Kuidas ma endale auto ostsin

Käisime Saaremaal Nissan Qashqaiga ja ma otsustasin, et kirjutan sellest autost sel korral ise. Meelise autoarvustused on lugejate meelest alati liiga tavalised, pole mootori- ja hobujõujuttu piisavalt. Etteruttavalt võin öelda, et siit postitusest leiate te seda veel vähem.

Olgem ausad, kes ostavad autosid? Kas tehnikahundid või tavalised inimesed? 98% tavalised inimesed nagu sina, mina, naabri Malle ja su ülemus Kalle. Me ei hoia kätt pulsil viimase aja autouudistel, meie jaoks ei ole oluline, kas mootor on 117 (160) @ 5 500 kW (hj) @ p/min või on need näitajad midagi muud. Kui ma otsin autot, siis ma ei vaata, kui suur on auto maksimum kandevõime või kliirens tühjana. Ma isegi ei tea, mis see on ja miks see oluline peaks olema. Ilmselt polegi. Ilmselgelt on olulisemaid asju.

Kui naine valib autot.. (kui sa ei ole just SuperCarBlondie)

Siis vaatab ta esimese asjana värvi, vähemalt mina vaatan. Koledat värvi autot ei ole mõtet osta, siis juba maksta nats rohkem ja valida kohe värv mis meeldib. Okei, värv veel värviks, pigem on oluline välimus. Kui me Nissanit proovisõiduks valima hakkasime, siis nagu Meelis ka videos ütles, tema oleks eelistanud X-traili, mina just Qashqaid, sest see oli välimuselt ilusam.

Ja, okei, ma olen end nii palju kurssi viinud, et ma tean, et ma tahan automaatkäigukasti (ma ei tohi tulevikus manuaali lähedalegi ju minna oma laisainimese lubadega :D), et tal oleks viis ust, ABS pidurisüsteem, bensiini mootoriga ja et ta oleks pigem kütusekulu osas säästlik, aga see oleneb juba sõidustiilist ja veel kümnest muust asjast ka.

Minu jaoks on oluline garantii (Nissan Qashqai puhul 5 aastat / 100 000km), lisaks läbiva rooste garantii 12 aastat, värvigarantii 3 aastat, maanteabi 3 aastat. See on kõik kordades olulisem kui see, palju ta kandevõime või maks kaal koos haagise piduritega on. Ei?

Küsisin Eurostautolt luba sõita

Kuna Meelisel on ametlikult juhendaja paberid olemas ja mina ametlikult autokooli nimekirjas, siis on mul luba temaga koos autot juhtida. Täpsustasin selle igaks sajaks juhuks ka Eurostautoga, kes meile auto Saaremaa tripiks rentis, et kas ma ikka kindlasti võin sõita. Sain loa ja Saaremaal sai korralikult harjutatud. Mulle väga meedis. Ausalt.

Aga jällegi, ilmselt autohundi jaoks ebaolulised asjad olid minu jaoks olulised – sain end tooliga sättida nii paika, et kuskilt ei pidanud järeleandmisi tegema, nagu nii mõneski, kus ma enne istunud olen. Rool oli pehme, sujuv, kerge – minu kui „keeramine on kõige keerulisem“ jaoks megaoluline. Kõik nupud olid loogilised. ÜliOLULINE asi (haha, kindlasti jälle ainult minu jaoks) pimenurga „vilkur“.

Ja teate, mis oli kõige suurem kompliment – Hedon jäi magama minu sõidu ajal. Seega.. ei saanud ma väga kehvalt sõita, sest on palju juhte, kelle kõrval ma keeldun magamast, sest.. ma tahan kindel olla, kuhu ja kuidas ta sõidab, pinge on suurem kui roolis olles.

Ja kui te arvate, et see on mega reklaamijutt, siis ei – Nissanil oli üks viga ka. Aga ainult üks. Ma ei tea isegi, kas seda lisavarustusena saab, aga eeldan, et aastal 2020 peaks ikka võimalik olema – laadimispunkt ehk siis ma tahaks visata oma telefoni suvalisse kohta ja et ta laeks samal ajal. Ärge saage valesti aru, USBi auk oli olemas ja laadida saab, aga lihtsalt ei olnud sellist “viskan suvalt siia sahtlisse laadima” kohta. Mis ei ole ka suures plaanis häda, sest ma tunnistama, et.. See Nissan Qashqai oli nii mõnus ja hea ja mulle nii räigelt meeldis, et ma olen nõus tegema mõned erandid, näiteks värvi ja laadimise osas.

Olgem ausad, just nii ma oma esimese auto ka ostsin. Peaasi, et värv oleks ilus (ikkagi roosa!). Ma polnud sellega proovisõitugi enne teinud kui juba diili tegime. Loogiline, et täna, olles Nissani roolis istunud, ma selle punni rooli üldse enam ei kipu. Niiet kui keegi tahab mu roosa ära osta, siis ta on saadaval. Sest mina tahan nüüd Nissanit. Aga ma ei suuda otsustada – kas valida võtmed kätte variant või see, et nad seitse osamakset minu eest teevad, aga diil it is.

