Meelis kirjutab: ka mina olen olnud sõltlane

Sellenädalases Kanal2 saates „Radar“ oli päris hea lugu sellest, et Eestis on hunnik inimesi, kes on niiöelda raadiomängu sõltlased. Ei ole mängu kus nad ei osaleks ja loomulikult ka võidavad.

Siinkohal teen samuti väikse ülestunnistuse. Aastaid tagasi, kui ma olin veel noor ja ilus ning mul kasvasid juuksed olin ka mina üks nendest. Ajaliselt oli see vahemikus 2000-2005.

Kuidas minust sai raadiomängu sõltlane? Nimelt oli mul oma toas muusikakeskus, mis oli ka ühtlasi äratuskell. Ehk siis hommikul 7.15 ajas see mind üles nii, et raadio hakkas mängima. 80% oma elust olen ma SkyPlusi kuulanud. Juhtus kunagi nii, et oli mingi mäng kus pidi ära arvama, et mis köögimasinaga häält tehakse. Kui ära arvad saad selle endale. Sellel ühel hommikul pandi tööle piimavahustaja. Teate küll, see väike patareidel töötav minivispel. Ja no mitte keegi ei arvanud ära. Ma läksin lihtsalt nii närvi ja helistasin ja voilaaa, oligi õige vastus. Seda visplit ma omale muidugi kunagi ei saanud, sest seda lihtsalt ei pandud posti või kaotas keegi selle ära.

Aga se kõik tundus kuidagi nii kerge, et helistad, vastad ja võidad. Siis hakkasin ma süstemaatiliselt kuulama ja jälgima, mis kell ja mis mängud raadiotes toimuvad. Kuna ma käisin koolis, siis kõikidel ma osaleda ei saanud, aga nendel, mis olid enne kella kaheksat – polnud probleemi. Aga mänge jagus mitmesse kanalisse – SkyPlus, Uuno, Elmar, R2, StarFm ja jumal teab, mis veel.

Mis ma siis võitnud olen? Loomulikult igasuguseid CD-plaate. Maie-Valduri mingi, siis lastelaulude plaat, ropud naljad ja laulud, Inese plaat, siis oli moes mingi selline sari, et Eesti Hitid 2002,2003,2004 jne. Need peaksid mul ka olemas olema.

Samuti olen ma võitnud igasuguseid pileteid kontserditele ja etendustele. Väga kultuurne poiss olin tänu raadiomängudele.

Kuna SkyPlus oli mu lemmik, siis suunasin ma peafookuse ikkagi nende korraldatud mängudele. Olgem ausad – auhinnad olid neil magusamad kui teistel.

Taas meenub mulle üks mäng. 2005 aastal esindas Suntribe Eestit Eurovisioonil. Mäng oli selline, et lastakse „Let’s Get Loud“ laulust mingi jupp ja sina pead sealt edasi LAULMA, kust see pooleli jäi. Kujutage nüüd ise ette, et kell on 7.20, sa oled just silmad lahti teinud, pole häältki puhtaks köhinud ja sa haarad telefoni ning helistad raadiosse ja hakkad laulma. Saate aru – laulma hommikul vara. Olemata sealjuures mitte mingit laulu oskustomav häälemurde viimases faasis olev noormees. Ma kujutan ette, et see ei olnud just kõige ilusam heli, mida väga paljud kuulsid. Palun vabandust, kes te seda taluma pidite. Aga auhind oli seda väärt. Sain preemiaks ühe sinise SkyPlusi logodega seljakoti, sinise fliisi (ja oi kui uhke tunne oli seda kanda, olgugi et mina olin suurus XS ja fliis L), siis mingi pastakas ja minu vaieldamatuks lemmikuks kujunud SkyPlusi kruus. Aga mitte niisama kruus vaid selline, et väljast muidu must, kuid kui kuuma vett sisse kallad tuleb pilt välja. Pildil ilutsesid siis Kivisaar, (minu lemmik ) Rain Kelk ja Toomas Puna. Tolle aja kohta ikka väga fancy kruus. Ühel hetkel olin ma SkyPlusi raadiomängudes nii palju osalenud, et tervel mu perel oli SkyPlusi fliisid ja kruusid. Kusjuures fliisid olid juba õigete suurustega.

SkyPlus korraldas ka sellist vahvat üritust nagu „SkyPlus Tartus“ vms. Loomulikult olin ma ka seal kohal. Küll mängisin curlingut, siis stackingut – ehk ladusin kiiruse peale mingeid topsikuid.

Fotod: SkyPlus.fm

crils 2 curlll tops

Kuid minu leivanumber oli riietekett. Esimesel aastal võitsime selle kogemata tuttavatega kellega Lõunakeskuses kokku sattusime. Kuid järgmisel aastal valisin juba hoolikalt meeskonda. Valmistusime selleks terve nädala. Kogusime kokku hunniku riideid ja panime need kõik enne selga kui kohale läksime. Sest keti pidi tegema nendest riietest mis seljas olid ju. No ja meil oli ikka kena mitu kihti seljas. Teistel ei olnud isegi mitte võimalust.

Aaa ja siis osalesin ma veel kõhutantsu võistluses. Jõudsin lausa finaali, kus siis koos ühe suurerinnalise tüdrukuga end Beyonce „Crazy In Love“ loo järgi nõksutasime. Aga noh, kuna see tsikk rinnad paljaks tõmbas, siis ülla-ülla, et mul polnud lootustki võiduks. Aga osalemisrõõm oli suurem kui selle neiu rinnad.

Vot nii fänn olin mina. Aga Teie? Olete raadiost midagi võitnud? Mida? Või äkki mängite mujal mingeid mänge? Jagate Facebookis üht-teist ja kolmandat. Kas olete võitnud ka?

8 thoughts on “Meelis kirjutab: ka mina olen olnud sõltlane

 1. Kuulan vähe raadiot, aga kui kuulen, et mingi mäng käib, siis olen ikka teinekord osalenud. 2010. aastal, kui olin kõigest 15 ja sõitsime klassiekskursioonilt bussiga kodupoole, tuli ma-ei-tea-mis-raadiost mäng, mille auhinnaks 5-päevane reis Prahasse Black Eyed Peasi kontserdile. Auhind sisaldas ööbimist 5-tärni hotellis (kesklinnas) kahele, piletid kontserdile, hommiku- ja õhtusöögid.. Ei mäletagi, võib-olla midagi veel. Noh, ma pubekana saatsin ka sõnumi ja kui bussist maha astusin tuli kõne, et palju õnne, oled jõudnud meie raadiomängu finaali, kus siis loositakse võitja välja. Läks mööda vähem kui nädal ja sain juba võidukõne. Ma isegi ei lootnud, et võidaksin. Polnud varem midagi võitnud, eriti veel midagi SELLIST. Pärast seda väike vanemate pinnimine, et nad ikka alaealisel lubaksid koos täisealise sõbrannaga minna ja ära käidud saigi. Pärast seda olen võitnud väiksemaid auhindu, peamiselt pileteid üritustele, aga väike pisik on ikka sees, kui raadios mõni mäng käib, et ÄKKI õnnestub veel midagi võimsat võita. Facebooki jagamismängudes mul ei vea, kuigi nüüd meenub, et allesh iljuti ühes jagamismängus ka võitsin. :P

 2. Midagi olen raadiotest ka ikka võitnud, plaate jms. Suurim võit oli Toche kontsert. Minusugusele maaneiule oli elamus tulla Tallinnasse koos teiste omasugustega lava ette vesistama.
  FB loosimistes olen ka üht-teist ikka võitnud. Nüüd enam vist ei võida kuna öeldakse, et kellel veab õnnemämgudes, sellel ei vea armastuses…ma just abiellusin ka rohkem võiks seal vedada:D:D:D

 3. Mina olen facebookis ikka korduvalt võitnud, kahjuks ainult mingeid väikseid auhindu.. Klubipääsmeid, baarikrediiti, klubi vip kaardi ja mp3 mängija. Umbes 10 korda kokku võitnud aastate jooksul vist :)

 4. Mängisin ka raadiomänge, eriti Power Hit raadio omi. Võitsin ka, plaate ja mingi kaelapaela. Ja pilet kuskile üritusele. Üle 10a tagasi on sellest. :D

 5. Raadiomängus olen vist vaid korra osalenud ja siis võitsin ka – Anne Veski kontsert Lohusalus või Tabasalus :D Ja see oli ikka ammu juba. Kahjuks mul ei õnnestunud sinna minna, sest olin alakas ja üldse Lääne-Virumaalt (ma isegi ei tea, miks ma osalesin). Facebookis ikka osalen loosimistes, enamjaolt siiski endale huvipakkuvate ürituste (retro) ja no võidufond on olnud kõva. Mõned aastad tagasi toimunud Retrolegendile võitsin lausa 3 piletit lõpuks. Siis mõned väiksema mastaabilised “kontserdid” (Tanya Evans grupist Culture Beat, Regatt). Ja alles emadepäeval sain nö kingiks kaks VIP-piletit juulikuus Pärnus toimuvale Joy kontserdile (no ikka 80ndad). + fännisärk. Ja noh, võite on kindlasti veelgi olnud, kahjuks pole kuhugi üles märkinud.

 6. Midagi on ikka pudisenud. Sky plus käib mul ööjuures, olen võitnud garnieri ilutoodete koti (tõeliselt vinge), vinge fööni, kinopiletid. FB olen võitnud päris palju tasuta pileteid üritustele, VIP pakette paar tk. Star FM kaudu võitsin Enrique Iglesiasele kaks piletit :)
  Ikka mängin ja osalen nendes mängudes aga mitet alati, ikka siis kui loositavat asja ikka tahan ka :)

 7. Olen võitnud Elmari lotokarussellis nii lotopileteid kui soovilugusid, lisaks olen võitnud Uuno raadio minutimängus DVDsid ning SkyPlusis võitsin eelmisel aastal kasti šampust, klaasid ning kella :) Olen võitnud nii ajakirjades kui ka facebookis mänge mängides, kõik imestavad kuidas mul alati veab ning võidan ning nende jaoks on imelik, kui ma midagi ei võida :) Ütleme nii, et olen nakatunud nende mängude mängimisest ning meeldib proovida ja katsetada, kas ja kuidas joppab. Kes see ei mängi, sellel polegi võimalust võita – niisiis, alati tasub proovida ja loota et õnn naeratab. Viimane võit oli SEB maijooksule pääse ning Mart Müürisepa monoetendusele.

 8. Powerist võitsin kunagi mobiili krediiti 500eegu väärtuses. Kirjasõber Tartust võitis kah… rääkisime omavahel selle siis nulli… jeah…! :D
  Emme on mul räigelt raadiost võitnud… ma kujutan ette, et kõik raamatud, cd plaadid on tal raadiost võidetud. Lisaks veel plasmateler, torte, resto-lõunaid jne.
  FB mängudes oleme me emmega kokku võitnud 212+ korda :P .. sarijagajad noh :D

Comments are closed.