#elulineblogi

Kaal läbi aegade – nutta või leppida või siis pükse süüa

Lugesin eile õhtul taaskord, et.. “ma eales ei usu, et ML kaalub 67 kilo..” ja ma mõtlesin, et tavai, hommikul esimese asjana ma teen pilti oma kaalust. Palvetasin, et ma seda ära ei unustaks, sest juba Tais olles, kui keegi kirjutas, et ta oma püksid ära sööb kui mu kaal tõele vastab, tahtsin ma pilti/videot teha, aga koguaeg unustasin ja siis polnud kaalu jne.
Täna hommikul, oli mul õnneks meeles ja otsejoones marssisin ma vannituppa kaaluma. Kuna kõik Instagrami ei jälgi, kuhu storydesse ma väikese pildiseeria oma kaaludest postitasin ja blogis on nagunii rohkem pilte süsteemis, mida kasutada, siis väike kaalupäevik teile..

Juuli 2011 – 111kg

September 2013 – pärast maovähendusoperatsiooni – 57kg

Sama palju kaalusin ma 9nda klassi lõpetamisel:Juuli 2014, 62kg – Hedonit oodates 
Raseduse ajal võtsin kokku ca 20kg, siin pildil 75kg
24h enne sünnitust – jaanuar 2015 – 83kg
Sünnitusmajja jäi vist 8 kilo.. ehk siis pärast sünnitust olin ma 75 umbes..
Sellest mõni kuu hiljem, 70kg ja selles kaalus olin ma neli aastat

2015:

2016:

2017:
2018:
2019 veebruar, enne esimest Simeonsi ringi: jätkuvalt 70kg
Siis sain ma Simeonsi dieediga kaalu liikuma ja olin 66-67kg:

See kaal püsis mul aasta.. Kuniks otsustasin teisele Simeonsi dieediringile minna. Juulis olin ikka 67kg:
Detsembris ka:

Veebruaris kui me Simeonsi lõpetasime olin 62kg. Läksime Taisse, kus ma arvasin, et stabiliseerida on jube lihtne. Kuigi ma sõin krevette ja papaia alatit peamiselt, siis ilmselgelt sai ka patustatud veidi rohkem, ikkagi reis, eks. Tagasitulles suruti meid karantiini ja kuigi siis oleks hea olnud kohe Simeonsi teha, tegime meie igaõhtuseid laive, nosisime krõpsu ja testisime moose, kulistasime selle hea paremaga alla ja lõpetasime viis kilo raskemana ehk jõuame aprilli 2020 kus kaal oli vana hea 66-67.

Mulle koguneb ülekaal kohe kõhule ja reitele – nagu siin ülemisel pildil näha, on mul üleliigne nahk, aga mitte megapekine kõht nagu näiteks kuu hiljem alumisel pildil hästi näha on kõhu pealt.
Ja et nüüd oleks ikkagi selge, et ma ei kujuta endale ette, et ma kaalun 67, mitte 107, siis täna hommikul astusin kaalule, et pilti teha:

Ja need Paavli kleitide pildid on tehtud paar päeva varem, kus ma olen ka 67kg (ei kujuta ette, päriselt ka):

Kui ma täiesti aus olen, siis mul on jumala suva, kas keegi arvab, et ma vassin oma kaalu või ei, aga lihtsalt naljakas hakkab, kuidas seda ei usuta. Tänase Insta story peale keegi kirjutas tabavalt, et mida ma õigustan, nagunii keegi arvab, et ma photoshoppasin selle kaalunumbri :D Jep, mul polegi ju muud teha.. Kui süüa ja kaalunumbrit photoshopata.

Tulistage nüüd kommentaaridesse – kas kujutan ette või polegi vahet palju ma kaalun?

30 thoughts on “Kaal läbi aegade – nutta või leppida või siis pükse süüa

 1. “Loogiline, sul on õigus oma arvamusele, aruta seda oma sõbrannaga, palun väga, aga väita, et avaliku elu tegelane peabki seda heiti saama, siis.. ei. Ta on ka inimene, kellel on hing sees ja seda ei ole vaja niisama täis käia sittumas.”
  Et ma ei kirjutaks siis pigem, võtan kõne sõbrannale kohe :)

 2. Tead, sa oled lihtsalt nii ilus naine, et vahet ei ole, kui palju või vähe sa kaalud, minule jääb ikka silma vaid see sära, mida sa peegeldad ja edasi annad. Minumeelest on nii kurb, kui keegi hindab inimest kaalunumbri või kehakuju järgi. Ma vahest ikka küsin, kui jutt kaalule läheb, et kas ma olen äkitselt vähem sõber või muutun halvemaks inimeseks, kui juurde võtan. Kommenteerijaid on alati, oled sa siis “liiga kõhna” või “liiga suur” ja ükskõik, kui tugev hingelt oled või paistad, haiget teeb ikka.
  Sa oled ilus ja tark naine ja paljud imetlevad sind – pea püsti edasi!