18 thoughts on “Kuidas ma endale auto ostsin

 1. Soovitan mitte kiirustada selle ostuga. Ausalt selles hinnaklassis on palju paremaid ja mugavamaid autosid. Ise oleks peaaegu sama vea teinud ja nissani ostnud.

 2. Kirjutad, et tahad säästlikku autot, et see oleneb sõidustiilist ja sajast muust asjast veel.
  Tead see sõltub esmalt ikka sellest, mis kapoti all on :D hobujõud ei huvitagi kedagi (va autopedesi) aga mootori võimsus ja kw küll, sest see paneb kütusekulu paika.
  On suur vahe, kas tahad säästlikku sõitu teha 3se mootori ja 150kw või 1.8se mootori ja 90kw. Mõlemad sõidavad, kiirendavad. Aga kütusekulu vahe on 4-5l.
  Auto välimus ja lisavarustus on ka tähtsad asjad aga maksavad raha. Samamoodi need sinu väljatoodud istme nupud. Need makavad raha.
  Ma nt tahan škodat osta. Täiesti plank maksab 27k ja kui ma panen sellise moto,lisad,sisustuse nagu ma tahan, tuleb auto hinnaks 44k.
  Ja ma olen täiesti tavaline Malle, aga huvitab ikka, millest on auto tehtud, mitte ainult välimus.

 3. Muidugi on värv esimene asi, mida auto valikul vaadata :D Sain neljapäeval just load kätte, mis summaga plaanis Jazzi müüa? :D

 4. Vot olen ka täitsa suvaline Malle ja kui hakkasin autot ostma siis enne värvi mõtlesin auto kw, rehvi mõõtudele, kui vana auto siis sellel kus ja mis hooldused tehtud, vaatasin lisasid, uurisin mis on auto tüüpvead, mis maksab kasko selle automargi puhul jms. Kõik selleks, et auto oleks vastupidav, mugav ja mis kõige tähtsam vastavalt võimalustele, kus hinna ja kvaliteedi suhe oleks tasakaalus. Ja värvi puhul vaatasin seda, et värv oleks neutraalne, et hiljem seda kergem müüa oleks ;)

  1. Jep, sama! Ja mulle ei meeldi sellised üldistused, et kui naine oled, siis olulisim on värv. Ega ikka ei ole küll :).

 5. Soovitan Nissan Qashqai osta. Valisin omale 2019a Nissani. Teisipäeval saan Eurostautost kätte. Proovisõitu käisin tegemas veel Škoda Superbiga ja Honda Civid 5d. Viimane liikus edasi mega kiirelt, turba mootor tal. Välimuselt väga äge, kiirendus hea, aga seest jäi ruumikuselt natuke väikseks. Kuna ma eluaeg tavalise sedaan kerega sõiduautoga sõitnud, siis tahtsin uut autot natuke kõrgemat.

 6. HAHA – Me ei hoia kätt pulsil viimase aja autouudistel, meie jaoks ei ole oluline, kas mootor on 117 (160) @ 5 500 kW (hj) @ p/min või on need näitajad midagi muud. – no nii minulik lihtsalt. Mulle piisab, kui öeldakse, et foori taga minekult on jõudu või et möödasõidu sooritamisel ei teki probleemi või et 0st 100ni nii palju sekundeid. See annab minu jaoks parema ülevaate. Ja midugi kui palju kütust võtab 100km kohta, see on ka minu jaoks arusaadav number :D

 7. Minule jättis küll Qashqai sellise odava plastiku mulje, Audi mugavusele ei saa iialgi järgi
  Aga noh, kes millega harjunud sõitma on.

 8. Soovitan ka mõelda, kumb on tähtsam – kas paari aasta pärast oma kodu või uus auto, mille hind kukub kohe, kui salongist sellega välja sõidad?

  Maksimaalsest laenusummast, mida inimestele saaks pakkuda, lahutatakse autoliisingu 2-3-kordne summa. Huvi pärast mängisin Swedi kalkulaatoriga ja 20 000-eurose liisingujäägi tõttu oleks laenusumma ligi 57 000 eurot väiksem. Jah, mõne aastaga maksate te osa summast tagasi, aga liisingu puhul jääb tavaliselt arvestatav summa väljaostuks + intress.

  1. @Ly, igayks valib sellise auto, mida hing ihaldab. Milles see rumalus seisneb, kas selles, et inimestel teised parameetrid, kui Sul? Inimene on vaba oma otsustes :)
   Ma pole suurim Nissani fann, aga siiras hea meel, inimese unistus taitub !

 9. Mulle on ka kõige tähtsam auto värv ja välimus abikaasa, kes autoalal töötab, siis tema tegeleb tehniliste näitajate jne jne. Ja ausalt, meie autol on nii palju minu jaoks mõttetuid lisasid, mida abikaasa arvates kindlasti vaja on.

Comments are closed.