#elulineblogi

Koli internetiga koos maale ära!

Teate seda tunnet, et ilm on ilus, pakiks asjad ja läheks randa, maale vanaema juurde, sõprade juurde grillima, aga tööd on vaja teha. Vahet pole, et on suvi, töö vajab tegemist. Aga nett hangub, neli gee ei levi… On variant, et teised lähevad randa, maale vanaema juurde, sõpradega grillima ja sa jääd koju tööd tegema või siis.. leiad parema lahenduse – kuidas kaks asja ühendada. Telli endale internet, mis LEVIB igal pool, ei saa otsa, ei hangu ja võtab levi välja ka metsade vahel.

Mul on kaks probleemset netikohta. Tädi juures maal ja Aegna saarel. Muuseas, Aegna saar on Tallinna kesklinn ja alati kaob mul seal nett ära. Okei, iseenesest polegi sellest midagi halba, sunniviisiline väljalülitamine pole alati paha, aga.. blogijal on netti vaja 24/7. Mulle ei meeldi ette toota asju, ja neid siis üles laadida kui kuskil netti saan. Kohe on vaja!

Nii olen ma ostnud ka välisreisidel alati endale lisaks välismaise paketi, et ikka koguaeg kätt pulsil hoida. Mitte, et ma kogu aeg netis passiks, aga.. Mul on ta vähemalt olemas kui vajadus peaks tekkima. Hotelli WIFile ma üldiselt lootma ei jää, sest see hangub nagu tatt, eriti hommikuti, lõunal ja õhtul, kui KOGU hotellirahvas seda kasutab. Ülihea on kuskile jalutades hotell google mapsi panna ja tagasi jalutada. Mitte, et mõtled enne suunad välja, teed screenshotid ja lähed. Elu on lihtsam kui sul on nett. Alati ja igal pool.

Aga tulles tagasi eesootava suve juurde, kui meie plaan on ringi seigelda, minna külla sinna ja tänna metsade vahele ja järve äärde, siis on korralik internet vägagi vajalik ja ma ei saaks olla rohkem tänulik Tele2le, kes mulle suve hakul kirjutas, et neil on mulle lahendus – Internet on nüüd seal, kus on elekter. Just, just, lugesite õigesti, enam pole vaja mingit nutipulka või eraldi SIM-kaarti, piisab elektri olemasolust, et kiire 4G internet leviks. Nett läheb käima minutiga, kui ruuter vooluvõrku ühendada.

Unusta ära hotspotid ja bluetoothid, et arvutisse nett saada. Tele2 pakub sulle piiramatut netti otse arvutisse. See on minu meelest vaba graafikuga tööd tegevale inimesele lihtsalt nagu taevaõnnistus. Sa ei sõltu enam asukohast, tööd saad teha kõikjal. Ja naljalt meil Eestis ikka kohti pole, kus vooluvõrku pole, seega.. Minu jaoks abosluutselt kõige parem lahendus suveks ja no tegelikult, terveks aastaks. Ma saan minna kuhu ma tahan ja millal ma tahan, ükski töö ei jää tegemata, pilt postitamata, postitus kirjutamata – sest mul on nett. Ruuter seina ja olemas!

Uus kontor Aegnal ootab mind :)

Muuseas, kas teadsite, et 2018. aasta Tehnilise Järelvalve Ameti mõõtmistulemuste järgi on Tele2-l parim 4G võrk Eestis!

#KOOSTÖÖ

3 thoughts on “Koli internetiga koos maale ära!

  1. Sa kirjutad, et võiks olla nett järve ääres, metsa sees, rannas…. Aga nendes kohtades ju vooluvõrku pole.

  2. “nett hangub, neli gee ei levi” – see ruuter kasutab täpselt seda sama neli geed. ainult elektrist EI saa internetti teha.

Comments are closed.