Meelis kirjutab: mina ja kurjad naised allahindluste ajal!

Pühapäeva õhtul avastas Leenu, et esmaspäeval on tema ja poolte eestlaste lemmik kõrvarõngaste meistri juures allahindlus. Näidised ja praagid ja defektiga tooted kuni -70%. Loomulikult sain ma korralduse sinna kohale minna, sest proua ise on ju tööl. Esiti tundus see hea mõte ja no mis saaks valesti minna?

Siinkohal on paslik meenutada ühte lugu aastast 2016, kui ma käisin samuti poes shoppamas, kus ehted olid allahinnatud ja no see oli minu jaoks pisut traumeeriv kogemus. Lugu on loetav siit: Naised ja allahindlus – kas on midagi veel hullemat?

Mõeldes sellele, mis seal poes aastal 2016 toimus ei olnud ma just väga vaimustuses kuhugi allahindlusele midagi krabama minema. Aga siiski siiski. Kui naine ütleb, siis tuleb minna.

Kuna koht asus südalinnas, siis esimene mure oli loomulikult, et kuhu ma pargin. Mõtlesin, et lähen varakult kohale, siis äkki joppab ja saan ukse juurde kuhugi. Joppaski ja parkisin 20m uksest. Jube hea koht oli tegelikult, sest siis sain ka piiluda, et palju rahvast ka juba kohal on. Vaatasin, et oh, polegi väga hullu, ukse taga ainult kolm naist.

Kell lõi 11 ja uksed avati. Ruttasin siis ka mina platsi ja da fuck? Ukse taga oli kolm naist, aga järsku oli neid sees lausa 15. Kust nad kõik tulid? Korstnast nagu Jõuluvana? Vanalinna katakombide kaudu? Kuidas on võimalik, et selline kogus naisi jäi nii märkamatuks. Kuidagi märkamatult nad lihtsalt voolasid sinna poodi. Müstika.

Aga mul ei olnud aega passima jääda, sest missioon oli vaja ellu viia. Nägin ka üht tuttavat, keda ma koheselt enda tarbeks ära kasutasin. Nimelt ujusin talle ligi ja tegin törtsu juttu, ise samal ajal vaikselt end laua taha pressides. Noh, et oleks parem ülevaade mida ka pakutakse. Vaatan mina siia ja sinna, aga no ei ole midagi erilist. Siis mõtlesin, et ma lähen teisele poole, sest seal on pisut parem ülevaade.

Eemaldusin lauast ja siis ma nägin neid naisi, kes seal olid. Nagu pealkirjast juba võis järeldada, siis kõik nad olid kurjad. Nagu nende silmis oli selline vihane pilk. Mind ka vaadati sellise näoga, et nii mida sa siin teed? Mida sul vaja on? Ja kui need silmad oleks saanud midagi teha, siis ilmselt oleks mind uksest välja visatud. Aga miks? Kas tõesti on sees selline pisikene kadedus, et näed mingi mees tuleb ka siia krabama. Miks ta siin on? Veider oli neid pilke vaadelda.

Võtsin julguse kokku ja pressisin ennast uuesti laua taha. Jah, tõesti ma puutusin mitme naisterahvaga sellel hetkel kokku ja tõesti siit võib mingi ahistamisskandaali käima tõmmata, sest sellel teemal ka jube vaikne viimasel ajal olnud. Imelik oli vaadata naisi, kes vaatasid ja uurisid ja proovisid jne. Samal ajal kui nemad uurisid ja proovisid, siis teised juba ostsid.

Minu kõrval üks naine ka ütles, et ega siin kehtib see reegel, et osta mis kätte jääb. Tõsi. Rahvast muudkui tuli ja laua taga läks aina kitsamaks ning ka ehteid aina vähenes. Samal ajal mõned preilid ikka proovisid.

Nagu tegelt ka, mida sa proovid? Need maksavad 17 eurot. Tavahind on 60. Võta ära ja proovi kodus. Kui ei sobi, siis müü 25ga netis maha. Ja mis mind veel hämmastas. Kirjas oli, et tegemist on jääkide ja osalt defektiga toodetega. Sestap ka soodsam hind. Ja siis nad inspekteerivad ja kalkuleerivad ja mõtlevad, et kus see defekt on. Milleks? Milleks aega raisata. See on kõrvarõngas, eksole.

