marimelli jõulupuu 2021

Nagu ma juba olen öelnud, siis minu jaoks on esimene november kohe selline märgiline, et jõulutunne tuleb sisse. Tahad kohe jõuluasjad välja kraapida ja nulu tellida ja juba sättima hakata..

Meie nulg on juba viimased ca 10 aastat tellitud joulukuused.ee lehelt ja viimased paar aastat on seal kehtinud ka kood marimell, mis annab Tallinna elanikele tasuta tarne.

Iga aasta, nii kui ma esimese nulu pildi kuskile postitan hakkan ma saama kahte sorti kirju – a) miks nii vara, läheb koledaks ja jõuluks on kopp ees või b) kas peab vastu, ei usu, raudselt on jõuludeks roots..

  1. kui nulg kaks kuud vastu peaks, siis ma ei ootaks isegi esimese advendini, vaid tooksingi ta endale juba novembri alguses
  2. miks ta peaks koledaks minema kui tema eest hoolitseda? Ma arvan, et ma ei ole oma elus ka nii palju lillede eest hoolt kandnud kui ühe nulu eest detsembris. Iga päev joodame teda veega, ta on üsna maias – liiter-poolteist läheb päevas vabalt sisse ja nii iga päev. Jõuludeni välja. Ja sealt kuni uue aastani ja kuni kolmekuningapäevani. Muuseas, kas teadsite, et saate oma vana kuuse viia Loomaaeda – neist saab loomadele krõmpsuv suutäis või puurisoojustus.
  3. mul ei saa kuusest küll, kui ma veel vanematega elasin, siis panin kunstkuuse püsti 1. novembril ja võtsin maha 22. veebruaril, sest oleks imelik kutsuda sünnipäevale külalisi, endal ikka kuusk toas :D
  4. peab väga hästi vastu, kui hoolt kanda, nagu ma ütlesin, nulg on päris janune.

Selle aasta väljakutse

Kuna mul on elavalt meeles, kuidas Hedon kuus aastat tagasi kuuse alla jäi ehk selle endale peale tiris ja mu üks lemmik lapsepõlve muna katki läks, oli selle aasta eesmärgiks ehtida puu selliste ehetega, et kui see ka peaks kellelegi kaela sadama, siis midagi ei puruneks. Ehteid on meil päris korralik hunnik kogunenud, aga kui olime puu ära ehtinud, siis.. tundus ta mitte meielik, liiga vähe oli seda kraami peal. Mulle meeldivad ikka külluslikud kuused nagu Shi Shi teeb.

Esmaspäeval käis taustaks reedene kordus Ringvaatest, kus Taivo Piller just tänavustest trendidest rääkis ja ütles, et kuuske võib vabalt ehtida ka nii, et igast sordist on vaid üks element, seega seadsin ma sammud Shi Shi outletti ja krabasin sealt igasuguseid uusi mittepurunevaid ehteid. Ja seal oli selle aasta kollektsiooni (ilmselt kuskil messil kasutatud vms) 0,5€ – 2€ tükk ja nii sain ma uusi iludusi juurde ja nüüd ma olen rahul, on piisavalt külluslik.

Nüüd pole muud kui saab hakata kingitusi pakkima ja kohe kuuse alla laduma. Meil on sellessuhtes lihtne, et Hedon neid näppimas ei käi. Ta on harjunud, et asjad on tihti pildistamiseks. Näiteks seisab tema toas suur kast, Connetixi logo on peal, aga kuna ma ütlesin, et selles kastis on asjad, mida on vaja pildistada koostööde jaoks, siis tal jumala suva – ja nii ta ei teagi, et seal sees on tegelikult tema jõulukingitused. Ja nii igal aastal :)

Muuseas, Hedelinil on kuusest ka suht suva, ükspäev keerutas seal all seda leevikesega palli, vaatas kuidas leevike oli, ei olnud, oli, ei olnud ja kui ta hakkas uuesti tegema ja ma talle selgesõnaliselt ei ütlesin, siis ta küll korraks solvus, aga enam ei näppinud ja nii ongi olnud, tal on sellest suhteliselt ükskõik.

Kas te tahate eraldi blogipostitust, mis ma lastele lõpuks kõik kokku kingin? Ma olen enda üle uhke, et ma ei ostnud mitte ühtegi asja black friday’l, sama ei saa aga öelda cyber monday kohta :D Ja Meelisele pole ikka kingitust… Millal teie muidu kuuse tuppa toote? Ja kui me hakkasime eile Jõuluvanale kirja kirjutama, siis Hedon palus, et me paneks enda soovid ka.. panen päriselt, et tahan uut segistit? :D