 3. Ma ei saa tegelt üldse aru, miks võhivõõraid nii väga kellegi kehakaal kotib. Mulje jääb täpselt selline, et kui varem sale inimene mingil x-põhjusel on juurde võtnud, siis kohe nagu kuidagi – hea meel on mõnel… Või no, kui Sa julged öelda, et kaalud nii- või naapalju, siis raudselt valetad. Ajuvaba.

  ***

  Mäletan, et kui loobusin suitsetamisest, võtsin juurde üsna kiiresti ca 7 kilo. Ei, ma ei hakanud õgima ega midagi. Tegin ka trenni, jälgisin toitumist, aga reaalselt oli tunne, et iga sekund lisandus mingi sada grammi. See kestis ca 4-3 kuud, siis jäi kaal seisma ja hakkas ise uuesti normi tagasi minema. Olen samuti lühikest kasvu – 156 cm ja kaalunud aastaid 48-49kg. Ma olin ise toona sellest väga löödud ja teadlik, et kilod tulid (ja samuti – just näkku ja käsivartele) ja siis veel tuldi ütlema: “Kuule, sa paksuks läind.” Nagu, tore, ma tean, aitäh! Lagi oli see, kui üks inimene enda lähiringkonnast tuli suisa KÄTEGA katsuma mu pekki. Õõh. Laske elada! Täna on need lisandunud kilod kadunud, teen aktiivselt trenni ja jälgin ka toitumist edasi. Huvitav, miks need samad siunajad ei tule nüüd midagi head ütlema?

  1. Täitsa savi, mida keegi arvab! Ju on endal kaaluprobleemid, kui on valu teiste kaalunumbriga tegeleda. Aga tore ülevaade oli! Väga tubli!

 4. Ma tean, et meil oli ämmaga kunagi samasugune võrdlus…tema kaalus 63kg ja oli selle kõige juures üsna rull (nagu ta ise ennast nimetas) ja väga pehmeke.
  Mina kaalusin 68 ehk siis 5kg rohkem aga olin sale ja toonuses. Meil on ka 10cm pikkuse vahet ning mina olin sellel hetkel terve elu sporti teinud, samal ajal kui tema ei olnud teinud seda mitte kunagi. Lisaks veel paarikümne aastane vanusevahe. Iga mõtlev inimene saab aru, et sealt numbrilised erinevused tulevadki aga inimesed on erinevad ka siis kui nad on samas kaalus, pikkuses ja vanuses. Minumeelest näed sa igatahes väga kena välja! Number on number ja ilu hakkab seespoolt…mõni on ideaalkaalus ja heas vormis aga inimesena ikka rahulolematu, kibestunud ja ebameeldiv.

  1. Vaike, ütlesin seda, mida arvan, sina oled malluka sõbranna, siin lipitsed ja poed, mujal klatśid ja kirud marimelle :D Feik kuubis :D

  2. Täpii, eks klatš ja kirumine ja suhteline asi, ise ei tea, et seda avalikult kommentaariumites teinud oleks. Ühe korra ironiseerisin küll Bonmerite reklaampostituse peale Mallu blogis. Mõlema blogi puhul olen vahel pead kinni hoidnud, enda puhul ka, muide; aga sitasti ütlema tõesti ei tule, sest ma ei näe sel mõtet. Kui see on lipitsemine ja feik, siis minugipoolest, olgu, mulle selline feik sobib.

