#elulineblogi

Töövestlusel – kas rääkida ausalt või seda mida kuulda tahetakse?

Mida ootavad tööandjad enim, kas seda, et oled aus või seda, et vastad neile nii nagu neile meeldiks? Ma ei tea, aga olen aru saanud, et minu puhul ei ole siiani toiminud ei üks ega teine :D Üldiselt proovin ma pigem olla aus ja mitte luua endast mingit illusiooni, ma ei viitsi pärast seda suppi helpida.

Ma olen kandideerinud viimased aasta aega erinevatele kohtadele (pigem olen seda meelt, et kandideerin sinna, mis klikib, suvalt ei liti CVsid laiali), käinud umbes viiel-kuuel vestlusel, neist osad veebi vahendusel. Mitmeski kohas läbinud mitu vooru, kodutööd ja.. jäänud ikka auväärsele teisele kohale.

Kallis tööandja, ööpäevas on 24h!

Ma saan aru, et ilmselt on mul kaks probleemi – esiteks see marimelli taust mida kardetakse – et justkui tundub, et mul on nii palju teha ja käia ja toimetada, et mul pole ettevõtte jaoks aega ja ilmselt ka hirm siia blogisse sattuda. Ütlen kohe ära, et blogimine ja sotsiaalmeedia on minu jaoks meelelahutus ja ükski tööandja ei pea kunagi muretsema, et ta minu blogisse jõuab. Kui ta seda ise soovib, on teine asi.

Kas teie teadsite kus ma viis aastat palgal olin? Jah, ilmselt siis kui ma teiega koostööd tegin, aga keskmine blogilugeja ei tea. See oli minu teadlik valik, et ma oma tööandjast ei kirjuta ja teda ei maini. Kuniks nad tahtsid minuga koostööd teha kui blogijaga. Aga ka siis ei öelnud ma, et ma seal töötan.

Ja kuigi see ei ole mul CVs kirjas, siis ööpäevas on 24h, kui ma sellest 8h annan ettevõttele, kellel ma palgal olen, siis on mul jätkuvalt 16h aega tegeleda “oma meelelahutusega”, mis ei pea kuidagi seotud olema minu tööandjaga. Kõik on alati läbiräägitav.

Teisel juhul ilmselt see, et olen kandideerinud kohtadesse, kus “mul võib igav hakata”. Mulle arusaamatu on see, miks mul endal seda otsustada ei lasta?! Ei ole vaja muretseda, et ma paari kuu pärast minema lähen ja jälle tuleb uut hakata otsima. Ma ei lähe tööle kohta, mis mulle ei kliki ja mida ma 101% teha ei taha.

Üldiselt olen ma oma tüübilt üldse see, et ma päris igale poole ei kandideeri, mulle peab see koht klikkima, mulle peavad tööülesanded meeldima, mulle peab meeldima asukoht ja lõpptulemusena peab mul inimestega klikkima. Ja kui need klikid on juba käes, ei pea muretsema minu igavuse üle.

Milline on minu ideaalne tööandja?

Selline, nagu mul viis aastat selles eelmises ettevõttes olid, kes teadsid, kes ma olen ja milleks ma võimeline olen, neile meeldiski see, et olin nullist marimelli üles ehitanud ja tahtsid, et teeksin seda ka nende brändidega ja ma tegin seda väga edukalt! Ehk siis minu tööandja peab teadma minu tausta, oskama näha, et ma oskan ka midagi muud peale „marimelli sisuloome“. Ilmselt ei saa ka suur osa inimestest aru, et see on meie jaoks meelelahutus ja näiteks TikTokis on 70% meie sisu konkreetselt nali. Mis te päriselt arvate, et ma usun, et USAs elavad kõige targemad inimesed ja kui nad apteegis Prime’i müüvad, siis järelikult on see tervislik. Suur osa inimesi ei saanud aru, et see video oli nali.

Aga arusaadavalt, suur osa „pealesattuvatest“ jälgijatest (kelleks on ka tööandjad ja inimesed, keda ma tahaks, et nad mind tõsiselt võtaks), ei saa aru, et minu tõeline tugevus peitub mitte ainult sotsiaalmeedias, vaid ka võimes olla tipptasemel turundaja ja ürituste korraldaja. Jah, ma olen siiani olnud spetsialiseerunud sisuloomele, pakkudes kvaliteetset teenust ka paljudele teistele ettevõtetele nö majavälise turundajana, aga lisaks ka tõestanud end erinevate ürituste korraldamisega ja tegelikult turunduse vallas ei ole asja, mida ma ei oskaks või hakkama ei saaks. Sul on vaja pastakaid tellida? Saab, lihtsalt klassikalise pastaka asemel saad sa minult ilmslet midagi maksimaalselt ägedat, et silma paista ja olla teistsugune! Sul on vaja teha üritus influenceritele? Minu pluss ongi see, et ma tean, kuidas neile läheneda, sest olen ise üks neist. Ma tean, mida mina kuulda/näha/saada tahaks, et ma seda kajastaksin.

Ei taha mind palgale võtta, aga tahaks minult teenust sisse osta?

No pole häda. Kõik on võimalik, sest ma ei ole jätnud maha oma kirge ürituste korraldamise vastu ja teistele sisu loomist. Sel suvel ma tegin selles küll ametlikult pausi, aga olen hetkel taas valmis kliente vastu võtma. Kui vajate professionaalset abi sisuloome või ürituste korraldamise osas, andke kindlasti endast märku. Kuigi ma olen seni pigem hoidnud madalat profiili oma tegemiste osas, on tõde see, et mu oskused ja kogemused on erakordselt kasulikud nii uuele tööandjale kui klientidele, keda ma avasüli uuesti vastu võtan.

Paljud ei pruugi teada, kui hästi ma tegelikult neis valdkondades hakkama saan. Olen saavutanud silmapaistvaid tulemusi turunduses, aga ma ei ole igat saavutust eraldi kuskil jaganud. Minu viga, ma tean. Te lihtsalt teate, et olen teinud seda ja teist, aga et tegelikkuses ulatuvad mu kogemused luksustoodete turundusest kuni suuremõõtmeliste ürituste korraldamiseni, tõestades minu võimet luua ja ellu viia kõrgetasemelisi projekte. Ma olen juhtinud tähelepanuväärseid kampaaniaid, sealhulgas toodete lansseeringuid ja ainulaadseid blogiüritusi, samuti osalenud sisuloome ja koolituste valdkonnas. Mu võimekused ei piirdu ainult strateegilise planeerimisega, vaid hõlmavad ka loovust ja teostust. Kui otsite kedagi, kes suudab juhtida nii loomingulisi projekte kui ka ärilisi algatusi, olen ma teie jaoks ideaalne töötaja või majaväline partner.

Mari-Leen Albers
sinu sisulooja, majaväline turundusjuht, ürituste korraldaja
info@marimell.eu | www.marimell.eu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga