Meelis kirjutab: kas meestele on Botox lubatud?

marimell

Ühe Facebook live’i ajal vaatasime mõlemad end kaamerast ja nagu ma ennegi öelnud olen, mul on botoxit vaja! Okei, mul ei ole otseselt vaja, aga mul oleks selle järgi vajadus. Leenu muidugi seda mõtet heaks ei kiitnud ning sellele reageeris ka üks vaataja, kes tegelikult sama asja ütles – mul ei ole seda vaja, sest ma olen mees.

Kui nüüd sedasi mõelda, siis tõesti-tõesti, kui paljusid mehi te olete kuskil ilukirurgi ukse taga näinud? Või kui paljusid mehi olete te ilusüstide või muude kirurgiliste reklaamides näinud? Ei olegi, eks. Ehk siis juba eos on läbi reklaamide suunatud meie alateadvusesse see, et kosmeetilised protseduurid on mõeldud ainult naistele. Mees mõjuks sellises kohas võõrkehana.

Aga kui mul on ikkagi hinges see soov ja vajadus end pisut siit-sealt lasta kohendada ja ma selle ka ära teen? Et kas siis jätab naine mind kohe maha? Ükski sõber ei räägi enam või?

Tegelikult on asi see, et seni ei olegi kellelgi sellega probleeme, kui ma ise välja ei ütle. Lähen vaikselt käin ja teen ära ning alles kunagi hiljem ütlen, et näete, ma näen parem välja selle ja selle protseduuri pärast. Ma ei mõtle, et kui mõni mees näiteks Medemise uksest sisse asub, et siis ta peab kohe totaalse näo ümberlõikuse tegema. Piisab paarist täitesüstist ja mõnest korrigeerivast protseduurist.

Mina näiteks olen aastaid mõelnud silmalaugude korrigeerimise peale. Ometigi ei ole ma seda teinud. Miks? Ei julge. Just sellepärast, et kui ma selle välja ütlen, et mis siis saab. Mida teised mõtlevad? Samas mida aeg edasi, seda rohkem suva mul on. Oluline on ju see, et mina end hästi tunnen. Self love you know…

Ja pealegi… meil on ju soovõrdõiguslik ühiskond. Kui naised võivad käia end süstimas, siis võivad seda ju teha ka mehed. Aga lihtsalt ühiskond ei ole vist veel selleks valmis, et mehed omale Medemisse aegu hakkavad broneerima. Ilmselgelt nad broneerivad ja käivad, aga kindlalt kordades vähem kui naised.

Seda enam, et naised ütlevad, et ole selline nagu oled ja vanane väärikalt, aga miskipärast… on nii mõnigi naine meie tutvusringkonnas oma vana mehe uuema ja noorema vastu välja vahetanud. Miks? Sest ta nägi liiga vana välja. Seega ei ole vana alati hea. Mitte, et ma kardaks, et Leen mu maha jätab vms, aga näiteks juutuuber Martti Hallik käis ka avalikult (okei tal oli koostöö) botoxi süste saamas. Keegi ei kobisenud. Vähemalt sellel hetkel ma ei näinud mingeid ilgemaid halasid, et issand, mida sa oma näoga teed. Noormees küsis isegi oma tuttavatelt, et kuulge vaadake, kas te märkate midagi erinevat. Ei märgatud. Järelikult hästi tehtud.

Ehk siis milline on teie suhtumine ja arvamus sellesse kui mehed käiksid ka botoxi süste saamas? Kadedus? Ühiskond pole selleks veel valmis? Kas mees peaks väärikalt (ehk kirurgilise sekkumiseta) vananema või on ka neile lubatud väike noorenduskuur? 

12 arvamust postitusest “Meelis kirjutab: kas meestele on Botox lubatud?

