Naised ja allahindlus – kas on midagi veel hullemat?

Mõtlesin siis mina, et olen hea abikaasa ja kui Leenu reisilt tagasi tuleb ootab teda kodus väikene üllatus.

Tegelikult polnud see mul üldse plaanis aga kuna Facebook, mulle seda üritust juba ammu soovitas, siis mõtlesin et ohooo, hea idee.

Nimelt oli siis ühel poel Tallinnas, suur ehete allahindlus. Facebookis reklaamisid nad end sedasi:

Suvealguspidu TiSento Milanoga. Hinnad all kuni -50%.

glaz Screen

Täna siis oligi see niiöelda allahindluse päev. Kuigi ma algselt plaanisin sinna jala minna, aga hakkas sadama ja läksin autoga. Kenasti parkisin auto ära ja astusin poodi sisse.

Või noh, õigemini ma ei mahtunudki sinna poodi sisse. Kui ma siiski läbi selle massi suutsin pressida tervitasid mind vähemalt nelja erineva naise vihased pilgud: “Miks sa tulid, mine ära.” Juba hakkas kergelt kõhe.

Õnneks osa inimestest lahkus ja ma suutsin end poodi sisse pressida. Õnnestus pääseda ka vitriinile lähemale, et asju reaalselt vaadata.

Siis suutsin liikuda teise vitriini juurde kus hunnik naisi sädistas.

Tahtsin kah vaadata, et äkki siis on midagi head, kui seal neid nii palju seisab. Ja no kogemata ma läksin ühele eakale daamile oma kerega pihta mille peale nähvati mulle: “Mine minema siit!”

Nagu kuidas palun? Äkki lähed ise minema?

13467409_10205220829314877_375203884_o

Okei, siis suutsin end kuidagi leti juurde liuelda, kus siis nägingi selliseid kõrvarõngaid, mis Leenule sobiksid. Vaatasin, et ohh, hind mingi 89 eurot, et sobib ju küll. Aga igaks juhuks tahtsin küsida, et kas see on juba hind kust -50% maha on läinud või sellest alles läheb?

Esiteks pidin ma ootama kedagi kes üldse minuga tegeleks, sest ilmselgelt vaadata mind kui mingit ära eksinud elukat. 

Lõpuks pärast ei tea mitme minutilist ootamist sain ma kellegi kätte, kes ütles, et sellest hinnast läheb -20% maha.

Jah, tõesti tuletame meelde, et hinnad all KUNI -50%. Aga kuna need kõrvakad olid ilusad ja nagu natukene meie teema, siis mõtlesin, et ahh, võtan ikka ära. Palusingi siis, et müüja need mingisuguse plastik julla küljest eemaldaks.

Siis aga tuli päeva pirn. Siin siis lühiülevaade meie dialoogist:

Müüja: “Need on küll -20% aga ainult see tagus.”

Mina: “Mis mõttes ainult tagus?”

Müüja: “Noh tagus on -20% ja need on eraldi hindadega.”

Mina: Aga mis see komplekt siis kokku maksab ja mis on allahinnatud?”

Müüja: “Ma ütlesin et ainult tagus on alla hinnatud”

Mina: “Aga mis see kõik kokku siis maksab.”

Pärast natukene kalkulaatoril klõbistamist vaatas mulle vastu hind 209 eurot, millele järgnes veel mingi klõbistamine ja siis oli hind 130 midagi.

FUCK THAT SHIT! Ja muidugi ei tea mina kas sellest veel läks 20% maha või mitte. Ja olgem ausad ma ei soovinud seda ka ootama jääda. Sujuvalt sai 89 eurost 209 eurot või 130€. Ma panen 50€ juurde ja saadan Leenu veel nädalaks kuhugi puhkama.

Ma läksin lihtsalt nii närvi. Kui raske on külge panna PÄRIS hind, või siis hind, et komplekt kokku. Milleks on vaja sellist lollitamist?

13446072_10205220829234875_316174627_o

Ma olen tihti mõelnud, et peaks sinna poodi minema ja tundub äge ja ilusad asjad. Aga no pärast tänast, ei kavatse ma oma jalga sinna mitte kunagi enam elu sees tõsta. Ja Leenul ei luba ka minna.

Ja üleüldse ma ei lähe enam kuhugi ehtepoodi, kus on allahindlused, sest kõik need naised seal on nagu šaakalid. Millised nad veel siis kodus on? Vaesed mehed.