 5. Täiesti usutav on see 67 kg. Ja samas ei ole vahet. Minu meelest näed Sa väga hea välja. Särav ja naiselik. Ja nüüd raudselt tahab keegi kohe kommenteerida, et ju ma siis olen ise see 107 kg ja sellepärast ütlen. Ei ole kusjuures :) Mina olen sootuks teist tüüpi figuuriga- 175 cm ja 57 kg. Ilusaid naisi on iga figuuritüübi seas. Sära ja “see miski” peab olema, mis teeb naise ilusaks. Sul see väga olemas :)

 6. kui ikka sellised tammekännud all on, siis pole pole vahet, mis kaalunumber ees on:D a tundub, et sulle läheb ikka rämedalt korda, mis pk sinust arvab :D

  1. Täpii, mida sa saad sellest, kui käid kommentaariumides halvasti ütlemas? Oletame, et Leenu puhul tegemist konkurentsitult maailma kõige koledama naisega, Miss Universum the Ugliest. Mida sa saad sellest, kui talle seda ütled?
   Marileen ütles, et hästi öelda on raskem. Minu arust ei ole, sest see annab endale ka positiivsuse laksu. Ma alati mõtken, kui kirjutan nt teeninduse puhul kaebuse (ok, siis ri mõelnud, kui yes-takso dispetšer mu putsi saatis), aga ma kasutan alati juhust, kui mul on põhjust teeninduse eest kiita. Ja need vastuskirjad, mis ma siis saan, on nii südantsoojndavad, et ma tahan alati seda tunnet veel.

   Kaks parimat õpetust, mis ma olen oma emalt saanud, aga mida küll alati järgida ei oska, on: raske on mõista, kerge hukka mõista ja et kui midagi head pole öelda, ära ütle midagi. Olgu öeldud, et mehe saatsin täna sõneluse käigus perse.

  2. Absull ei koti, aga pükste söömise jutt on veel kuid hiljem meeles ja kriibib nii väga, et peab iga päev postitusi tegema, nüüd veel fototõestus ka otsa. Lisaks halvustav kommentaar TLi välimuse kohta.
   Kaalu palju tahad aga milleks see meeleheitlik tõestamine? Kas su reklaamitud dieet ei pidanud selle poolest eriline olema, et peale dieeti võib vabalt “rafaellosid süüa ja vahukat kulistada”, midagi juurde ei tule? Oma sõnu ikka mäletad? Siiski tuli juba kahe kuuga 5 kilo juurde.

  3. Kommisid perekoolis ka? Tsau! Tean, mida räägin, jah, eelmisel korra ju kaal säilis, mis?

   Kui iga õhtu kl 22 kuni südaöö krõpsu ja moosi testida, siis.. ilmselt tuleb kaal ka! Istud lisaks TOAS, kõnnid 300 sammu päevas magamistoast kööki, köögist vetsu ja vetsust elutuppa jne.

   PS! Tavaliselt ma kl 22 magan. V.a eriolukorra laivide ajal. Aga tegelt jumala suva palju ma kaalun :D

  4. Tsau, Sherlock! Ei kommenteerinud, kuigi kas sulle tuleb üllatusena, et rohkem kui üks inimene su sõnu mäletab?

  5. Jah, ma tean, et ma ütlesin, et võib rafaellot süüa ja mulli kulistada. Võibki. Aga see ei eelda, et sa sellest toitud. Meie eriolukorra laivid = praktiliselt iga päev kellegi promo, söömist, joomist, maitsmist, testimist. See oli meie valik. Nüüd oleme 5kg raskemad ja võtame uuesti alla, mis draamat jälle vaja kerida on :D

   Täiesti ajuvaba kuidas inimesed ühte lausesse kinni jäävad ja selle peal ainult libisevad :D

 7. Mind huvitab: kas sa tead, mis oli tookord su kaalutõusu põhjuseks. Kas tervisemured, elustiil vm?

  1. Beebipillid tõid kahe kuuga 12 kilo.. siis veel veits ja siis tuli pubekas ja kõik kokku. Lõpuks lihtsat paisusin, stress, istuv töö jne

 8. :O niimoodi lahmitaksegi seal? Brr. Kaunis naine igas kaalus :)

 9. “Kui ma täiesti aus olen, siis mul on jumala suva, kas keegi arvab, et ma vassin oma kaalu või ei” – ei, ei ole sul jumala suva. Lihtsalt sellepärast, et naljakas on, ei viitsiks keegi vorpida megapikka pildirohket “tõestuspostitust”. Kui asi on naljakas, siis hahaa, naerad ära ja liigud edasi. Mitte ei pea vajalikuks midagi tõestama hakata. Selline soov tekib ikka siis, kui kohe üldse ei ole suva.

