KIRJAD KÕHTU: mu väike papaiake :)

Ma ei ole üldse aega saanud kirjutada oma beebile kirjakesi. Mul on üldse kohati tunne, et mul on pidevalt nii palju tegemist, tööotsi, projekte, et mul pole aega beebiga suhelda.

Ükspäev oli natukene vaba aega, ma läksin metsa seenele, selle asemel, et voodis lebada ja beebiga juttu puhuda. Ja samas tundub mulle imelik omaette kõva häälega rääkida.

Aga täna sai täis 23 rasedusnädalat, mis tähendab, et 17 on veel minna ehk nelja kuu pärast umbes oleme juba kolmekesi :)

Beebi on papaia suurune, umbes pool kilo ja võibolla juba 30 sentimeetrit pikk. Päris suur ju!

Papaya

Lugesin, et suurema osa ajast laps magab, ärkab umbes iga tunni tagant, pilgutab silmi ja tudub edasi. Ta on poole kilone ja järgmise kuuga tõuseb ta kaal kahekordseks. Pikkust on ta viimase kolme kuuga visanud kümme korda ja järgnevate nädalate jooksul kasvab ta sama tempoga (ehk siis… appiii!)…

Ma ikka veel loodan sisimas, et tal jääb kasv kinni ja ma ei sünnita hiiglast. Eile just Facebookis jooksis mulle newsfeedi kellegi sünninfo: 53cm/4290g – boooooše moi! Ma tahaks ikka, et alla 50 cm ja alla 3,2 kg :D Aga ma vist unistan eriti suurelt.

Samal teemal

7 Comments

 1. Tead, see suurus on ainult üks asi mis mängib sünnituse käigu juures rolli :)
  Ma sünnitasin 53 cm ja 3880g lapse 5 tunniga ja ütlen käsi südamel, et ei olnud midagi nii hirmsat, et tahaks valudesse ära surra või massimõrvasid korraldada ( no olgu, oma ema olin korra ähvardanud, aga ise ta oli endale pool pudelit lõhnaõli peale pannud :D)

  Ja tean ka naist, kes sünnitas üle neljakilose samuti kiirelt ja ilma ühegi õmbluse/rebendita.

  Nii, et ära sa seda lapse pikkust/kaalu karda :)

 2. Kui sünnitus käes, ega siis vahet pole enam kui suur laps on, valud on ikka samasugused, ega neid rebestusi ei tunne, nii et neid saaks ülejäänud valust eristada. Pärast on ainult tükk aega pissida jama :D
  Mõni punnitab 4kg lapse ilma õmblusteta välja, teisel on jälle 2,5kg lapsega õmblused. Ette ei tasu muretseda.

 3. Synnitasin 2,3 kg ja 46cm ning katki olin nii palju kui vist yldse olla sai. Seega laps voib ju vaike olla- aga….

 4. Minul oli sünnitus suhteliselt raske 12 h ja sündis 3360g , 50 cm poiss. :) Olin nii katki ja väsinud aga see on juba meelest läinud, sest ta on nii-nii armas. :) See jah väga ei mängi rolli, et kui suur on beebi. Mina käisin veel enne sünnitsust kontrollis ja öeldi, et oioioii laps on nii suur 4,5 kg. Siis mul tekkis täitsa stress, et kuidas ma küll hakkama saan. Ootasin siis 12 h suurtes valudes oma 4,5 kg poissi aga tuli hoopis pisitilluke Tristan. :) Nii, et kui mees on kaasas ja toetab siis saab ka selle 6 kg junsu ära sünnitatud. :) Sulle aga edu, naudi seda ilusat ja vaikset aega, varsti on see vaid unistus. ;)

 5. Minu printsess(teine sünnitus) sündis 56cm pikkusena ja kaalus 4910g; sain ise sünnitatud :)
  Mõni ilupiste ikka tuli, aga polnud midagi hullu; kiiresti tuli ka.

  Usalda oma keha, oma last ja arste ning kõik laabub suurepäraselt :)

Comments are closed.