Mida ma ei osta teiselt ringilt?

Nagu ikka tuleb talv ootamatult, seda nii autoomanikele kui lapsevanematele. Me teame, et ta on tulemas, aga millal.. Oi, seda ju ei tea. Ja kui aeg käes, siis oled nagu peata kana, kust nüüd selle rehvivahetusaja ja normaalse hinnaga talvesaapad saaks. Sel aastal olen ma usinam, rehvid on vahetatud ja talvesaapad valitud. Tegelikult tegin ma seda eelmisel kolmapäeval ja laupäeval tervitaski meid hommikul miinus kaheksa, nii et täpselt õigel ajal! Soovitan midagi, mida ma juba kolm aastat tagasi soovitasin.

Ma võiksin osta kasvõi kõik riided ja asjad (ala kellegi vana kapi, vaasi, diivani või söögilaua, mulle meeldib asjade ajalugu ja elu) teiselt ringilt, aga on asju, mis peavad olema minu jaoks poest ja uued. Need on laste talvekombed ja jalanõud. Ma võin teha järeleandmisi kanaliha ostmisel (tänane kuupäev ja -50% on okei!), endale tenniste ostmisel (võivad olla 20€sed ja ei pea oleme brändikad!), aga laste talvesaabas ja kombe peab olema midagi, milles ma olen kindel, et sadagu või pussnuge, nende jalad ja kehad on soojas ja kuivas. Kuigi ma tunnistan, kui ma mingeid megaägedaid jalanõusid Paavlis näen, siis haaran need ka, aga need on alati nö varuvariant, mitte esimene valik ja pikemaks perioodiks.

Ma oleksin nõus välja käima ka soti korralike talvesaabaste eest kui nendega saaks paar hooaega käia, aga.. kipub olema nii, et igal hooajal on uusi vaja, mitte et nad kuidagi väliselt kannatada saaks, aga.. jalg kasvab! Seega, ei tahaks nagu igal hooajal kukrut nii palju kergitada. Hea on see, et.. meil on olemas pood, kust saab kvaliteetsed, soojad, vastupidavad talvesaapad odavamalt. Ja kui ma räägin odavamalt, siis ausalt – 30-40€ on minu meelest pigem odav hind saapale, mis on päriselt ka soe ja veekindel.

Selleks on ei miski muu koht kui UM5 pood, mis müüb Demari saapaid. Avastasin need ise mõned aastad tagasi sõbranna soovitusel ja juba kolmandat sügist sean ma sammud sinna poodi, et lastel talvel jalad soojas oleksid.

Aga mitte ainult, nad toodavad saapaid ja termokummikuid ka täiskasvanutele. Demari tootevalik on tegelikult äärmiselt lai alustades voodrita PVC kummikutest kuni kvaliteetsete jahimeestele mõeldud saabasteni välja. Talvesaapaid naturaalse lambavillaga saab osta beebidest (20 suurusest) kuni 42 suuruseni. Termokummikuid, mis on ülikerged (saadaval nii voodriga kui ilma) on saadaval aga kuni suuruseni 49, niiet saab jalad sooja nii beebi kui vanaisa.

Kerge on neid jalga panna ja kanda, Hedon pole siiani veel ühtki virinat teinud, tavaliselt on tal ikka mingi häda, et ei lähe, midagi jääb ette, on kitsas, paha.. Demaritega mitte. A, okei, üks kord pani palja jala peale kui läks prügi välja viima ja siis tal tuli jalg koos voodriga välja ja ta oli misasja.. mis nüüd juhtus. Selgitasin, et kõik on täpselt nii nagu peab – need ongi eemaldatavad ja masinas pestavad. Hea on see, et termokummikuid saab kanda suures plaanis aasta läbi – nii sooja kui külma ilmaga, sest nad kannatavad ära ka 30kraadise pakase.

Aga selle poe pluss oligi see, et see pood on HIIGLASLIK, aga laste osakond oli täpselt paras nurgake oma kummarite ja talvesaabastega, et silme eest ei lähe kirjuks, sul on ala viis mudelit ja need paaris toonis – vali vaid välja ja olemas. Meie lapsed on ikka klassikud, Hedon valis sinised ja Hedelin loomulikult roosad.

Aga hea nali oli ka poes. Hedon jõuab sinna leti ette ja hakkab vaatama: sellised mul olid, sellised olid mul esimesed siit poest, need on mul olnud.. :D Ehk siis jah, need on tal vist viiendad saapad, sest eelmisel aastal ma näiteks ostsin kaks paari, et noh, ühed kooli ja teised koduhoovi.