Seega palun vabandust, Leenu, aga sinu üllatus läks vett vedama ja suure tõenäosusega kulub see kingitusele mõeldud raha hoopis terapeudi peale, kes mul sellest shopingust taastuda aitab!

30 thoughts on “Naised ja allahindlus – kas on midagi veel hullemat?

  1. Ma ei saa aru, kuidas inimesed nii hulluks lähevad mingi -20% peale. Alles oli eelmine nv Goldtimes -30% ja tavaliselt ma sellest väiksema soodustusega ehteid üldse ei osta, sest tean, et Goldtime paar korda aastas seda soodukat teeb.

    Olen ka sellest üritusest kuulnud, aga kui kuulsin, et seal ainult -20% on soodukat, siis pole sinna oma jalga tõstnud. Ostan oma Ti sento asjad Goldtimest ära:)

    Ja nende Ti sento asjadega on jah nii, et ripats ja rõngas on eraldi hindadega. Rõnga kohta 89 on ikka päris palju.

    Aga armas, et sa niimoodi Leenut üllatada tahtsid:)

  2. Selline hindadega lollitamine ja kliendi eksitamine on muide tarbijakaitseseaduse järgi selgelt keelatud.

    1. Jah, tuli välja, et rõngas mis käib kõrva on ühe hinnaga ja see tilulilu mis sinna otsa ripnema pannakse on hoopis teise hinnaga.

    2. Ti Sento brändiga tutvust tehes on võimalik nende hinnasüsteemist päris hästi aru saada. Nimelt on neil rõngad ehk põhjad, mida saab kanda ka niisama kõrvarõngastena. Kuid neile saab ka külge osta erinevaid rippuvaid elemente, mis on väga erinevas hinnaklassis, kas siis pärlid või erivärvi kivikesed. Ja neid on võimalik kinnitada ka käe või kaelakeedele. Põhimõtteliselt on sul kõrvakad, millele saad lisavarustust soetada ning oma soovi ja tuju järgi neid muuta/kujundada.

    3. Kahjuks see Ti Siento asjadega nii on jaa. Iga kulin maksab ja korralikult

    4. Aa, mitte tagus pole eraldi hinnaga, vaid üks on kõrvarõnga, teine sinna külge käiva ripatsi hind. See on TiSento asjade puhul täitsa tavaline.

      Hinnad võiks väljas olla sellegipoolest, sellega olen nõus.

  3. Disain meeldib, aga selline lollitamine ja hinnapoliitika küll peletab sellest firmast eemale.

  4. Ma käisin ka täna seal lootes saada hea himmaga kõrvarõngad.
    Hind oli küljes 47 eurot, mis oli ka ainuke hinnasilt. Küsisin samuti teenindajalt, et kas need maksavadki siis selle summa? Samuti võttis kalkulaatori kätte, klõbistas ja soodushinnaks tuli ca 103 eurot.
    Tuli välja, et baaskõrvarõngad maksid umbes 89 eurot ja ripatsid sinna otsa 47 eurot.
    Kõndisin samuti sealt poest välja päris pettununa. Reklaam oli “ülikõva” aga pakkumine täielik jama.

  5. Täiesti haige ikka :D
    einoh, tubli mees – sa üritasid ..aga see pood ja need hinnad ja see loogika ajab naerma. Ja naised jooksid tormi ja ostsid kalleid tooteid, mida pole vaja..
    Pane jah veits juurde ja saad päikese alla uuesti saata..(antud juhul küll terapeut..) Kui järgmine kord tuleb idee sellist üllatust teha, ära parem hakka üldse vaevuma :D

  6. Nendel kõrvakatel on ripatsid vahetatavad. Kui sul olemas kõrvarõngas ntks, siis saad eraldi osta lihtsalt ripatseid. Kuna neid müüakse eraldi, siis ka ühel oma hind ja teisel oma hind.
    Eraldi hinnad on sellepärast, et saad neid omavahel kombineerida, poes ntks näed komplekti aga ripats ei meeldi, tahad äkki hoopis teise komplekti ripatsit
    Kui oleks komplekti hind, siis niimoodi kombineerida ei saaks
    Endal olemas TiSentod, ühekorraga jah suurem väljaminek, kuid hiljem saad odavama raha eest uue ripatsi lihtsalt osta, või rõnga

  7. Hahaa, sorry, et ma naeran, aga Sa lihtsalt väga hästi panid kogu selle olukorra kirja, isegi mulle pimedale tekkis väga värvikas pilt silme ette. :D
    Aga sellest on küll maru kahju, et Leenule mõeldud üllatus läks vett vedama.

