Suvi tuleb tegus

Eile oli meil perekondlik lihavõttelõuna, kus arutasime erinevaid supiköögivõimalusi, eriti olid teemas Hiiumaa kohvikutepäevad ja loomulikult Uue Maailma Festival, kust me kindlasti ei puudu.

Traditsiooniline lihavõttesöök – paša

Ideeliselt tahaks jõuda mais või juunis ka Pärnusse, aga ma ei tea Pärnust kedagi, kellel oleks mõni mõnus kohvik, kes tahaks mind enda kööki lasta ja üheks päevaks marimelli supiköögi avada. Kui keegi teab mõnd mõnusat kohvikut Pärnus, hea isegi, kui selle omanikke, siis ma olen avatud igasugustele ideedele, et lugejatele lähemale tulla ja ka Pärnus suppi pakkuda.

Augustis toimuvad Hiiumaa kohvikutepäevad, eile nalja pärast lõime kokku kulud ja eeldatavad tulud ja iseenesest võiks selle tripi ette võtta küll. Midagi oluliselt ilmselt ei teeniks, kui jääme nulli, on hästi, see ongi rohkem selline enesenäitamine, lugejatele lähemale tulemine ja fun Variant, et jääks plussi, oleks see kui nö sponsorid taha leiaks (no näiteks oleks meil vaja bussi, et kogu söögikraam juba kohale vedada, aga usun, et saame mingi hea diili RubyRent‘iga, kellega ka Karksi Nuias käisime). Nüüd jääb vaid oodata, kas meie kohvik nö välja valitakse. Selgub mai alguseks. Kuigi registreerimise tähtaeg oli 15. aprill, oli meie seltskonnas eile keegi, kes tunneb kedagi… Ja panime kiirelt idee paberile ja saatsime teele. Hoidke pöidlaid.

Uue Maailma Festivaliga on sellessuhtes okei, et mul on nö üks peasponsoritest olemas ehk FUNRENT, kes toob meile hoovi telgid ja lauad-toolid, et saaks mõnusalt suppi serveerida. See on juba märkimisväärne sääst (mingi 200€). Neil on pidude, festivalide, kodusünnipäevade, pulmade ja mille iganes jaoks olemas misiganes inventar, alates tõesti kõikvõimalikest telkidest – munakujuline telk oleks jumala tuus, või siis suur valge pulmatelk, mis? Me valisime samasugused nagu meil eelmisel aastal olid, sest muidu need ei mahuks enam hoovi ära. Aga peaks natuke naabritele liikumisruumi ka jätma. Ja funrendist saab rentida peotarvis isegi laudlinad ja noad-kahvlid, või kui pidu eriti hoogne, siis isegi suured lauamängud või popcorni masina. Seal igast kraami, ma pole jõudnud veel kõigega tutvudagi, aga ma arvan, et meil pole pointi igast kraami ka endale kokku tellida. Piisab telkidest ja istumisalast.

Nüüd ma mõtlen, et kas näiteks UMFil teha samu suppe mis eelmisel aastal, sest siis oleks mul sildid olemas, mida tänavatele panna. Kui menüüd ei muudaks, oleks sääst seegi, et ei pea uusi silte tellima. Ma muidugi praegu mõtlen üldse, et oleks kohe võinud tellida ilma menüüdeta sildid, saaks pikemat aega kasutada, aga noh, kui ei ole terve sajand organiseerinud ja eelarves näpuga järge ajanud, siis ei oska mõelda sellistele asjadele.

Ja kui veel suvest rääkida, siis loomulikult on tulemas blogiauhinnad, millega ma olen juba pikalt tegelenud, aga kui aus olla, tegelen juba järgmise aasta ettevalmistustega vaikselt, sest koostööpartnereid tahab liituda praegu selle aastaga, aga kuna mul pole füüsiliselt võimalik enam kedagi liita ja kuskile kinkekotti suruda, siis saan pakkuda järgmist aastat ja nii juba vaikselt koguneb neid firmasid järgmise aasta listi, kellega sügisest saab plaani pidama hakata. Nii mõnigi jäi sel aastal nö ukse taha, sest tõesti, üsna varakult oli kõik paigas.

See näitabki seda, et mida kauem ühte asja teha, seda kiiremini asjad hakkavad paika loksuma ja seda loogilisemaks see läheb. Üks mis kindel, järgmisel aastal tuleb uus logo ja muudame natuke kontseptsiooni. Aga sellest juba uuel aastal :)

Hea uudis on see, et üks firma pakkus mulle, et tahaks mulle nö blogiauhindade korraldamise eest natuke palka maksta, mis on äärmiselt armas :) Mind on ka lõpuks märgatud :) Mis tähendab omakorda seda, et kohe kui ma leian kuskilt 200€, registreerin ma ära firma, mis hakkab tegelema nö blogihaldusega, kusjuures, pärast seda “ebaõnnestumise” postitust kirjutas mulle üks mees ja soovis minu äriplaaniga tutvuda ja ütles, et tahaks mulle investoriks tulla, aga annab vastuse sügisel. Äärmiselt tore jälle, aga sügiseni pean ma ka kuidagi elus püsima. Aga nagu meile Meelisega korrata meeldib – kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab ja koos on lihtsam. Oleme igastusutest aegadest läbi tulnud, saame ka selle suve üle elatud. Mis tuletab meelde, et Meelis palus mul teha ühe postituse tema pildistamistest. Võtan järgmisena ette.

