Unistustel on kombeks täituda

Ma arvan, et meie pikaajalised jälgijad teavad, millised jõuluhullud me oleme. Kingitusi hakkan ma varuma juba juulis ja igal aastal käin Noblessneris kuuski vesistamas. Ostan aga kamaluga ehteid ja toon kuuse tuppa juba enne advendi algust. Okei, osaliselt nõuab seda ka töö, aga meile niiii meeldib see jõulude maagia.

Kuusk, glögi, telekast praksuv kamin ja jõulumuusika – täielik idüll. Ma elaks terve aasta vist sellises mõnusa jõuluvibe’is kui saaks. Kui ma veel kodus elasin, siis panime emaga mõlemad igas toas (kunst)kuused üles juba novembri algul ja mina enda toast võtsin maha alles enda sünnipäevaks (vabariigiaastapäeva eel!), noh, et veider kui külalised tulevad ja kevad käes ja mul ikka kuusk toas.

Kui mitu aastat oleme me rääkinud kunstkuusest, et täiega tahaks üht korralikku ja rikkalikult ehitud kuuske, olin juba paar aastat tagasi valmis mitu tuhat välja käima, et ostame, aga jäime ilma ja noh, olgem ausad, meil poleks seda kuskil ladustada ja niisama ilusaks seda me uuesti ka ilmselt ehtida ei oskaks. Noh, oleme siis oma nulgude ja iseehtimisega hakkama saanud.

Kuniks.. olime USAs ja nagu ma storydes juba kirjutasin, meeldib mulle välismaal käia ka sel põhjusel, et sa hakkad nägema erinevaid kohalikke reklaame sotsiaalmeedias. Ja mina, kui turunduse- ja reklaamiinimene, ahmin neid alati sisse kui uusi inspiratsiooniallikaid. Nii jäigi mulle ette mingi koduleht, kes pakub kunstkuuskede täisteenusrenti ehk tuuakse sulle kuusk, ehitakse ära nagu filmis või ShiShi poes ja kui aeg käes, tullakse võetakse ehted maha ja viiakse kuusk suve nautima. Õhkasin, oh, oleks meil ka. Kui kaks päeva hiljem jäi mulle Facebookis ette Eesti reklaam – kunstkuusk.ee konkreetselt, kes täpselt sellist teenust pakubki. Ainsana Eestis kusjuures!

Ma saan aru, et see ei ole odav lõbu, aga head asjad ei olegi odavad. Nad on hetkel küll suunatud peamiselt ettevõtetele, aga kokkuleppel saab koju ka tellida! Mina igal juhul saatsin päringu teele ja ütlesin ausalt, et mul on kodukontor ja siia ma ühte eriti rikkalikku jõulupuud koos tulede ja viledega ootan. Kolmapäeva hommik oli nagu jõululaupäeva hommik lastele, ma ei suutnud tööd ka teha ega arvutis olla, vaid passisin diivanil telos ja ootasin, millal kell 12 lööb, et nad juba koputaksid.

Ja siin nad olid – ehtekastid kaasas ja kuusk kaenlas. Tulid meile meie selle aastast kuuske tegema. Ma olen ausalt nii overexited sellest, et mul on raske kirjutada. Mulle lihtsalt nii meeldib see jõulutrall, nüüd ma ei suuda ära oodata, et poodi pabereid ja paelu ostma minna, sest tahaks juba kuuse all pakke ka näha. Meie lapsed teavad, et need on “pildistamiseks”, tavaliselt on seal sees nende enda kingid.

Tunni ajaga oli imeline kuusk ehitud, tuhat ehet, 50 meetrit ledtulesid peal – no kui see ei ole ilus, siis mis on? Ma saan aru, maitsed on erinevad, aga kuusk olgu suur, korralik, paksu tüve ja jämeda okkaga, ehteid ja valgust täis. Need paari kuuliga pudeliharjad pole mulle kunagi sümpatiseerinud, siis olgu juba olemata. Õnneks, meil on täpselt selline ja veel ilusam kuusk kui ma oleksin ette osanud kujutada. Ausalt, nagu mingi unistus oleks täitunud. Eks ta osalt ju täituski.

Hea on see, et paigalduse ajal jõudsime me siin rääkida maast ja ilmast ja ma sain teile ka sooduskoodi marimell, mis annab 15% allahindlust kunstkuuskede ostmisel. Kui tahate täisteenusrenti nagu meil, siis soovitan kirjutada neile läbi päringuvormi ja marimelli koodi mainida, sest seda otseselt e-poest osta ei saa. Nad arvasid, et kui nad suudavad teie soovid täita, siis nad seda ka teevad. Aga ma ütlen kohe, et see pole mingi 50€ne kuusk Kadaka turult, vaid kvaliteetne kraam ja sellel on oma hind.

One thought on “Unistustel on kombeks täituda

  1. Imeilus!! Pole ammu nii ilusat puud näinud ja mis oleks veel nii imeliselt ehitud. Vapustav! Ka mina olen alati sellisest kuusest unistunud.. Naudige

Comments are closed.