  8. Blogides ringi luusides hakkab juba vaikselt kogunema päris palju neid olukordi kus naised kirjutavad kuidas teised naised vaatasid neid nii või naa. Malluka blogis keegi kommenteeris kuidas naised seltskonnas vaatasid teda kadeda pilguga, sest ta oli blond (mida iganes see ka ei tähendaks, nii ta igatahes väitis), siis keegi jälle kommenteerija kirjutas, et kui ta peale trenni läheb mahahigistatud meigiga poodi siis enamus naisi vaatab teda imelikult. Ja siis nüüd see sinu jutt, et naised on nagu šaakalid seal poes ja vaatasid sind nii, et mis sa sinna üldse ronisid. Mul on üks küsimus-kas te kujutate endale seda ette või?? :D Ma mõtlen enda puhul, et mis siis et ma olen selline ilus ja sale ja käin vahepeal suht pilkupüüdvalt riides :D fafafa eks, aga ma ei tea kas ma olen elus kordagi kusagil mõelnud, et oi kui kadedalt või imelikult või vihaselt mind need naised vaatavad. Kas te nagu ise tahate seda nende naiste nägudest välja lugeda? Näiteks kui ma ise olen ka vahest mõttesse vajunud või hoopis mingi jumala muu mõte on peas ja sellel ajal juhuslikult peaks selline kuri nägu olema ja vaatan mõne naise poole, ei tea kas ta siis ka mõtleb, et oi see on ikka nii kade või vaatab mind nii imelikult. Selline mõtisklus lihtsalt tekkis.

    Aga kõrvarõngad ja tagused eraldi hinnaga? :D WTF?

  9. Hea et kohale ei läinud :)
    Oma TiSento komplekti, just komplekti ( rõngad ja tilulilud kokku) ostsin Rootsist kuuke tagasi ka sooduspakkumisega 59eur. Üllatus ûllatus, sama komplekti hinnaks nende epoes on 159eur :) Ei aitäh, odavam on uuesti reisule minna, saab laevas veidi lõbutseda ka.

  10. Kristus ma kuulen esimest korda elus seda et körvaröngas ja selle tagus on kaks eraldi hinda

  11. Võimalik ainult Eestis :D Sul on õige suhtumine, et sellest kirjutada ja loodetavasti inimesed ei lähe enam poodi, kus proovitakse sulle nii nahaalselt mütsi pähe tõmmata.
    Endal oli kord juhus, kus Viru Keskuse nö “VS” müügiriiulil olid suured sildid samuti mingi -50% vms. Igatahes mega allahindlus. Ja kui siis läksin, et oleks huvitatud sellest lõhnaveest siin (kusjuures kõikidele riiulitele oli kleebitud see allahindlus märk), siis kogelev noor müüja vastas, et ei, see allahindlus kehtib vaid valitud toodetele ja viipas kasti poole, kus siis oli üks nässakas mingi kosmeetikakott ja paar rikutud toodet sees.
    Kui ma küsisin, et vabandust, aga selle sama mind huvitanud toote riiulil on hind (toote ees on hind), et see on -50%, siis selle peale ei osanud ta enam midagi öelda.

  12. Appi kui äge mees sa oled :) Ma võin ainult unistada et mu mees mulle ise ehteid ostma läheks :P ma siin just eelmine nädal sain mehelt kingituseks laptopi seega pole hullu ikkagi armastab :) Aga et selliseid ehteid ta mulle küll ise ostma ei läheks vist, pigem läheks koos.
    Vähemalt oled kogemuse võrra rikkam :)

  13. Väga lahe postitus! Tubli mees oled, et viitsid vaeva näha! Ja no see poekese teema, see ei kannata üldse kriitikat. Olgu hindadega kuidas on, teenindus võiks ikka viisakas ja asjalik olla. Mina loobusin ühel hetkel Ti Sento ehetest, kuna leidsin meie oma kodumaise brändi Marmara Sterling, mis pakub sarnase stiiliga, väga ilusaid ja oluliselt normaalsema hinnaga ehteid. Isegi mu kaasa teab nüüd, et kui midagi kinkida ei oska, siis Marmara asjad lähevad ikka peale :)

