Trall tordi ümber – kondiitrid teenida ei taha?

Täna tähistame Hedoni viimast pisikest sünnipäeva. Kuu aega veel, ja ta ongi aastane! Hullumaja kui kiirelt aeg ikka lippab.

30
Põhimõtteliselt aasta tagasi :)
Mõni aeg tagasi hakkas sõbranna, kellel 10 päeva vanem laps kui Hedon, rääkima, et uuris 04tortide hindu ja mismõttes maksab lapse kahekilone ala Lotte tort 50 euri? Rääkisin samal teemal ka ühe teise tuttavaga, kellel laps viiene ja ta ütles „teretulemast siia maailma, lapse sünnipäev maksab 300€ miinimum“.

No asusin minagi siis uurima erinevaid variante, sest Hedongi saab aastaseks. Tahtsin saada ühte väikest torti, cupcake’e, pulgakooke ja küpsiseid/makroone – nagu meil oli babyshoweril.

IMG_3393.JPG
Tassikookide Miki-set
Telliksin hea meelega Tassikookidest, aga… Nad ei asu Tallinnas ja transport Tallinnasse on reedeti, mis tähendab, et ma peaksin neid mitu päeva kuskil külmas hoidma ja ilmselt nad ei oleks ka kolmandal päeval nii head :)

Pöördusin oma sooviga umbes viieteistkümne erineva kondiitriteenust pakkuva inimese/firma poole – ja minu üllatuseks, ei taha lihtsalt mitte keegi raha teenida.

Vastused – makroone ma ei tee, tordihinnakiri on siin (ja siis kaheksakümmendkuus erinevat torti, erineva hinnaga..), ei asu Tallinnas…Sel päeval oleme suletud… No mida hekki, ausalt?

Kui keegi küsib minult pildistamist a’la „tahaks teha perepilte, millised on variandid“ – siis ma vastangi, et on variant tulla stuudiosse, teha stuudiopilte, variant, et tuleme koju, variant, et teeme looduses jne.. Pakun välja mingi variandi, et inimene saaks otsustada, kas ta tahab või ei. Ma ei jäta teda vastuseta või ei vasta – saab küll pilte :D

Ehk et, minu jaoks oli hämmastav kondiitrite suhtumine, et kui ta makroone ei tee, siis muule ka pakkumist ei tee. Kui raske oleks lihtsalt välja pakkuda, et teate, makroone ma ei tee, aga saaksin pakkuda selle asemel seda, seda või seda (mida ta siis teeb). Ehk et, still, ma ei saa aru, miks ma ei saanud ühtegi vastust, mis oleks pakkunud ligilähedast varianti minu soovitule, hinnaga see ja see.

Mul ei olnud mingeid soove, et kas peab olema martsipan või kohupiim, banaan või vaarikas, šokolaad või mesi.. Täiesti vabad käed, lihtsalt umbes, mida ma tahan. Ja ma pole siiani saanud peale Tassikookide mitte kuskilt adekvaatset vastust. Point on aga selles, et esialgu polnud mul plaanis kedagi Tartust sünnipäevale kutsuda, nüüd ma aga peangi ilmselgelt hakkama genereerima, kuidas need asjad võimalikult värsketena Tartust kätte saada. Ja eriti feil oleks, et kuule, ole armas, tule sünnale, aga vea terve hunnik kooke ka kaasa :)

Parim pala oli muidugi see, et kirjutasin ka ühele üsna suurele firmale selle soovi Facebooki kaudu, tuli vastus, et saatke see palun info@… Saatsin. Meil tuli tagasi. Kirjutasin siis uuesti feissi, et see meil ei tööta ja võite ka siin vastata. “Ei, ei, mina olen mr X ja tegelen ainult Facebooki haldamisega, aga mis teie email on, ma saadan proovikirja..” Eeee.. Just ütles, et tegeleb ainult feissiga. Okei. Saatsin siis lõpuks meili teel oma soovi ja sekund hiljem tuli vastus: me ei tee makroone ja cupcake’e. Ma ausalt läksin megakettasse! Kirjutasin, et palun tehke siis omapoolne pakkumine mulle oma sortimendist! “Olge kena, vaadake me kodulehekülge!” For sure, ma ei satu sinna never tahtlikult enam oma elus!