Isegi kui see on kuskilt küljest defektiga, siis kui seda kantakse lahtiste juustega ei paista see kuskilt ju välja. Imelik lihtsalt vaadata, kuidas naised tulevad ja hakkavad nokkima mingite pisidetailide kallal, kui selgelt on kirjas, et tegemist on näidistega ning mõned tooted defektiga. Võta, maksa ja mine ära. Mina vähemalt tegin nii.

Kuna ma juba olin teadlik mis värvi kõrvakad Leenul on (sest mina olen need talle ju kõik kinkinud), siis läks mul tegelikult päris kiiresti. Kokku kulus 11 minutit ja lahkusin salongist nelja paari kõrvarõngastega. Kuigi esialgu oli plaan, et ma ikkagi paned need riiulisse seisma ja hakkan igal tähtpäeval andma, aga no Leenu ju teadis, et ma jahil käisin.

Siit siis ka mõned pildid, et mis ma kokku krabasin.

Tegelikult ühed siiski jäid ostmata (klassikalised mustad), sest reaalselt minu eest võeti need ära. Kuid pisaratemerre ma sellepärast loomulikult koheselt ei upu. Hea meel, et asi väga hulluks ei läinud ja inimesed siiski suutsid säilitada viisakuse.

24 thoughts on “Meelis kirjutab: mina ja kurjad naised allahindluste ajal!

 1. Tubli mees oled!

  Ma ise ei armasta üldse käia sellistel müükidel, nooremana paar korda sattusin Huppa, Linette jt.müükidele aga never!!!
  Nimetatud kõrvarõngad mind üldse ei kõneta, pole üldse minu maitse aga mul kaks tuttavat käis ka seal müügil, ostsid neid edasi müümise eesmärgil sest kuulus disainer :D Öeldi, et need kõrvakad on sama kohustuslik igal endast lugupidaval nagu Didriksoni parka ja Erik Orgu toitumiskava : D

  Säästuaasta puhul hea algus küll, osta selline kogus selliseid vidinaid : D

 2. Minu mees käis samuti minu palvel seal kõrvarõngaid ostmas ja tema küll seda olukorda nii dramaatiliselt ei kirjeldanud. Naisi oli, kuid “hirmu” ei pidanud tundma. Võttis sobivad rõngad ja tuli tulema. Muidugi mängib vist pikkus ja kindlameelsus ka siin rolli :).

 3. Tubli mees 5+! Naised ongi kurjemad ja õelamad kui mehed, tean omast käest missugune agressiivne trügija ja õiendaja ma olla võin.

 4. Kas need olidki reaalselt 17 eurot?
  Ma käisin teisip ja oli seal üks alus ainult alles ja hinnad olid 40 eurot kõrvarõngastel.

 5. Väga hea lugemine. Kõrvarõngad aga ei meeldi mulle. Olen rohkem sõber Ti Sentodega. Igakord kui nendel soodusmüük, siis kohe pean jälle juurde ostma.

 6. Naljakas arvamine, et mida siin proovida on – kõrvarõngas on kõrvarõngas, osta ära ja mine ära. Mulle väga need kõrvarõngad meeldivad, aga minu kõrva absoluutselt ei sobi… ja väga hea, et ühes ehtesalongis neid kord proovisin ja mitte neti teel prauhti ei soetanud.
  Ja ise isiklikult vaataksin ka, kas tootel on defekt ja kui, siis kui nähtav. Kõigil pole pikad juuksed ja lihtsalt odavuse pärast defekti ees ka silma kinni ei pigistaks. Pigem hindan kvaliteeti.

 7. Marimell: “Säästuaasta: ostame ainult seda, mida päriselt vaja on”.
  M.O.T.T. Nii palju siis sellest suurest loosungist ja täna on alles 23. päev 365-st.