    1. Olen Leenule juba kolmed Marmarad kinkinud, mõtlesin, et prooviks midagi uut! Aga jään samuti Marmarale kindlaks :)

  14. Irwww… (h)ALE, SALE, SOODUKAS… my ass! See oli tasemel kirja pandud! :) Tänud! Ei kavatse ka sinna enam minna, kuigi oli plaanis oma prouale ka midagi hankida! Ostan mujalt, kus tagused ja esised on ühe hinnaga :D
    Varsti vaatad poes ringi, et oh täna on õunad soodukaga ja kassas tuleb välja, et see on vaid südamiku hind :D

  15. Sattusin ka ise kord nende sellele -50% müügile ning sinu kirjeldatu vastab üpris hästi ka sellele, mida mina seal tookord nägin…Leti juurde ei pääsenud/trüginud ja jälgisin seega “mängu” eemalt. Järjest voorisid uksed sisse naised, kellel kõigil kõrvas need ühedsamad tisento baaskõrvarõngad ja mingi tilulilu seal otsas siis. Hoolimate nende ripatsite erinevusest, nägid need naised siiski välja, kui ühe puuga löödud. Sinna lisaks veel hullu pilk silmis…nagu mingi ususekti kogunemine. Kui nägin, kuidas ja missuguseid naisi sellised kõrvarõngad hullutavad, siis lahtus ka minu isu nende moeröögatuste järgi..selleks korraks.

  16. Mul on Ti Sento kõrvarõngaid pea 10 paari ja ostan edasi. Viimased mees ostis ja kinkis need mulle Itaalias, 149 eurot maksid. Ei pidanud midagi kalliks neid oma abikaasale osta. Ja kujutate pilti, me veel otsisime Roomas tikutulega seda kohta, kus Ti Sentot müüskse ja mu tubli mees leidis selle urka üles. Vot nii Ti Sento fänn olen.

  17. Huvitav kas need naised ise saavad ka aru, et tegelikult tuleb see kõik Aasiast ja palju need asjad reaalselt maksavad :/
    See tundubki olevat just Eesti naiste hullus, mujal pole see bränd eriti silma jäänud.
    Aga tark on vist ikka see, kes raha küsida ei oskab ja lollid need, kes seda on nõus maksma :)

    1. Aasiast ju võivad tulla, aga jube vastupidavad on. Ma olen kolm aastat oma lemmik tisento paari kandnud, nii meres, basseinis ja dushi all nendega sulistanud – seni pole midagi värvist ära läinud, ega kivikesed ära kukkunud. Jaga parem lehte, kust originaal tisentot hiinast jube odavalt saab :)

  18. Mulle tundub, et enamus siin kommenteerijatest ja lõõpijatest ei ole jätkuvalt aru saanud nende kõrvarõngaste mõttest. Tagused on eraldi, sest need on baasrõngad ja neid on erinevaid – kivikestega, kullaga kaetud, lihtsad hõbedast rõngad jne, mõte on selles et saad ise valida omale need tagused ja tagused on pisikese rõnga kujulised, mitte et pead mingi suvalise konksu eest maksma. Ega pandora käevõru töötab ju ka sellel põhimõttel, et maksad eraldi selle baasketi ja iga järgneva kulina eest. Kui ei taha nendele tagustele ehk siis rõngastele kulinaid juurde osta, siis ei pea – nad on niisamagi kõrvas ilusad. Kui tahad rõngastele kulinaid, siis neid on mustmiljon ja kõik on erineva hinnaga, loogiline ju, et erinevad disainid on erineva hinnaga. http://glamuur.ee/product-category/ti-sento-milano/ti-sento-korvaronga-komplektid/
    Siin on juba esimesel suurel pildil näha, et tegu on kombineeritavate kõrvakatega. Kui ei taha selliseid, siis on ka kombineerimisvõimaluseta kõrvarõngaid nagu siin lingil: http://glamuur.ee/shop/ti-sento-korvarongad-7673by/

    Ise kannan ja olen rahul. On küll kõrgemas hinnaklassis, aga ega keegi ei sunnigi neid ostma.

  19. Mul oli täpselt sama kogemus selles poes eelmine aasta allahindluse ajal. :D Võiks nagu eeldada, et Eesti mõistes selline veits high class koht, et ei tule sellist trügimist nagu Maxima vorstileti ääres või Hullude Päevade vetsupaberiralli. Oma viga, et kujutasin kogemata ette, et seal on mingid kenad, elegantsed daamid, tisentod kõrvas ja puha. Ou em gii :D Tõesti, mul on väga kahju nendest meestest, kes sellistele witchidele need ehted kinni plekivad. :D Ebareaalne!

Comments are closed.