Seega kui keegi peaks teadma kedagi, kes suudab mu soovid (tahaks ühte väikest torti, tassikooke, pulgakooke, makroone ja/või küpsiseid, mis oleksid ühes teemas, värvis vms) täita, siis palun andke talle märku, et ma ootan hinnapakkumist :)

Ühtlasi otsin mõnusat fotograafi, kes tahaks kogu pidu jäädvustada :)

40 thoughts on “Trall tordi ümber – kondiitrid teenida ei taha?

 1. Faceboogis on grupp ” koogimeister” kirjuta sinna kui veel seda teinud pole..sealt saad ikka kellegagi jutule..seal tehakse ikka superlux küpsetisi jne..

 2. killukekooki.ee (teevad torte, makroone, tassikooke) vaatasid? Need asuvad Endlal, Kristiine keskuse läheduses.
  aga Bonaparte? (see küll vähe kallis)

 3. Kas sa Cafe More’st oled uurinud? Makroone ja torte saab neilt kindlasti tellida.

 4. Kas sa Koogimeister facebooki gruppi proovisid? Sinna on hea teha ise postitus stiilis: Soovin Tallinnasse selleks kuupäevaks seda ja seda. Sinna on koondunud suurem osa vabakutselisi koogimeistreid ja teevad head pakkumised:)

 5. Ma ei tea, kas sellest infost abi on, aga üks väga hea kondiiter on Õnne Tikerpalu. FB-s on ta Pohlatare köök/Õnne Tikerpalu nime all. Ainult et ta asub Pärnus – seega jälle kaugel. Samas küsida ju ikka võib, äkki saab ka Tallinna saata.

  Teine koht, mida ka julgen soovitada on Tallinnas Köök ja Kook kohvik. Kas nad teevad ka kõiki sinu soovitud asju – seda ma ei tea, aga mina olen sealt saanud alati oma soovide järgi tuunitud asju ja minu arust on nad ka väga paindlikud olnud. Hinnad pole maailma odavaimad, aga samas nad ei kasuta ka mingit sodi, asjad on selge ja puhta maitsega.

 6. See on hea, et vähemalt nüüd sellele mõtled, :D mu plika sünnipäev 5.01 aga peame 3dal ja me oleme Viljandis. Ma pidin aja panema mängutuppa juba oktoobri algul, kusjuures kellaaegu väga valida polnud, tordiga joppas nii, et üks sõbranna teeb imehäid torte ja teine pulgakooke :D ja fotograaf on kolmas sõbranna, ehk siis kui tahad lapse esimest sünnipäeva pidada on parem kui bronnid asjad juba POOL aastat ette, :D või äkki oleks targem juba sündides hakata esimest sünnipäeva orgunnima? :S

 7. Laura’s Kitchen vaata fb-st. Teevad pulgakooke ja muffineid, tordi ja makroonid nad minu teada tellivad ise ka sisse, aga neid on KINDLALT võimalik saada. Ja tasub veel uurida Olympia hotelli kohviku kondiitritelt, mina sain 3kg tordi mingi 40eur ja nats peale ja sain TÄPSELT sellise tordi nagu ma pastakaga paberile joonistasin… lisaks saatsin oma värvieelistusest ka näidise neile ja üldse olin tõesti rahul!

