Kes võidab Eesti Laulu?

#KOOSTÖÖ

Aasta oli 2003 kui ma liitusin Eesti Eurovisiooni fännklubiga, aga juba enne seda olin ma suur euroka entusiast – ma ei mäleta oma lapsepõlvest ühtki Eurovisiooni, mida ma näinud ei oleks. Pärast klubiga liitumist käisin ma põhimõtteliselt kõikidel Eurolauludel ja hiljem Eesti Lauludel ka kohapeal.

Kõvakettal leidub ikka korralikku retromaterjali:

Mingi hetk hakkasime me tootma (kui ma täna vaid teaks kuhu ja kellele) fännklubiga video-intervjuusid. Ma intervjueerisin Paadamit aastal 2005, endal süda saapa sääres, ma polnud toona mingi ajakirjanik, vaid lihtsalt fänn.. 2008 läksin ma tööle Õhtulehte ja ma hakkasin kajastama Eesti Laulu ametlikult.

Aasta hiljem oli minu jaoks aga murdepunkt – järgmine Eurokas toimus Moskvas ja Meelise klassiõe ema oli toona seal saatkonnas tööl ja pakkus meile enda kesklinna korterit elamiseks.. Meie asi oli vaid Õhtulehest saada luba, et minna. Aga me ei saanud seda kajastama.. Sinna valiti keegi, kes rääkis vene keelt (sest kindlalt räägid sa ju Eurokal kõikidega vene keeles), keegi, kes ei teadnud isegi seda, et Heidy Purga tol aastal pukki valiti, keegi, keda Eurokas ei kottinud, keegi, kes ei hoomanud üldse biiti. Ma mäletan kuidas ma kõiki poolfinaale vaatasin (kuigi tema oli kohapeal) ja igast liigutusest uudise tegin, kuidas ma olin nii sees, veel hommikul pool viis treisin ma uudiseid hääletustulemustest jne.. Kuidas ma elasin ja hingasin Eurokast. Järgmisel aastal võtsin sel ajal puhkuse ja enam kunagi ei kajastanud ma midagi eurokaga seonduvat. Lihtsalt mulle aitas.

Kui meil tekkis taas võimalus Eurovisionile minna, siis mina ütlesin, et mina ei lähe kuskile. Ma solvusin vist elus esimest korda ja.. ma ei tea, ehk olen ma siiani solvunud, aga.. Meelis käis päris mitu aastat Euorovisionil kohal.

Aga kõikvõimalikud (mitte ainult Eesti) poolfinaalid ja finaalid oleme me alati ära vaadanud, kaasa elanud ja ennustanud, kes võiks võita, kellel on tugevam lugu, kellel lihtsalt augutäide. Tänavusest Eesti Laulust rääkides oli väga palju laule, mille peale tahtsin ma silmad peast kraapida. Aga õnneks, oli ka esitusi, mis ei pannud piinlikkust tundma.

Kes võidab?

Meie lemmikud sel aastal on Suured tüdrukud, Koit, Uku ja Jüri. Ongi tegelikult kaks varianti, kes võidab. Suured tüdrukud ei ole veel nii eestlaste südames ja eestlane ei hooma biiti, mis disko sinna Euroka lavale ikkagi saata tuleks.. Ehk siis, mina ennustan, et võitjana väljub sellest tulest Uku, kes saab Koidu ees haletsusvõidu et ta eelmisel aastal osaleda ei saanud (kuigi kui ma pean valima, kumma laul parem on, ma ei tea, mõlemad on superhead ja tugevad lood) või üllatab hoopis midagi muud (pole esimene kord, et kõik peapeale pöördub!) ja Kadri Voorand paneb selle pulli kinni.

Mida arvavad teised?

Fännid ennustavad Uku võitu nagu minagi.

Kui vaadata eestlaste ennustusi nt OlyBeti lehel, siis Uku juhib hetkel ülekaalukalt, kannul ongi Koit ja Jüri ja olgem ausad ega Kadri väga kaugele neist ei jää. Täpselt nagu minu ennustus, arvab ka suurem osa inimesi.

Mida arvad sina?

Kes ja mis põhjusel sel aastal Eesti Laulu kinni paneb? Ennustada ja oma panuseid teha saab siin!

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

One thought on “Kes võidab Eesti Laulu?

  1. Kamoon, suurte tüdrukute biit oleks sobinud eurokale 20 aastat tagasi, see on ikka nii kulunud biit.

Comments are closed.