#reisiblogid Türgi

Kuhu reisida terrorismihirmus?

Eile õhtul lõhkas järjekordne pommivööga ajuinvaliid end Istanbuli lennujaamas. Ja meie just mõtlesime suvel Türki minna. Ma küll oma tüübilt ei ole selline kartja, sessuhtes, et kui ma surma pean saama, siis ma saan – saatuse vastu ei saa, olen ma siis Türgis, Eestis, Ameerikas, lennukis või laevas.

Veits rõve on lihtsalt mõelda, et see võib juhtuda varem kui ma tahaksin või rikkuda meie puhkusereisi. Üks mu sõber tegi Facebookis just checkini, et on elus ja terve, oli sel ajal Türgis lennujaamas kui see juhtus. Ta kirjutas, et jooksmine elu eest, sai uue tähenduse. Varjuti kuskil ametiruumides… Ma ei tea, ma ei tahaks endale sellist puhkuse algust/lõppu. Ilmselt keegi ei taha. Ja siis ma mõtlengi, et minuga see ei juhtu. Aga näed, ometigi minu sõbraga juhtus. Muidu on kõik need lood kuskil kaugel, kellegi teisega.

Noh, olgem ausad, kui nii võtta, poleks kuskile turvaline lennata või reisida. Need pommivööga tegelintskid võivad olla kus tahes – Bulgaarias, Türgis, Ukrainas, Venemaal, USAs, Inglismaal, Prantsusmaal… Kus iganes. Ja ega kodus passimine turvalisem pole. Sama hästi võib siin midagi juhtuda. Kogu aeg ja igal pool juhtub, mis koht see Eesti siis on, et ei juhtu. Ma võin jääda koju ja maale vanaema juurde sõita, ja mingi roolijoodik sõidab mu sodiks… Seega, pole ka ma Eestis kaitstud.

See ongi see saatus, millest ma räägin. Et pole vahet kus ma oma surmahetkel olen, kui ma surema pean, siis ma suren nagunii. Mulle kunagi on ennustatud, et suren väga kõrges eas. Seega, ma väga ei muretse, et ma surema hakkan.

Aga veidi kõhedaks võtab küll kui mõtlen, et oleksime Türgis lennukis lõksus, või lennujaamas mingite kildude vahel või… Lihtsalt kõhe. Reisimise isu see ära ei võta. Ja noh, praegu me peres põhiteema ongi siiski see reis. Seepärast siin blogis ka suurt muud pole, kui reisijutud.

Suvi on ikka täielik hapukurk. Pea laiali otsas sest soojast päikesest ja pole nagu ideidki, millest võiks teile kirjutada. Kui teil on mõni teema, millest te tahaks, et mina või Meelis kirjutaks, siis andke julgelt teada :)

15 thoughts on “Kuhu reisida terrorismihirmus?

 1. Võiksid kirjutada sellest, mis sulle ühe v teise blogi juures meeldib. See vist oleks liiga skandaalne?
  Samas kuna sa oled juba sellise otsese ütlemisega oleks põnev lugeda

  1. Oh vägev ☺
   Huvitav kas meie arvamused on sarnased v mitte meeldib/ei meeldi teemal ☺

 2. Mul on sama lugu – kui ma saan kuskil mõne idika käe läbi surma, siis noh, ju siis ei olnud minu päev. Aga samas on ikka kõhe mõelda, mis maailmas me elame. Käisin hiljuti Pariisis ja linn oli täis automaatidega sõjaväelasi. Jah, selle point on tekitada inimestes turvatunnet, aga minu ja mu elukaaslase jaoks oli efekt pigem vastupidine ja kogu aeg vaatasin üle õla ja ootasin, et kuskohast see pauk nüüd tuleb.

 3. Ma isegi ei karda nii väga surma saada aga sellist jubedust lihtsalt pealt näha oleks ka kohutav. Ma ei kujuta ette kuhu oma lastekarjaga joosta siis või hyppaks neile lihtsalt katteks peale…. Väga jube isegi mõelda….

