Kui su lemmikjuust kaob lettidelt…

Nagu te kõik teate, olen ma räige juustufänn. Mu üks lemmikumaid on valgehallitusjuust ja näiteks sinist hallitusjuustu söön ma haruharva, see on liiga intensiivne mu jaoks.

Aastaid proovisin ma leida ühte juustu, mis oleks hinnalt normaalne ja maitselt samuti hea. Ennevanasti sõin ma Presidenti, aga see on ikkagi oma konsistentsilt liiga vedel kui ta pool tundi väljas seisab. Siis avastasin ma mingi juustu, oli lihtsalt Camembert, punase-musta kirjus pakis. Seda õnnestus mul osta mingi kolm järjstikust korda vanana – ta haises ja justkui hallitas…

Ja siis avastasin ma ideaalse juustu, mis hinnalt on okei ja mis maitseb täiega hästi. Ja mis ei sula üles kui natuke väljas seisab – Turek Figura, mis oli jogurtiga ja mis oli tõesti üle aastate täiega hea juust.

Ühel hetkel vaatan poes, mis asja, sama kohapeal kus alati oli Turek Figura, on nüüd NaTurek. Misasja. Aga selgus, et tegemist sama juustuga, lihtsalt nimemuutus.

Turek on alati olnud hea hinnaga kvaliteetne juust, aga uus NaTurek suudab pakkuda veelgi rohkemat. Uus bränd naaseb oma juurte ja looduse juurde – NaTurek juust on 100% pärit perefarmidest, mis tagab kõrge kvaliteedi ja imehea värske piima maitse. Pere ja loodus on olulised väärtused nende jaoks, seepärast on ka NaTureki uus logo südamekujuline ja kogu pakendist õhkab looduslikkust ning värskust.

Nüüd, kui ma päris aus olen, siis alati kui poes käin, haaran neid kaks-kolm tükki, et kui isu tuleb, oleks kohe võtta. Meelise töökaaslase naine on samasugune juustuhull. Nii kui siia tuleb, juust välja ja nomnom.

Ja alles eile avastasime me juustu süües sellise sildi, mis annab infot juustu pehmuse-lõhna jne kohta.

Seepärast see punase-mustaga ilmselt oligi „vana“ minu jaoks, tegelikult aga saavutanud teatud astme oma valmiduses. Sellegi poolest ma seda enam ei osta, sest juba sellest möödudes meenub mulle see tugev vänge lõhn ja pehmus. Väk!

NaTurek on lemmik! Soovitan soojalt :) No ja tavajuustudest on mu lemmik endiselt Atleet (see auguline) ja Juustukuningate lambaläätse- ja tšillijuustust ei suuda ma ka end võõrutada.

Milline on teie lemmik juust? Kas eelistate tavalist või valgehallitusjuustu? Sinihallitust? Mõnda erilist sorti?

12 thoughts on “Kui su lemmikjuust kaob lettidelt…

 1. Mina just armastan kreemisust. Minu lemmik on see presidendi oma (camembert aromatique?), mis on puust aluse peal. See läheb seistes niii mõnusalt kreemiseks, et viib keele alla.

  Kui aga teen valgehallitusjuustu-mee saiu ahjus või pähklite ja meega valgehallitusjuustu ahjus, kasutan üldiselt mingit üsna suvalist valgehallitusjuustu. :)

  1. ma kasutan ka siis nö suvalist kui ma ahjus teen, teen neid täidetud seeni, siis pane isegi natuke sinihallitust, et maitset oleks, aga muidu meeldib mulle selline, mis väga ei veni ja sula :)

 2. Mulle meeldib Juustukuningate see roheline, pestoga juust ning mingi valgem variant, aga kahjuks nime ei tea. Siis meeldib mulle veel sinihalltusjuust, just see helesininses pakis(Paladin), aga kui on ikka head viimamarjad, siis söön ka tumesinises(Royal Blue) , kui ka rohelises(Dorblu) pakis neid!
  Ja kui poes olevatest justudest rääkida, siis värskena on kõik hea, aga siiski korvi rändavad need juusud, kus on augud sees, ka Atllet ja Vene juust. Need ilma on kuidagi liiga tihked, nagu kummised. ;)

