Categories: #reisiblogidRhodos

2019 perereis broneeritud – kuhu siis seekord?

Novembris sain ma suvise hilinenud lennu eest kompensatsiooni ja ma teadsin, et sellest saab meie perereisi sissemaks. Kuna kõik jagasid ohtralt viimase hetke Sharmi ja Hurghadat, siis midagi suvist esialgu silma ei jäänudki. Ükspäev võtsin siis kätte ja hakkasin otsima.

Valikus Tuneesia, Montenegro, Rhodos

Tahtsin midagi uut, kohta, kus käinud pole. Bulgaarias olen ma käinud nüüd piisavalt ja teist sama palju Türgis (või noh, Hedon on). Mul poleks vahet, kus ma seal basseini ääres passin, aga lapsega tahaks teist kohta, tutvustada uusi maid ja uusi kööke.

Kuna mul oli ka kindel plaan, et tahame jälle jaanid mujal veeta, siis olime nö valikutes piiratud. Alles jäidki Tuneesia, Montenegro ja Rhodos.

Kuna ma juba olen harjunud ühe reisikonsultandiga suhtlema, iga valiku puhul seitse tundi aru pidama, siis soovitan soojalt Anna-Liisa poole GoTravelis pöörduda oma muredega.

Alguses jäi sõelale Tuneesia, kuigi Meelis selle peale nägusid tegi. Tundus täiega teistmoodi, midagi totaalselt erinevat… Aga – nüüd mõttekoht.

“Kui see jääb teie ainsaks reisiks aastas, kas olete valmis eksperimenteerima Tuneesiaga? On siiski mõned asjad, mis võib-olla ettevaatlikuks teevad. Esiteks, tegu on oluliselt konservatiivsema islamimaaga kui Türgi. Teiseks, ta on vähem arenenud turismiriik, st kohalikud pealetükkivamad ja vbla teenindusstandard pole päris see. Kolmandaks, osad räägivad, et ehk pole ka nii puhas. Samas on ta midagi, mis on täiesti teistmoodi ning paljudele väga meeldib (kohalik köök, kultuuriväärtused, lihtsalt Aafrika). Ma ei taha ümber veenda, aga tahan just rõhuda – kui on ainus reis, kas siis riskida millegi uuega? Sest me võime selle raha eest saada juba VÄGA korraliku kõik hinnas Türgi.”

Okei, mõtlesin, et tahaks ikkagi midagi… mõnusat. Montenegro oli ka korraks valikus. Aga ikka jäi ära, sest seal polnud all ink variante ja lapsega reisides on see parim, et sa ei pea muretsema, kust ja millal ja mida süüa saab. Ma tean juba seda Hedontsi ette, 8 tundi vees, tund aega tutsab kohviku vahet, paar tundi viitsib jalutada ja ülejäänud aja magab. Seega, megamugav, kui kõik on käe-jala juures, söö ja joo mida tahad ja millal tahad. Pluss minu meelest teeb see reisi lõppkokkuvõttes soodsamaks. Sa võid endale reaalselt 100€ taskuraha kaasa võtta ja saad hakkama. Millele sul ikka kulutada?

Rhodos it is!

Meelis on ammu rääkinud, et tema tahaks Kreekasse minna. Sõbranna käis eelmine aasta Rhodosel ja kiitis. Jah, seal on kallim kui Tuneesias, aga ikkagi Euroopa, pluss mulle meeldib megalt Kreeka köök. Ilmselt Tai ja Itaalia söögivalikute järel kohe järgmine. Võib-olla trumpab isegi Itaalia üle, ma ei tea.

Hotelle on seal igas hinnaklassis.

Valikus nagu ikka ainult hommiku&õhtusöökidega variandid, et lõuna ajal väljas einestada. Kui ma sõbrannaga läheks, oleks see täitsa mõnus variant, aga lapsega, nagu ma ütlesin, meeldiks all ink. Tegelikult meeldib mulle kõik hinnas iga kell :)

Me valisime välja lõpuks ühe keskmises hinnaklassis variandi, mida “kliendid kiidavad” – 4* Avra Beach Resort Hotel & Bungalows.

Mis sai otsustavaks?

Linn on lähedal (100m) – hea õhtuti kord ühele poole, siis teisele poole trippida, sest Hedoniga niisama hotellis ei passi nagu sõbrannaga. Kuigi noh, ega sõbrannaga ka ei passiks. Aga Hedon nõuab märksa rohkem tegevust.

Rand lähedal. Basseinialast ainult 50m. Ehk kaks sammu minna kui otsustame, et ei viitsi basseini ääres olla.

Lennujaamast ainult 8km. See tähendab kiiret kohale jõudmist ja ka äraminnes ei pea mitu tundi enne bussiga loksuma.

Toad on suured – 33ruutu vähemalt, nagu meie korter.

Ei ole metsikut lasteala – jah, see on pluss, sest muidu üks meist peaks seal elama ja valvama, sest Hedon pole veel 10, et teda üksi kuskile liumägedele ja atraktsioonidele lubada.

Mina olen põnevil ja juba räägime Hedoniga ja vaatame kaardilt, kuhu me lähme ja mis seal süüa pakutakse ja mis seal teha kõike saab :)

Kas keegi on käinud selles hotellis, oskab ehk soovitada mõnd lähedalasuvat kohta, kuhu minna. Või üldse, mis soovitusi te Rhodose puhul annaksite? Kuhu sööma, mida süüa? Kuhu lapsel fun oleks minna jne.

 

marimell

Recent Posts

Otsin tööd ehk Sinu uus turunduse- ja influencerqueen on siin!

Jah, ma nüüd olen omadega sealmaal, et ainult kaks puhkust on veel kalendris ja olen…

2 nädalat ago

marimell Berliinis: kuidas pikas püsisuhtes kõhuliblikaid toita?

Kevadine päike on välja sulatanud mitmed lahutuse või lahku minemise uudised - just tuli uudis,…

2 nädalat ago

Leenu Veneetsias ehk kuidas ma sõbrannale üllatussünnipäeva korraldasin

Kaks kuud tagasi käisime sõpradel külas ja sõbranna ohkas, et issand, 40 - üldse ei…

3 nädalat ago

10 aastat abielus

Täna sai siis sellest päevast kümme aastat, mil me perekonnaseisuametis jah-sõnad ütlesime. Jube paljudel on…

4 nädalat ago

Viskasime mitu tonni ventikasse

Me oleme siin nüüd kaks aastat elanud ja tegelikult terve selle aja maadelnud kuiva õhuga,…

1 kuu ago

Kui vaid teatud vähi vastu saaks vaktsineerida – saabki!

Ma ei tea, kas asi on vanuses või milles, aga viimastel aastatel on mu sõprus-ja…

1 kuu ago