 4. Ok saan su põhimõttest aru et pole vahet kus see juhtub kui on minek siis minek aga lapsevaemana tahad öelda et sa sul on kama kui reisid Syyriasse või Tyrki. Ikka ju kaudselt mõtled et kui selles või selles riigis on terrorioht suurem või lausa sõda siis äkki leiaks mingi teise alternatiivi. Näiteks mötlesin ka viimased aastad et kindlalt käime perega seal Tyrgis ära. Palju kiidetakse ja pole nii kirves pundiga minna. Aga kui näiteks 50% reisidest kukub ära ja läheb 50% odavamaks siis seallel on ka ilmselge pöhjus. Ja siis ma lugesingi siin ka sinu seda megaodavat Tyrgi pakkumist (ise mötlesin et jah jah reisige jah sinna Tyrki) Aga vb tõesti, kodus pole ju ka turvalisem…istud kogu elu nelja seina vahel, jube fun! :)

 5. Minu meelest sa paned kaks täiesti erinevat asja ühte patta. Esiteks see, mis Türgis toimus, oli terrorirünnak. Mitu sarnast juhtumit sa Eestist näiteks võid tuua? See kui sa sõidad maale vanaema juurde ja sulle sõidab keegi otsa (olgu ta joobes või niisama väsinud rekkamees) on tegu siiski liiklusõnnetusega.
  Hetkel on Türgil väga pingeline olukord ja kehvad suhted nii Venemaaga ning nagu näha ka paljude teistega :( selleks on ka kõik hinnas reisid praegu 200 euro eest saada. Nad püsivad suuresti seal vene turisti peal ja mingi hetk olid hotellid nendest aga pooltühjad ;)

  1. Mu point on selles, et kui mul on ettenähtud surra, siis ma suren, suva kus ma sel ajahetkel olen. Eile juhtus see õnnetus. Need kes pidid surma saama, need surid. See oli nende saatus. Kui sa saatusesse ei usu, on teine teema.

 6. Samas oleks Tyrki just nyyd ohutum minna, vahetult pärast pauke, uut lainet tavaliselt ei järgne.

 7. Mina tulin just nädal aega tagasi Tûrgist, Antalyast. Väga tore ja mõnus puhkusereis oli. Aga turiste oli tõepoolest vâhem, seda rääkis nii reisikonsulant kui ka kohalikud. Olen kuulnud, et kuurortides tavaliselt ei ole terrorismirünnakuid. Alati võib muidugi ka erandeid olla, aga tōesti ainult kartes ei saa elada mu meelest. Kõik inimesed kellega tagasiteel lennukis/lennujaamas rääkisin jäid oma puhkusega rahule ja umbes pooled neist ( kaasa arvatud ma ise) plaanivad järgmisel aastal tagasi minna.

 8. Mina reisimist (veel) ei karda aga paar sihtkohta on välistatud ja ka mõned lennufirmad. Samas olen sel aastal lennanud 10 korda ja paari reisi piletid on olemas veel. Praeguse seisuga plaan need ka ära kasutada.

  Usun vist pigem ka saatusesse – tuleb, mis tulema peab. Samas ega hirm on ju kontrollimatu tunne. Mu mõistus saab aru küll, et teatud olukorras on see ajaraisk aga süda ei allu mõistusele tihti. Viimasel lennukisõidul lennuk raputas palju ja pean tunnistama, et kartsin natukene küll. Varem pole kunagi kartnud, kuigi olen ka Tais lennanud siselendudega kuskile pärapõrgusse, kus lennuk oli umbes sama suur, kui mu auto :D

 9. Reisige Euroopas (Türgi on ka, ma tean): Itaalia, Hispaania…Või reisige Eestis.

 10. Tere Marimell ! See ei puutu üldse teemasse ,aga miks su mõndasi postitusi enam kommenteerida ei saa ? :)

  PS: Oskad kirutada asjadest nii hästi ,et kohe lust on lugeda :)

  1. Mul on vist jah peal 30päevane kommenteerimisvõimalus, et spämmi vältida vanade postituste all. Kui sul mõni küsimus vana teema kohta, kirjuta postkasti :)

Comments are closed.