 10. Mina arvan, et pildid võivad lihtsalt petlikud olla. Ma ei teagi nüüd, kas see on sinu kahjuks või kasuks. :D Mulle tundusid sa ka kunagi pigem sellist “suuremat” tüüpi. Kuniks ma nägin sind päriselus (vist kinos kunagi :D) ja jumala pisike naisterahvas. :)

 11. Tegelikult ei ole üldse vahet, palju inimesed kaaluvad. Kui kaal on inimese jaoks nii oluline, siis ainus kaal, mille peale ta peaks üldse mõtlema, on tema enda kaal. Aga teiste kaalu kallal õelutsemine on ju nii mõnus, eks ole? Viib mõtted ka enda kaalult kohe eemale…

  Arvatavasti ei peaks kaalunumbrit üldse välja ütlemagi, sest nagu näha, kiputakse inimesi selle põhjal küll võrdlema, aga ei arvestata kunagi sellega, et kehad on tohutult erinevad. Samuti võrreldakse teisi iseenda ning endale tuttavate inimeste kaaluga, mis aga võib täiesti vale ettekujutuse anda. Kui palju kordi on Leenu päriselt nähes öeldud, kui pisike ta tegelikult on? Fotodelt ei tule see nii väga välja ja ongi tõesti lihtne hakata ette kujutama, et valetatakse. Proportsioonidelt võibki mõni teine samas kaalus olev inimene hoopis teistsugune välja näha.

  Samas pikkuses ja kaalus inimesed ei ole täpselt ühesuguste kehadega. Väga palju oleneb geneetikast, kehaosad on inimestel erineva suuruse/pikkusega, nii et proportsioonid võivad väga erinevad olla. Mõnel koguneb rasv ühtlaselt üle keha, mõnel kohe reitesse, õlavartele ja puusadele, mõnel on paar kilo kaalutõusu kohe näost näha, mõnel koguneb 10 kilo kenasti kõhupiirkonda ja alles 10+ kaalutõusu on näost näha.

  Seda näeb ka näiteks fotodelt, kus üks inimene võib erinevate nurkade alt ja poosidega väga erinev välja näha. Ka riietus näitab keha väga erinevalt, nagu on näha ka teie Paavli kaltsuka postitusest.

  Üks hea koht, kust saab vaadata, kui erinevad kehad võivad samas pikkuses ja kaalukategoorias inimestel olla, on My Body Gallery – https://www.mybodygallery.com/

 12. Absull ei koti, aga ometi vorbid nii pika ja detailse postituse kohe selle peale?

  Mkay.

  Seda enam, kui ise ka kaaluga kimpus oled, võiksid teiste inimeste kaalukõikumiste osas toetavam olla, mitte selline parastaja!

 13. Ei no jah, Paavli riiete skoorimise postituse all kirjutasin juba, et ausalt, väga hea näed välja! Olenemata sellest nüüd, kas kaal on 75kg või 67kg, ikkagi super!
  Mul on hea meel näha, et Sina kaalud 67kg ja mina samal ajal olles sama lühike kui Sina ja kaalun 77kg
  Olen ka tõusude ja mõõnadega kaalust alla võtnudja saanud 69- 70kg. Sellisel juhul on väga hästi pekki kõhust maha läinud ja käsivars, kuid rind ei liigu ei sinna, ei tänna.. ikka 110cm, nii on ja jääb. Selletõttu pean veel ostma suurus suuremaid riideid, et tiss ära mahutada :D
  Minu mõte ongi see, et las need vihkajad vinguvad, aja oma rida edasi. Las söövad nüüd oma pükse!

 14. Mul on ausalt jumala suva, kui palju sa kaalud. See ei ole minu asi ja ma ei saa aru, miks see kägudele või ükskõik kellele ette jääb. Inimestel tõesti mingit elu pole vist.
  Näed minu arvates väga hea välja ja kõige olulisem ongi see, et sa ise rahul oled või kui ei ole, siis selle nimel midagi teed. Teiste arvamus… no ma endiselt arvan, et see ei ole mitte kellegi asi. Ja kobiseda teise inimese kaalu numbri pärast.. no päriselt. Get a life..
  Ära lase end heidutada, oled väga tubli ja näed hea välja

 15. Olgem ausad. Mis photoshoppimine, Perekool? Saab lihtsamalt! Tegelikult tellisid sa kaalumise jaoks kraana, mis sind kaenla alt toetas ja lasi seni allapoole, kuni kaalule tuli ette 67. Eks?

Comments are closed.