Mäletate, et ma vihkan üllatusi jah? Üllatussünnipäev to the max!

Nii palju siis sellest, et ma sünnipäeva ei pea! Mina ei pidanudki midagi tegema, kõik tehti minu eest! Kuigi ma olin ammuilma vastu võtnud otsuse (tegelikult enne Taid otsustasin), et sel aastal mina sünnipäeva kuidagi suurelt ei tähista, kuigi olen Eestis (võimalusel põgenen selleks ajaks ära). Raha ka vähe ja no milleks, jumala suvakas sünnipäev – 34!

Meelis küsis mingi aeg tagasi, et kas see on okei, kui ta minu sünnal naabripoisiga kuskile läheb, ma olin mingi jaa, palun väga, päev nagu iga teine kui ma seda ei tähista… Meelis läkski juba hommikul minema ja enne 12 sain meili…

Tere, kallis, Leenukene!

Issand see kõlas kuidagi nii imalalt. Aga nii ju öeldakse kellelegi, keda armastatakse.

Täna on aasta üks tähtsaim päev. Päev, mida sa oled oodanud juba aasta aega. Ja tasus oodata, eksole. Veelgi rohkem tasub sul oodata kõike seda, mis kohe juhtuma hakkab.

“Misasja?” mõtled sa kindlasti. No kuule, mis sa tõesti arvad, et ma lähen kodust ära ja jätan su sinu enda sünnipäeval üksinda tiksuma. Et see oleks täiesti tavaline päev. Nii need asjad nüüd küll ei käi.

Ehk siis tegemist on ÜLLATUSEGA! See on ju sinu lemmiksõna! Ja üllatusi sa ju “armastad” ja mina armastan sulle neid teha.

Seega ole valmis selleks, et mingil ajal tuleb Sandra. Noh, ta pidi niikuinii tulema, aga noh, et ole valmis, sest kui tuleb Sandra läheb ka actioniks. Ei ära muretse, ma ei kavatse mingeid paljaid mehi sulle sületantsu tegema kutsuda – seda teen ikka ise.

Aga veel enne kui Sandra tuleb, ole pai ja mine vaata esikus olevasse pruuni pesukorvi. Võta kotid ja akulaadijad eest, siis näed mis sind seal ootab :) 

Etteruttavalt olgu siis öeldud, et seal oli viis pudelit veini :D

Veel väga oluline info: kui Hedon kunagi lõunaunne otsustab minna, siis soovitan ka sinul uinuda ja end välja puhata.

Aga ega hetkel muud polegi, kui oota Hedoni tuduaega, tema ärkamist ja Sandrat, sest just tema käest saad sa kõik edasised juhtnöörid, mida sa tegema pead, kuhu istuma ja kuhu astuma.

Loodan, et sul tuleb nüüd magus tudu, sest kes meist ju ikka ärkvel tahaks olla, kui on üllatus tulemas ja oled närvis, et issand mis saab jne jne.

Ole musi ning ma loodan, et sulle meeldib see mis saama hakkab.

Palju õnne ja armstastust sulle minu poolt!

Hundu =)

Esiteks ei tahtnud Hedon üldse magama minna, mina plaanisin rahus terve päeva äriplaaniga tegeleda ja ütlesin isegi Liisile, et ma ei taha teda kohvile, sest see hakib mu päeva ära. Sandra mulle päris ütleski, mis kell ta tuleb ja mis üldse saama hakkab…

Okei, mingi kolme ajal tuli siis Sandra, kes pidigi tulema mulle õhtul seltsi ja ma kutsusin paar päeva varem (veits feil!) Kadri-Lyd enda juurde “tule mis päeval tahad, ma nagunii kodus”. No ühesõnaga ma arvasin, et olen Sandraga ja 24ndal tahtis Liis külla tulla ja no suht lamp. Tellisin makroone Kaju köögist, mida ma Mallu sünnal sain, et panen õhtul Hedontsiku magama, valan klaasi veini ja nosin neid maailmaparimaid soolakaramelliga makroone peale ja lähen magama… nii palju siis sellest.

Sandral oli nimekiri Meelise käsklustest, mida mulle ette sööta. Esmalt pidin ma Hedoni asjad kokku panema. Mis asjad? Kuhu ta läheb? Kauaks? Riideid kui palju? Kas tuduhiire pakin kaasa? Kui palju mähkmeid? Kas raamatuid ja mänguasju panen? Tuhat küsimust ja Sandra ainult muigas.

“Tõmba pessu ja tee end ilusaks!”

Pesus ma siis mõtlesin, et kas Sandra tuli seepärast, et ta pidigi tulema või on siin juba mingi sahker-mahker, miks ma pidin Hedontsi nodi kokku panema. No see selgus teadagi mõne hetke pärast kui mu armsad lapsehoidjad saabusid. Ma olin Hedonil sekundiga meelest läinud kui ta aru sai, et koeraga saab mängima minna. Ja vanni! Läinud ta oligi!

Samal ajal kui ma pesus olin, oli kööki tekkinud neli kasti veini. Okei, siis ma sain aru, et me kahekesti neid ilmselgelt ära ei joo.