 8. Vaata FB-s Maias Minni. Ta on väga paindlik ja vastutulelik. Ma usun, et saate temalt hea pakkumise.

 9. Ja mõtle selle peale, et sa elad Tallinnas, kus on torditegijaid 20x rohkem kui väikses linnakeses. Meil on nt 3 “tuntud” tegijat ja no nende juurde jutule ala “mul on kolme nädala pärast lapsel sünnipäev…” pole mõtet minnagi (läbi proovitud :D ) :) ma ise aga siiski eelistan kodutegijaid, keda leiad facebooki kaudu küll ja veel! Suured firmad ala Pagaripoisid jne teevad liiga oma plaanide järgi need tordid, mõtlen just välimust (neil kindlad ettekujutused nii minionsi kui nt poni tortide suhtes). Tellisin oma lapse 1a sünnipäevaks kodutegijalt torti ja ei suutnud teda ära kiita! Mul oli peas nii värvide kui ka tegelaste visioon juba paar kuud ning ma saatsin talle joonise :D ja ta oli nii vastutulelik ja ainult kiitis, et ma nii detailne olin (kuigi ma ise pean ennast siiski hulluks selle kohapealt :D ) :) et võta ühedust kodutegijatega või otsi facebookist neid pidude cateringi, kes pakub nt komplektina kohe laste peolaudu teemadega (vähe kasu aga Pärnu sõbranna facebookis hiljuti likis: https://www.facebook.com/sweetdesigncatering/?fref=ts / https://www.facebook.com/kristiinacatering/?fref=ts)

  1. Ma FBs kodutegijatele kirjutasingi, vaid ühele firmale.. Aga noh, välja tuli nagu ta tuli..

 10. Ma oma poja 2 aasta sünnipäevaks tellisin ka Tassikookidest makroonid, tassikoogid ja tordi. Samuti lasin Tartust ühel külalisel kohale trantsportida ja ma ei kahetse üldse !!! Vastasel juhul ei oleks ma nagunii enda soovidele vastavaid asju saanud või oleks lihtsalt jälle mingit kräppi pidanud sööma.
  Kui poleks külalist kohal olnud siis oleks ise ka ära sõitnud ja tordi ära toonud.
  No imehäid asju teevad nad ikka ja nad ise ka väga toredad seal firmas.

  1. +1 Assorile. Olen kindel, et leiad mingi kokkuleppe temaga. Väga andekas kondiiter!

 11. Uuri ristikheina kohvikut? Seal on ntx megahead tordid ja makroonid, ehk teevad sulle muffineid ka.:) ja tõelised kunstiteosed on kõik.

 12. Kusjuures, mulle tundub, et see on tüüpiline Eesti väikeettevõtete (ettevõtjate) stiil – mitte ühtegi lisaliigutust teha! Ma korraldasin hiljuti ühte üritust, küsisin paarist kohast hinnapakkumist ja mulle saadeti vastuseks, a’la “jah, see kuupäev on vaba” ja link menüüle. Ma pole idioot, ma suudan menüü ise ka kodulehelt üles leida. :) Minu arvates on normaalne, et teenusepakkuja paneb ise kokku menüü näidise vastavalt külaliste arvule ja seda saab siis koostöös kliendiga edasi “tuunida”.

 13. See firma on küll ka Tartus, aga teeb kõiki sinu soovitud asju. Assor kondiiter, kelle hinnad on kindlasti odavamad ja kõik väga maitsev:)

 14. ma täpselt ei tea kas Siiri Tammeleht teeb neid kõiki tooteid….. aga mina olen tema tehtud magusate ampsudega tõesti rahul ja ei kavatsegi kuskilt mujalt tellida! vähemalt hetkeseisuga :) Siiri leiad fb st , ta teeb seda kodus ja soovid on täitnud vära rahuldavalt !

 15. Kindlasti Londiste Koogid!!! Ma ei tea, kuidas muidugi ajaga on, aga kindlasti soovitan kirjutada talle! :)

 16. Mul rätsepfirmadega sama jama, kirjutan igale poole, saadan päringuid ja vastuseid tagasi ümmargune 0. Keegi ei taha raha teenida ja mul tõesti pole aega et kohapeale minna ja hindu või teenuse olemasolu küsida… Kirjutagu kohe emaili taha siis et nad ei kasuta seda…

Comments are closed.