Kaks aastat magamata, aga elu parim kingitus

Alles hiljaaegu jäi mulle ette Instagramis postitus “kaks aastat magamata, aga elu parim kingitus” – ma vaatasin ja imestasin, mida hekki nagu, miks sa magamata oled. Ehk siis keegi tähistas lapse teist sünnipäeva ja tunnistas, et on kaks aastat olnud pigem üleval kui maganud. Ma olen praegu paar viimast ööd olnud väga hektilise unega sest mõlemal lapsel on köha ja mu jaoks on see magamatus kaos. Tahaks kuuli pähe lasta. Mida ma teeksin siis kui ma oleksin sellises seisus kaks aastat. Ma ei saaks ju endale kuuli pähe lasta, sest mul on kaks vastutavat hinge, küll ma ära kannataks, ikkagi eesti naine, aga ma ei pea. Sina ka ei pea!

Ma saan aru, et lapsed on erinevad, aga ma tean nui neljaks nippe kuidas nad öösiti magaks, emad lihtsalt ei julge neid kasutada, sest arvavad, et nad on siis halvad emad. Ei ole. Hea ema on puhanud ema ja kaks aastat magamata närvipundar, kes igal õhtul klaasi järele haarab… No las ta jääda, joodikuid ma kritiseerida ei saa, sest olen ise ka üks neist. Aga see pole tänane teema. Kui sa saad lapse, siis see ei pea tähendama magamata öid. On olemas paar megalihtsat lahendust, mida lihtsalt kardetakse kasutada.

2 thoughts on “Kaks aastat magamata, aga elu parim kingitus

  1. Ok, see oli nüüd küll kõige mõttetum artikli ost mu elus.
    Lihtsalt su maailmapildi avardamiseks. Mul on kaks rpa last. Kumbki pole beebina terve öö maganud. Pole vahet, kas saavad vahetult enne unne minekut süüa v pisut varem. Öised ärkamised on ikka. Esimesel kuni 2.eluaastani, teisel veel ei tea, eks näis kaua kestab.
    Sul on ilmselt lihtsalt hästi magavad lapsed, mitte mingi enneolematu nipp.

  2. Aastaselt hakkas esimene laps ilusti magama. Terve öö, enne oli õudus. Teine laps on kogu aeg ilusti maganud. Ja na lasteaiast tuli kord lõunauneajal kõne, et kas me peame lapse äratama kuna ta on maganud 4,5h, ma vastasin ei, ta magab ööund sellest hoolimata ilusti. Lapsed on erinevad ja mitte midagi teha pole. Nüüd sain muide naabritelt sõnumi, et mu lapsed nutavad/karjuvad öösel ja ei lase neil magada. Selline probleemne naaber. Mu lapsed magavad öö super hästi ja pole ka enam nii noored et öösiti kisaks. 9a ja 5a

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga