Toitumiskavade ostunimekiri – täielik ajuk***

Lapsesuu ei valeta, esmalt teatas Hedon Meelise kõhtu patsutades “siin on tita” ja sellele järgnesin mina – “emmel on tita kõhus”. Kuigi me nentisime, et oleme ilmselt lihtsalt paksud, siis..

Juba mõni aeg tagasi mõtlesin ma tellida mingi toitumiskava, et ma saaks mingi mugava ostunimekirja. Niisama neid nimekirju ja asju ju nagunii ei näe. Eile tellisin siis endale Erik Orgu toitumiskava.

Miks? Sest seal saab tellida ühe kuu kaupa. Teiseks, kuigi Erik on mulle varem öelnud, et ta mulle kava teha ei julge, kuna olen opi läbinud, tundus tema kava siiski kõige adekvaatsem. Mulle piisaks kasvõi nö parematest retseptidest, mille järgi kokata. Ma ei suuda lihtsalt salatit ja kana süüa :D Lisaks saan ma seal oma süsteemi panna Meelise ja ta ise siis arvutab, kellele palju süüa kogusest anda. Kolmandaks peaks need toidud olema sellised, mida ma saan Hedonile ka anda. Ehk siis tegelt otsisin ma lihtsalt retsepte (hea tont, oleks võinud namnami minna :D).

No enivei, toidud tunduvad seal maitsvad ja head, aga… tra milline ajukepp see ostunimekiri on. Kuidas saaks mingi normaalse nimekirja. Seal on tuhat toodet, mõnda asja kaks grammi :D No plinn, ma läksin nii närvi selle kava peale, et panin äpi kinni, läksin ikka poodi ja ladusin korvi mingit rändom paska.

Okei, ma võtsin idusid ja salateid ja tuunikala ja juuste ja asju, et teha nö salatimanti rohkem. Aga mingeid läätse padasid ja oaroogasid ikka mu menüüs järgmisel nädalal ei ole :D

Mõtlesin, et lihtsam on vist igaks lõunaks endale Woltist süüa tellida, seda enam, et minu koodiga (marimell) liitujad saavad 7€ ja mina ka. Tasuta lõunad on siiski olemas :) Seega, kes tahab, et ma alla võtaks, liitub Woltiga ja ma saan seeläbi tasuta lõuna. LUBAN, et tellin endale enne jõule iga päev lõunaks SALATI.

Ühtlasi, soovitage, kus on head salatid, mida proovida. Siis saan teha salati-eri postituse, kus arvustan söögikohtade salateid. Andke tuld jah, kust võiks salatit tellida :) Aitäh.

 

 

25 Comments

 1. Kivi paber käärid läätse-kikerherne vms salat oli väga üle prahi, aga praegu nende menüüst seda ei leidnud, vb ära võetud. Aga nende uus kinoasalat röstitud köögiviljadega ka megahea, kindlasti tasub proovida :)

 2. Wolti kohta küss- kui tellingi 5€ eest süüa, siis kas seal on mingi nipp ka, et tegelikult peab olema toit kallim kui 7€, et seda koodiasja kasutada? :)

  1. Sa pead Woltis registreerimisel kasutama seda minu koodi, siis kohe tekib 7€ sulle arvele. See, palju toit maksma peab, ma ei tea, aga saad ju 7€ eest tellida :)

 3. Ma tellisin ka mõned nädalad Eriku kava…seal on palju ägedaid retsepte, et vürtsitada toidulauda aga selle poenimekirja järgi poes käimine ja nii igapäev, nädal on tõesti üks paras ajukepp. Ma loobun uuel kuul kava tellimisest

 4. ‘Seega, kes tahab, et ma alla võtaks, liitub Woltiga ja ma saan seeläbi tasuta lõuna. LUBAN, et tellin endale enne jõule iga päev lõunaks SALATI.’

  –> hea inimene, kaalu vähendamine on ju ikka enda teha! See pole ju absoluutselt jätkusuutlik mõte tellida pea iga päev kuskilt salatit :(

 5. Oijah, suvaline reatorani salat võib olla oma kaloraažilt hullem veel kui mõni korralik praad. Sina ju ei tea, millest konkreetne salatikaste koosneb jne. Dieedi mõttes erakordselt loll. Samuti ei tähenda kaalualandamine üldse mitte seda, et sa peaksid salatitest toituma. Keeda üks puljong ja tee potitäis korralikku suppi ja on mitmeks päevaks mure lahendatud.

 6. Jälle sama teema – just kinnitad, et oled iseendaga väga rahul ja pole probleemi, aga juba mingi salatipaanika lahti. Et siis ikka on probleem ja tahaks hirmsasti alla võtta? Miks siis? Sest teised arvavad nii? Aga sind ju ei koti teiste arvamus ja ise tunned ennast ülihästi oma kehas – miks siis kulutada aega ja raha ostunimekirjadele, toitumiskavadele?

  1. Miks, miks, et oleks millest blogida :D Mul ongi sügavalt savi, mida keegi arvab. Teiste pärast ma küll salatit vitsutama ei hakka. Lihtsalt teen nüüd salatieksperimendi nädala(d).

 7. Mul on üks teine kava ja seal saab ka ostunimekirja. Hulluks see mind ei aja, sest väga palju asju on kodus olemas ja need deleidin kohe ära Seda ma vaatan, et kui täna pean sööma 100g kana ja kui mul lahtist kanafileed pole võtta, et pean paki ostma, et siis valin homsesse ka kanafileega retsepti. jne jne.

  Salateid ma ei telli ja ei saagi tellida, keegi neid koju ei too :D

  1. No just, ma pean ka tsekkama ja tegema mingi loogilise menüü, et ma teen täna kana, saaks seda homme lõunaks süüa vms. Ma ei viitsi küll iga päev 3x kokata :)

 8. Sa polegi niivõrd paks kuivõrd vormitu ja vedel. Aga ei tea kas seda toitumisega muuta saab, pigem trenniga.

 9. Tegelesid kunagi ka Fitlapiga, kui õigesti mäletan? Tahaksingi küsida, et miks sellega lõpetasid?
  Toitumiskava järgi toitumine võibki olla raske ja ongi seda alguses. Kui natukene võtta tagasi ja rahulikult mõelda, siis ei olegi nii hull. Mina söön näiteks ühte toitu mitmel päeval lõunaks. Samuti tean inimesi, kes teevad nii, et ühe päeva õhtusööki söövad teise päeva lõunaks. Toiduainete nimekiri kohe väiksem.
  Toitumise jälgimine ei saagi olla kerge, kui ollakse harjutud valesti sööma või valesid asju sööma. See ei käi isklikult Sinu pihta, vaid kõigi inimeste kohta, kes proovivad oma toitumist korda saada. Paratamatu on see, et kuskilt peab alustama ja iga algus on raske.
  Nõustun ka eelneva kõnelejega, et restoranide salatid ei pruugi alati vaatamata oma tervislikule nimele olla parim valik. Siiski parem, kui üldse mitte midagi süüa või midagi rasvast süüa

 10. Sina ütled:
  “Seega, kes tahab, et ma alla võtaks, liitub Woltiga ja ma saan seeläbi tasuta lõuna. LUBAN, et tellin endale enne jõule iga päev lõunaks SALATI.”

  Sina ütled natuke hiljem:
  “Mul ongi sügavalt savi, mida keegi arvab. Teiste pärast ma küll salatit vitsutama ei hakka.”

  1. Nii? Et kui keegi tahab, et ma salatit telliks, las liitub Woltiga. See, kas ma salatit vitsutan või ei, selgub juba hiljem. Täna sõin :)

 11. No kui see orgu oma on midagigi sarnast fitlapile, siis peaks seal saama ju apsull igat toidukorda vahetada, st sa ei pea ever tegema neid toite, mis kava sulle automaatselt pakub. Mina nt ostsin poest lihtsalt neid asju, mida ma teadsin, et kavas on: kana, sink, kala, muna, keefir, kohupiim, juust, juurviljad, puuviljad, täisteratooted, riis, tatar, kinoa, igast tortillad jne jne jne… JA siis tegin loomulikult toitu ikka selle järgi, mis ma koju tassisin. Ses mõttes, et seal kavas on kõik vähegi mõeldavad asjad peale rafineeritud toodete ja suhkru minu teada. Isegi kasvõi kuradi juustuga makaroni või singi-juustu võileiba võid iga päev süüa, kui muud ei viitsi teha või taipa/jaksa osta. Seal on asi kogustes ja makrode tasakaalus eelkõige, mitte niivõrd toiduainete välistamises. Ma ei saa aru, mis seal rasket on?

 12. Soovitan sul proovida fitlapi (saab 3paeva tasuta + hiljem siis osta 1kuu/3kuud/6kuud/9kuud/12kuud), samamoodi ilmselgelt ei saa sa nimekirja täisarvulisi pakke, aga seal saad sa kõik oma toiduained teiste sarnaste vastu vahetada, mis valikus ja retsepte vahetada nii palju kui soovid – seega kui ostad nt kreeka jogurti ja vaatad, et selle ühe korraga otsa ei saa, siis asendad enda teise retsepti hapukoorest/maitsestamata jogurtist/vms miljonist variandist kreeka jogurti või võtad mõne retsepti, kus on kreeka Jogurti. Samuti saad kavasse lisada nii oma mehe kui ka lapse. :) Mina ise olen sellega küll väga rahul ja täiesti tavapärased toidud, aga kaal langeb!

Comments are closed.