Miks mulle Joel Ostrat ei meeldi?
Käisime eile Nõo lihatööstuse JÕULULÕUNAL. Eks ajad on sellised, et suve viimastel päevadel juba verivorsti peab vitsutama. Jumal teab, kas oktoobris keegi inimestel koguneda laseb. Lõuna eest vastutas Joel Ostrat, kes mulle inimesena väga meeldib – hullult sellise hea vaibiga tegelane, kellel jutt jookseb ja kes ilmselgelt kokata ka oskab, aga MIKS ON VAJA KÕIK PÜREEKS LASTA?

Kui ma nüüd päris aus olen, siis saime hea lõuna, aga mida Nõo pakub, sellest pole mul suurt aimugi :D

Mina sain Joeliga tuttavaks aastaid tagasi kui ta tegi oma esimese salatite-sarja R-kioskile, need olid täiega head. Ja ta BBQ leivad olid parimad. Aga siis ta sai veel kuulsamaks ja siis ta sai telesse oma saate ja siis.. Sattusin ma vaatama tema saadet Koit Toomega (ma lihtsalt muidu ei vaata telekat, aga kuna KT on mu eluaegne crush, siis oli vaja vaadata, eks..) ja see mida ta vaese Koidu toitudega tegi – kes teeb kanakarrist püree? Koit oli šokeeritud ja.. ma olin lihtsalt.. see pole karri!
Kui teise käiguna jõudis lauda PÜREESTATUD VERIVORST, jõhvikavahuga (jep, see sama siin üleval pildil), siis ma olin.. ee.. verivorstisupp. Ok. Ma ei saa paraku öelda, et see oleks halb olnud, aga see oli imelik. Ja kõik järgnevad toidud olid mingi püreega. Nagu kas meil pole maailmas kartuleid, porgandeid, juurvilju, tomateid, kurke, salateid, pastat, mida iganes, kas kõik peab olema püree? Kes sööb keset talve seapõske või kanafileed mangopüreega? Jep, ma ilmselt sööks, kui ma Tais oleks, aga Eestis..
Jah, see kooslus polnud paha, aga ma eelistan jõulude ajal pigem traditsioonilisi jõulusööke – ikka sülti mädarõika ja äädikaga, verivorsti hapukapsaga, kartulit-seapraadi.. Ja siin ma vist poleks nõus ka sellega, et keegi serveeriks süldipüreed mädarõikavahuga või verivorste hapukapsapüreega.
Sõitsime koju ja arutasime, et ikka megaimelik. Ta võiks oma beebitoitude sarja hoopis välja anda, kõik on püree. Ja siis mõtlesime, et.. kui me läheks ta saatesse ja oleks nagu.. Hm, ma teeks eelroaks Tom Kha, siis ta on jaa.. tavai, teeme püreeks, see tuleb imeliselt kreemine kookospiimast ja serveerime ingveri vahuga näiteks. Või et, pearoaks pardifilee wokitud juurviljadega, siis Joel oleks, jess, fuck yeah, teeme – ratatouille’i püree ja glasuurime pardi ja teeme peale väljaväänatud sibula krõpse.
Ja kui ma magustoiduks pakuks välja meie klassikalise küpsisemagustoidu, siis ta kindlalt leiaks mooduse, kuidas sellest püree teha ja seda serveerida kahe täpina või midagi, sest Joeli stiil on anda sinu söögile ju restoranilikku välimust. Seepärast sai ka Koit Toome kanakarrist kanarull karripüreega.

Ühesõnaga, no offence, Joel, aga päriselt – ära püreeta nii palju. Või siis tee beebitoidu sari, ma ausalt ostaks, sest maitsekooslused on sul imehead. Ma ei saa öelda ühegi toidu kohta, mida ma Joeli “sulest” maitsnud olen, need oleks halvad, aga püreed on lihtsalt liiga palju!


13 thoughts on “Miks mulle Joel Ostrat ei meeldi?

 1. Olen suur Joeli saadete fänn, aga see ei istu, et külaliste algsed ideed tehakse lõpuks totaalselt millekski muuks.

  1. Just, ma ei saa aru, kelle toidud siis seal lõpuks on? Kas Koit tuleb näitab enda ideid ja nö firmaroogasid või Joel rotib ideid enda restoranide menüüde jaoks :D

  2. Sama siin..ma ei suudagi sellepärast tema kokasaateid vaadata kuna ta muudab külaliste menüüd ümber koguaeg..selle mai saagi aru mis point sellel saatel on ??
   Mai mäleta enam kes, aga keegi külalistest isegi ütles selle püreestamise kohta midagi..ja et jääks tema originaalis toit..aga joel vastas et nii on ilusam..ja toit läks ikkagi püreena taldrikule :D

 2. Ostrat oleks võinud kogu menüü blenderisse visata ja serveerida otse ukse juurest kulbiga pokaali, tulemus oleks sama :D

 3. Mulle endale jäi ka just eriti silma see Koidu saade. Tegi heast toidust lihtsalt mingi plurri. Ega Koit ise ka väga rahul ei olnud.
  Üldse on vist üritatud formaadiga veidi teha seda Gordon Ramsay Hell’s Kitchenit järgi. Leebemas vormis ainult. Et läheb kellegi koju, teeb ta toidu täiega maha ja siis tuleb ise oma suurepäraste ideedega ja kõik on jälle tore :D

 4. Samamoodi oli Jaagup Kreemi chili con carnega. Jaagup polnud üldse nõus Joeliga tema toitu tundmatuseni muuta ja ka Jaagupi külalised leidsid, et Jaagupi oma on ikka palju parem.

 5. Ja see vaarikapulber, mis iga viimase kui magustoidu peale käib… Oeh…

 6. Jääb ka mulje, et ainult enesenäitamise saade tal. Need pastad, mida kaubanduses müüakse ja mis tema nime kannavad, on ikka üsna jubeda maitsega.

 7. Kui ei olnud soov uusi asju proovida, siis oleks võinud ju jõulusöögist keelduda või paluda Nõolt, et ainult verivorste serveeriks. Naljakas on siin viriseda. Kokad teevad ikka rohkem seda, mis parasjagu toidumaailmas popp on

Comments are closed.