Ja just siis helises mu telefon. “Tere, catering siin, oleme kohal!”

Eino tere tali! Seal oli mingi mees, kes tõi rämedalt süüa. Bussilt jõudsin ainult lugeda Tuli Catering. Mulle veeti tuppa mingi laadungite viisi kraami. Lubasid järgmisel päeval asjadele järgi tulla. Okei! Süüa oli metsikult! Ma taipasin, et me ilmselgelt ei söö ka neid asju kahekesti…

Kõige “mõnusam” oli asja juures see, ei Sandra ega Meelis öelnud lausetki lisaks, et mis saama hakkab, milleks söögid? Kellele? MA VIHKAN ÜLLATUSI! Nagu to the max! Mulle ei meeldi, kui ma ei tea, mis saama hakkab… Aga no polnud mõtet ju neid pinnida, nad ei rääkinud midagi.

Järgmist käsklust ei pidanud ma kaua ootama, see soovitas kleit selga panna. Proovisin siis vahepeal Sandrat pinnida “et mida v****?! Mis toimub? Mis saama hakkab?!” “Mis kleidi panema peab? Piduliku või tavalise?” Arvake kaheksa korda kas ta rääkis midagi või ei. Aga kuna söögid ja joogid olid kodus, siis eeldatavasti jääme me koju, eks…

Ja kui te arvate, et siis tulid külalised, siis te eksite. Catering lihtsalt tuli varem kui pidi ja ma pidin mitu tundi veel praadima nagu loll, et kes tulevad. Kuigi no veits nagu aimasin. Suht loogiline, eksole. Aga ma siis tegin söökidest pilte ja otsisin netist, mis me sööma hakkame :D ja passisin netis ja OOTASIN! Ma vihkan ootamist ja ma vihkan üllatusi, 2in1 jee!

Cous-cousi kreveti kurgi salat chilli-virsiku püreega
Kitsejuustusalat ahjupeedi, seemnete ja peedilehtedega | rukola-salat kirsstomatite, arbuusi, redise ja mango-chilli dressinguga
Valge veini, laimi ja sidrunheinaga marineeritud sinimerekarbid
Rostbiif astelpaju-majoneesi ja õrn-soola kurgiga
Õrnsoola lõhefilee rosetid, oliivid ja sidruni creme fraich
Suitsutatud pardifilee chilli-sibulamoosiga | sealiharulaad spinati-toorjuustu täidisega
Väike süda eksis ka ära :)
Suitsutursa rilett, küüslaugu kuivikud, marineeritud ahjupaprikaga
Aasiapärased marineertud räimeliblikad chilli, ingveri ja sidruniheinaga
Magus-hapu krõbekana chilli-mango kastmega

Järsku oli tuba rahvast täis. Käisin WCs ja kuulsin, et uks käis… Tulin, tühjus… Järsku keegi koputab ja koridoris lihtsalt lauldi sünnipäevalaulu mulle nagu mingid mardisandid oleksid ukse taga. Hea et herneid veel ei visatud. Parimad olid kohal. Siin oli abiks olnud Kärr, kes ajanud kampa kokku ja orgunninud..

Ühesõnaga mul on awsome mees ja megakhuulid sõbrannad, kes tõid mulle kodufondipudeli ja lillede asemel sain veini ja “reaalsuskontrolli” mängu! Okei, kaks kimpu tulpe sain ka – lapsehoidjalt ja Meelise töökaaslane käis öösel õnne soovimas. Aww :)

11 thoughts on “Mäletate, et ma vihkan üllatusi jah? Üllatussünnipäev to the max!

 1. Kus Meelis siis oli samal ajal?
  Neli kasti veini :D ilmselgelt kivid ei tööta selle koha pealt :D

  1. A sorry, mitte nagu 4×6 pudelit, vaid 4 pakikat, ehk siis 4x3l. Jõime kamba peale kaks :)

   Ja ega mul polegi kivid selleks, et ma üldse ei jooks, vaid, et ma vähem jooks ja see toimib. Kui mul varem oli iga õhtu vaja klaasike või kaks võtta, siis seda enam pole. Joon kui on midagi tähistada vms, mitte niisama unerohuks.

 2. Eeee… sa nii casually tellisid neid makroone, et ma ei aimanudki, et need olid sünnipäevaks! Suur tänu komplimendi eest, nii rõõmustav, et makroonid maitsevad.. :)

  Hilinenud õnnesoovid!

  1. No ma enda arust ei tellinudki neid sünnaks, vaid niisama maiustamiseks. Vaat, mis välja tuli. Aitäh :))

 3. Nii lahe! Sul on mehega vedanud!
  Kas söögid olid head? Näevad super välja, võiks endalegi sünnaks tellida:)

  Ja palju õnne ka!:)

  1. Tänks! Söögid olid head. Eriti meeldisid need sidrunheinaga räimed. Aga salatid olid head ja part oli suussulav ja tegelt oli kõik hea :)

 4. Meelis oli naabripoisiga kusagil ära su sünnipäeval? Või tuli ikka läbi õhtul?

 5. Palju õnne sünnipäevaks! Söögid ajavad näljaseks!! Kas Mallukas ei olnud su sünnal kohal?

Comments are closed.