  1. No järelikult siis oli päriselt vaja. Jah, saaks ilma, aga samas kui need olid nii soodukaga, siis why not osta.

 8. Sageli mulle tundub, et osad inimesed näevad igal pool tonti. “Need kurjad pilgud” ja “ta reaalselt vaatas nii, nagj tahaks ära tappa”, kuigi vahel on inimestel lihtsalt selline nägu tavaolekus, et ei olegi “happy face” ees kui näolihaseid lõdvana hoiab või siis lihtsalt väsinud või raske päev. Et kes liiga palju kirjeldavad ainult pilkude alusel, isegi kui ei ole ühtegi sõna öeldud..noh tundub veidi üledramatiseerimine mulle. Eks selliseid inimesi ongi ja võib-olla ongi huvitavam nendega, sest mis emotsiooni saab “käisin poes, ostsin naisele kõrvarõngaid”. Siin aga saab juba üles kiskuda mitu teemat, et kui halvad naised üleüldiselt on ja kuidas #metoo kampaania nii halb on ja miks naised üldse polw nagu 50datel jne :D aga #whynot eksole.

 9. Vabandust, aga need jullad on ju absoluutselt igal teisel nö “tegijal” provval kõrvus! Täiesti eilne päev juuu, Ja 4 paari, # eisaaaru

  1. Jah, on.. Mulle ka algul meeldis nende unikaalsus. Nüüd aga meeldivad nad aina enam ja ma ei saa loobuda ainult seepärast, et kõigil on. Paljudel on samasugused autod, joped, kingad..

 10. Minule meenub õe jutt, kuidas kord mitu aastat tagasi sattunud ta pahaaimamatult Kaupsi hetkel, kui seal käinud Osturalli – üldiselt võtavad sellised üritused meil mõlemal pigem põlve hirmust värisema, kuna seal on reaalne oht teiste daamide poolt lömastatud saada :-)) Igatahes müüdud seal parasjagu mingeid huulepulki mega-alenusega ja naised käitusid, nagu poleks eluski huulepulka omanud või et antud hetk olnuks viimane võimalus enne surma veel huulepulk hankida…Tormijooks olnud ja üks vanem proua käinud isegi kõhuli – õnneks küll huulepulgakuhja otsa, nii et saanud kohe esimesena jaole :-)
  Siiamaani imestan, et mis imehuulepulgad need küll olid :-)

  Aga tundub, et postituses räägitud ehteallahindlus oli ikka pigem kultuurne, kuigi mõistan, mida Meelis silmas pidas :-)

 11. Selle ca 4 x 17 eurot (kokku ca 68 eurot) oleks saanud panna hoiusele – säästuaasta ju ikkagi. Saan veel aru, et raha vähe ja tahaks säästa, aga samas tahaks nii väga Tanel Veenre kõrvakaid, ja siis soodukal ostad ühe paari 17 euroga. Aga te panite 68 eurtsi hakkama lihtsalt seepärast, et on odav. Uskuke, poest ei saa kaup otsa, nagu nõukaajal. Meelis kirjeldab kurje naisi proovimas ja krabamas, samas ma oleks taht ise kohal olla, siis saak Meelist kirjeldada. Ta oli kindlasti heas tujus ja no proovida ju ei saanudki, sest ta ei kanna ju ise kõrvarõngaid :D

  1. Mis neist proovida? Ma tean, et sobivad. Mul võiks neid reaalselt igat värvi olla. Jah, kulus 100€, änd? Ma olen see kuu väga korralikult kõrvale pannud ka :) Ma olen nii säästlikult see kuu elanud, et ise ka ei usu :D

 12. Mina hoopis kiidaks sind, ma ei kujuta ette, kui palju on mehi, kes naise palvel lähevad kõrvarõngaid või mis iganes muud nende eest ostma. Ilus tegu, nii mõnedki mehed tunneks end arvatavasti ebamugavalt ning ei vaevuks ja astuks uksest välja. Ega kui aus olla ma vist küll ei oskaks mehele tema eest mingit mehisemat kraami valida. Tubli oled!

 13. Meelis: Tead seda on nii keeruline ju kellegi teise eest otsustada. Eriti minul, kes ma inimest ei tunne. See mis pruugib meeldida temale, ei pruugi meeldida minule. Näiteks mingite kiirete autode teema. No ei ole minu tassikene teed. Samas massaaz- kindlasti. Kinno – vabalt. 2 tunnine matk hobusega – kindlasti mitte. Veinikursus – vabalt.
  Pakettide valik on lai, aga lõpuks pead sa ise valiku tegema ja seda ennekõike oma mehele keskendudes.

  1. No ma olen jätkuvalt seisukohal, et vähem reisimist ja riiete ostmist aitab juba edukalt säästa soovitud summa :)

Comments are closed.