Ma loobusin pesupesemisest

Mingi kaks nädalat tagasi kuivatasin toas pesu ja no see kuivas terve nädalavahetuse, sest.. ma ei teagi miks – õhk ei liigu normaalselt kui rest täis on.

Meil on kuivatiga pesumasin, ostsime selle enne Hedoni sündi, aga mulle ei meeldi kõiki asju kuivatis kuivatada. Kui Hedon oli väike, siis igasugused bodyd ja piimalapid kuivatist läbi lasta oli okei, aga särke-pükse ma seal iganädalaselt seal kuivatada ei taha. Kleitidest ja teksadest rääkimata. Ma ei pane ju selliseid riideid kuivatisse ometi:

Esiteks ma ei triigi midagi. Aastas korra ehk Meelise triiksärki ja siis teeb seda ka ta ise. Ma ise ei triigi mitte midagi. Mitte kunagi. Me oleme Meelisega 11 aastat koos olnud ja selle aja jooksul olen ma triikraua haaranud heal juhul kahel korral. Meelis ühel korral. Sel suvel. Ja kasutas siis ka pigem pulmakleidi aurutamiseks.

Sokke ja suvalist Primarki aluspesu võin ma seal kuivatada, aga see on ka kõik. Kahjuks või õnneks ei koosne meie garderoob ainult Primarki sokkidest. Pealegi tuleb meil sel reedel kuusk, mis kitsendab meie olukorda veelgi. Pesurestile ei ole ruumi kui me elada ka tahame. Vannitoas on ta ees, elutoas/Hedoni toas ei saa ta terve nädalavahetuse seista ja kuivada..

Mõtlesin juba õudusega, et jõuludeks tuleb mu õelaps meile, mis tähendab tekk alla, tekk peale, linad jutud, mingi metsik kogus pesu, kus ja millal ma seda pesen. Okei, pesta saan, aga kuivatan. Kuivatis kuivatatud voodipesule tuleb mingi veider lõhn, selline kuivanud lõhn, üldse ei meeldi.

Aitab naljast!

See paarinädala tagune juhtum, kus laupäeva hommikul rippuma pandud pesu pühapäeva õhtul veidi niiske oli – no nii niiske, et kappi ei pane, viskas mul täiega kopa ette, kirjutasin EasyCleani, et palun aidake mind talveperioodil hädast välja ja peske mu pesu ära ja mul ausalt on kama, mis ta siis maksma läheb. Pesukuller oli järgmisel õhtul kohal ja ülejärgmisel päeval oli kokkulapitud puhas pesu kotiga ukse taga. Kui mugav.

Kavatsen seda luksust nautida seni kuni õues lähevad ilmad selliseks, et sinna viidud pesu ei tule kivikamakana tagasi vaid hea värskelõhnalise pesuna.

Esimese asjana saatsin pessu kõik voodipesud ja kaks suletekki. Sellest suleteki pesemisest olen ma juba varem bloginud, seepärast mulle kohe EasyClean meenuski.

Igal juhul, kui te olete nagu mina, keda triikimine ei koti, aga puhast pesu armastate, siis segapesu kilo maksab ilma triikimiseta 6,50€. Triigitud voodipesu ainult 4,25€. Minul oli ka voodipesu triikimisest kama kaks. Peaasi, et tuleks tagasi puhas ja kuiv pesu, mille ma saan kappi panna.

PS! Piltidel on siiski juba minu kokkulapitud kombod, sest mulle meeldib kui Hedoni riided on toon-toonis ja komplektis koos. Hea mugav kohe sahtlist haarata ja selga panna. Okei, mitte kipsiga. Nüüd tal on kaks särki, millel ma ühe varruka raatsisin maha lõigata 

Telli endale pesukuller siit 👉 https://easyclean.ee/ (koodiga marimell saab soodukat ka, kuni 20%, olenevalt summast; tehke tellimus telefoni teel on kindel et allahindlus ka rakendub)

#NOTSPONSORED

7 thoughts on “Ma loobusin pesupesemisest

 1. Elaks ma vaid Tallinnas.. oii, kus kasutaks voodipesu/tekkide/patjade/vaipade pesemiseks.. Minul on ka sellest pesurestist kopp ees. Ja päris tihti on vaja suuremas koguses pesu pesta, mis tähendab, et neid pesureste peab tuppa mahtuma lausa KAKS tükki ja suuremad asjad ei mahugi restile hästi, mistõttu on enamik uksi tekikottide ja linade all.. kohutav.

 2. Ja miks sa arvad, et nad seal voodipesu kuivatis ei kuivata? Loomulikult teevad seda :)

  1. Jah, ja triigivad sirgeks ka. Minu kuivatist tuleb välja mingi käkk :D Aga üldiselt pesumajadel on suured kuivatid, kuhu lina läheb lapikuna sisse ja käib kuumade rullide vahelt läbi. Ma olen lapsena pesumajas käinud päris palju, mu naabritädi töötas seal ja käisin temaga kaasas vahest.

 3. Päris hea mõte, aga samas sobilik vaid väiksemale perele. Kui peres on üle viie inimese on pesukogus ikka meeletu ja iga nädal ca 65.- maksta oleks ikka hull küll :D. Meie ostsime korraliku pesumasina ja kuivati (tornis)-,mõlemad 8 kg, milles mahub kenasti pesema nt kaht suletekki, rääkimata muidugi suurest riiete hulgast. Kuivatisse ei lähe loomulikult ükski tööriie, aga nt teksad,t-särgid, voodipesud ja laste igapäevased riided ja vahel isegi meriinokad lähevad ning tulevad välja alati sirgelt ning kokkutõmbumist ega kahjustusi ei ole märganud. On ka teada, et pesumasin-kuivatid ei õigusta ennast ja põhjus, miks su voodipesud jm asjad tulevad välja käkina masinast ongi selles, et kas oled nad liiga kauaks pärast tsüklilõppu masinasse jätnud, oled masina liialt täis pannud või on masin ise väsinud ja vana.

  1. Masin on uus, aga võimalik, et ma unustan nad sinna pikemaks kui 10 minutit pärast kuivatuse lõppu. Meriino kuivatis? :O Ma ei julgeks!

 4. Segapesuga ole ettevaaglik. Ma viisin pesu mõnda aega tagasi (kui omasin kuivatiga pesumasinat) Maakri pesumajja. Kraadid millega pesu pestakse on üsna kõrged ning mõne aja pärast täheldasin kokkutõmbumist, kulumist, värvierinevust jne. Siis kolisime ja juba paar aastat on mul pesumasin ja kuivati eraldi. Voodilinade pesu on elementaarne sisse osta. Maakris arvutatakse voodipesu+ triikimine kilohinnaga. Tavaliselt jääb see 13-20 euro vahele. Voodipesu vahetame kord nädalas.

 5. Mulle tundub see jabur mugavusteenus, see kilohind on ikka väga kallis. Ja ma ei ole sendiveeretaja ja peost suhu elaja muidu.
  Kui ma oma kodu jaoks raha koguks, siis elaks küll selle koduse pesukuivatamise üle ja hoiaks selle raha kokku. Jalus vedelevad pesurestid motiveeriks ehk veel omakorda kiiremini raha kokku saama, et saaks suurema pinna peale.

Comments are closed.