 1. Kumba sul siis on vajadust või mitte:D Seda lauset pean silmas:” Okei, mul ei ole otseselt vaja, aga mul oleks selle järgi vajadus.” Aga ok, nali naljaks, mis teemasse puutub, siis mul endal ei ole küll absoluutselt mingit eelarvamust, et mees ei võiks ilusüste teha või end kirurgiliselt kohendada. Mu meelest point on lihtsalt selles, et mehed laias laastus ei pane tähele selliseid asju, mida naised. Ma olen botoxis käinud kaks (kolm?) korda, kui sa arvad, et Marek vahest aru saab, siis sa eksid. Küsib hoopis, et mis sul siis varem viga oli? No vot ja sama on tegelikult ta endaga. Ma näen ta kortse, aga ei tuleks kunagi selle peale, et ta peaks neid kohendama või et need häiriks või et oleks ägedam kui neid poleks. Ma ei pane neid tähele, sest need pole olulised, olulised on muud asjad. Aga kui ta tahaks koos minuga Medemisse tulla, siis by all means:)

  1. Leenu: ma just täna vaatasin Meelist ja mõtlesin, et huvitav kui palju ta päriselt muutuks kui ta botoxis käiks.. Ega see botox inimest ei muuda ja olulised ongi muud asjad, aga mina ise nt tunnen end siledama otsaesisega ise paremini :D

 2. Kui Meelis oleks mingi ilusmees, see oleks tema tööga seotud jne, siis ma isegi mõistaks. Mu arust on Meelis tavaline mees (ei taha solvata), kes pole mingi ilu-eedi ja botox on minu meelest küll mittevajalik. Meest kaunistavad muud asjad kui sile näonahk, tõstetud laud, näo ringlõikus jne. See käib muidugi heteromeeste kohta, erinevatel mehetüüpidel on eri nõudmised.
  See on minu seisukoht.

 3. Mul poleks sellest üldse probleemi, kui mees enda juures midagi korrigeerida laseks, seda enam, kui ta ennast siis enesekindlamalt tunneks. Päris inim-Ken’i ma siiski enda kõrvale ei sooviks. Mõistlikkuse piires, less is more.

 4. Kindlasti tee ära kui tunned et tahad. Mis teised arvavad, savi ju. Enamus ei näe. Ja need kes näevad on ise ka teinud sama (oskavad näha) ja kiidavad heaks.
  Skandinaavias on väga pop meestel ka ennast veits kõpitseda.

 5. Nagu sa ütlesid, siis ka Martti Hallik tegi ja keegi ei saanud aru. Eks ise näed paremini, et üks kortsuke on näos vähem. Muidugi tee ära. Vahet sel on, kas mees või naine :)

 6. Mehed vist ei vaata ennast nii nagu naised. Neid ennast ja naisi ka ei häiri meeste vananemine nii väga. Kui just tegemist pole kiilaks minemisega. See on täiesti teine asi ja muudab väga mehe välimust. Pea paljaks ajamine ei päästa kõiki, osadele ei sobi. Aga enda kohendamine on enesetunde küsimus. Kui Meelist häirib ja rahanduslikult saate seda lubada.. Ei mingit kriitikat.

 7. “on nii mõnigi naine meie tutvusringkonnas oma vana mehe uuema ja noorema vastu välja vahetanud. Miks? Sest ta nägi liiga vana välja.” Normaalsed naised siis, kui selline põhjus lahkuminekuks.

 8. Selles ei ole mitte midagi ebanormaalset kui mehed enda nn. nooruse säilitamise eest hoolitsevad.
  kui ikka kulm silmade peale vajub ja otsmik nagu kartulipõld (enesetunnet segama hakkab) .. Siis loomulikult botox appi..
  Nii selle botoxi kui täitesüstidega, kehtib reegel.. Less is more

 9. Eesti kohta ei oska vastu väita, kuid Soomes on botuliintoksiini systid ka meeste seas kyllaltki n6utud protseduur. V66rale silmale tunduksid sa, Meelis, ilmselt siiski vaid värskema ilmega. Enda silmale teeb väike värskendus kindlasti peeglisse vaadates pai :)
  Niiet minupoolt saad pöidla!

  1. Ja muide, silmalaugude suhtes- botuliintoksiiniga on v6imalik kergitada kulme sedasi, et ka silmalaud ei ole nii “rasked”.

Comments are closed.