda täiel rinnal, kui nad videot esmakordselt nägid. “Lastele video väga meeldis ja see ongi minu peamine fookus alati,” ütles Meelis, kes on „Roosad küüned“ laulu ja muusikavideo autor.

Uus lugu ja video on suunatud peamiselt 2-8aastastele tüdrukutele, kuid hiljutise tagasiside põhjal on see leidnud sooja vastuvõtu ka emade seas, kuna video on neile väga hästi mõistetav ja suhestatav.

Loo laulis sisse marimelli hea väike sõber, kaasblogija Eveliisi tütar, Britt Ida Loviisa.

Laul on saadaval ka Instagramis ja TikTok’is ning enam kui 220 erinevas riigis, kus kasutusel Youtube Music ning Spotify.

2 thoughts on “ESMAKORDSELET EESTIS: AI poolt loodud muusikavideo lastele

  1. huvitav, et selle video peategelase silmade värv muutub mitu korda selle video jooksul. Kas see oligi taotluslik?

Comments are closed.