 3. See sama Camembert oli ka päris kaua mu lemmik aga olen ka paar viimast korda seda haisvana saanud ja ei tõmba enam. Praegu valgehallitusest lemmik Presidendi oma kreeka pähklitega.. Mm. Ja juustukuningate valikust võib küll juba lemmikuks nimetada lamvaläätse juustu ja vana Amsterdami. Ja Beemster ka väga mõnus..

  Nüüd on küll vist vaja poodi minna.. :D

 4. Kas see on nüüd siis see reklaampostitus või? Nägin, et ühele blogijale just saadeti mingi korvitäis juustu.

  1. See juust oli ammu enne seda lemmik kui see mulle eile saadeti. Olen juba kuude viisi seda juustu endale kokku ostnud.

 5. Ma polnud ka seda valgehallitusjuustu kaua mitte kuskil näinud, arvasingi juba et sellega on kõik.. Ja pean uut otsima hakkama. Kuigi kahtlustasin, et äkki uus pakend vms kuid siiski ei ostnud seda. Aga nüüd siis tean! Avastasin uue lemmiku ka tänu selle “kadumisele”, ka valgehallitusjuust aga musta pipraga, mm kui hea! Teine lemmik on juustukuningate tšillijuust. Tavalised juustud eriti peale ei lähe nagu.

 6. üks prantslaste kolmnurkses pakis Reverend brie , juustukuningate üks sinihallitus, Gruyère’i juust (ostsin just juustukuningatest aga pole jõudnud degusteerida, kas on sama hea kui Šveitsis) ning Tete-de-Moine on juba pikka aega mu lemmik, eriti muidugi viimased 5+ aastat, mil mul on kodus spets juustunuga selle juustu tarbeks.

  Tete-de-Moine’ga on olnud selline idiootne lugu, et mingi aeg müüs seda ka Selveri müügilett…. ja nad lõikasid sellest juustust sektoreid – no ma ei saa aru, kas neil mingit koolitust ei peaks olema?

  Raclette’i sööme ka talvel… eestis on muidugi nigel sortide valik. Šveitsist sain kingiks ka sellise spetskoti, millises kartulid soojad püsivad :)

 7. juust üldiselt eriti lemmik ei ole, peenematest sortidest meeldib sinihallitusjuust. Nt röstsaia peal, šampinjonide sees. Aa ja Tartus “aparaat” restos on magustoidumenüüs jäine sinihallitusjuustukook, no appi, see on midagi täiesti ulmeliselt head, tasub kindlasti maitsta. (+ see maksab vaid 3€!!!)

  Valgehallitusjuustu jälestan, see valge kõva koorik seal peal on niiiii vastik :D

 8. Turek ka meie lemmik.
  Aga sõltuvuses olen Chevrette Mild kitsejuustust, olen ostnud Rimist ja Prismast. Teist nii head juustu pole saanud!
  Juustukuningatest meeldib lavendliga juust.

 9. http://www.bergader.de/index.php?id=317&L=1#art105

  Kõige parem juust üldse! Ja just selles poolringikujulises pakis! Hästi kreemine, korraga nii valgehallituse kui sinihallitusega ja paki sees on ajatabel selle kohta, kuidas juust muutub seda intensiivsemaks, mida lähemal on kõlblikkuskuupäev. Soovitan proovida – ei ole üliintensiivne ega haisev ega midagi. Aga kindlasti tahaks ta paar tundi enne söömist toatemperatuuril olla, siis on kohe teine mekk mann. Väikeses ümmarguses pakis on ka hea, aga see on teistsugune ikkagi.

Comments are closed.