Proovin ka sel nädalal jälgida (fak, ma ei tea kunagi, kas järgida või jälgida?!) seda põhimõtet, et hommikuti on internetiaeg ja terve päev kogu aeg telefonis näppu pulsil ei hoia. Ühtlasi hakkasin ma kodus trenni tegema. Mul on umbes-täpselt kolm harjutust, mida ma teen, aga algus seegi. Ma pole kunagi mingi trennipiff olnud, niiet see, et ma suudan viis kätekõverdust juba teha (pärast nädalast harjutamist, esimesel päeval tegin vaevu kaks), siis ma olen ise enam kui rahul.

Dieet kui selline – no ei tea, ma sööngi nö normaalselt, omast arust, aga FitCat aka Kati Orgu arvas, et võiks mulle teha sellise soovitusliku nimekirja, mida süüa hommikuks, lõunaks, õhtuks, aga kus oleks kirjas nagu need asjad, mis kokku sobivad jne. Sest mul on tunne, et ma söön äkki väga palju valesid asju, või valesid asju koos, mis ei lase kaalul alaneda. Samas… Olen ma jätkuvalt seisukohal, et võimalik, et see on maovähendusopijärgne mingi teema, et langeb-langeb-langeb, seisab-seisab-seisab, tuleb natuke juurde ja nii ongi. Keegi ei tea. PS. trenni ei tee ma ka selleks, et hullult nüüd kaalu kaotada, vaid et natukene jõudu juurde saada. Sest ma mäletan kui ma Revalis selle testi tegin, siis see jõunumber polnudki nii halb.

A ja ma tulin mõttele, et tegelikult saaks Meelis mind hommikuti trenni visata, viia Hedontsi lasteaeda, tulla trenni järgi, me saaks koos trenni veel teha ja siis… lapsele uuesti järgi või koju või mis iganes. Aga see on alles plaan. Ja kuna ma mingi üksi trennis käia ei ole, siis enne mai keskpaika pole pointi seda kaarti osta, sest noh, see kehtib 30 päeva, aga Meelist pole mai alguses 10 päeva, niiet… Üksikema elu hakkab :) Ma kardan täiega, et ma feilin, ma ei ole pidanud nii pikalt Hedoniga kahekesti olema ja ma olen Meelise kõrvalolekuga nii harjunud. Eks tuleb siis ringi harjutada natuke. Ja nüüd ma mõtlen, et suvel ikka ei viitsi ju jõusaalis lindil kõndida, seega, Hedonts jooksurattaga kaasa ja jalutama. No selle rattaga vurab ta nii kiiresti, et ma saan isegi ilmselt joosta. Ma olen nii lühike ja alati kui mingid pikemad inimesed kiirelt kõnnivad, siis ma juba vaikselt sörgin :D

Oh, jah, ilgem lobapostitus tuli kokku. Ma nüüd teen kiirelt selle Meelise palutud postituse ka ära :)

21 Comments

 1. Pärnus on augustis selline üritus nagu Augustiunetus. Seal osaleb palju isetegijaid ja rahvast käib murdu. Oleks tore teid seal näha:)

  1. Ma ei julge endale üle ühe ürituse kuus sebida :) Kui augusti jääb Hiiumaa, siis on juuli vaba ;) Ja ma pigem eelistaks seda kohviku varianti, see Hiiumaa on juba selline põlveotsas tegemine :)

  2. tegelikult mu kommentaar käib siia, et tuleks raudselt pärnu augustiunetusele marimelli roogi
   maitsma :)

  1. Ei jõua ilmselt orgunnida selleks ajaks… pluss mul seal pole vapsee kohta kus toimetada ja elada jne kulud oleksid ilmselt jõhkralt suuremad kui tulud :)

 2. teil pidi juba firma olemas olema ju,marimell vms..fotograafia jne pidi ju kõik ametlikult läbi firma käima

  1. Jah, aga ma eelistaks hoida erinevaid asju eraldi :) see blogiteema pole seotud ainult meie blogiga, vaid blogindusega üleüldiselt

 3. 8. 07. on Võrus kodukohvikute päev näiteks. Või siis 21.-22. juulil on Ostrova festival setumaal ja selle raames on seal alal ka kodukohvikud teretulnud.

 4. paša kõrgem riigiametnik ja sõjaväelane Osmanite Türgis
  pasha kohupiimast lihavõttetoit

  ja hääldatakse ka PASHA, mitte š-ga :) kui te just seda sõjaväelast ära ei söönud…

 5. Miks sa mingi suppi pakud? Oskad ju parematki teha. Supp siuke sitt värk, mis ei lähe nagu väga nt veiniga jm. :)

 6. Kas suppe vms sööke ilma looma- ja linnulihata on plaanis ka pakkuda? Kalaga näiteks.

  1. Siis kui ma olen valmis peale maksma oma supiköögile, siis saab TomYumi krevettidega ja lõhesuppi, jep :) Ehk õnnestub UueMaailmaFestivalil sel korral…

 7. Proovi veel osa võtta Haapsalu Maitsete Promenaadist, sinna kuluks üks hea supiköök vast ikka ära :)

 8. Äkki sa oled juba kursis, aga Hiiumaa Kohvikutepäevade 2017 idee saatmise tähtaeg oli 15.aprill :) Aga ehk õnnestub kellegagi kampa lüüa või kuidagi läbirääkimisi pidada.

  1. Ma tean, et 15 oli. Saatsime 16ndal otse korraldajale. Mu sugulase sugulane on kuidagi seotud vms.

 9. Ma hakkasin eilsest People fitnessis käima, Mustika keskuses. 19,95€ kuus… piiramatult külastusaega. saun ka :D

 10. Hiiumaa kohvikutepäevad on alati väga rahvarohked olnud . Ootan teid siia pöidlad peos, et teid valitakse

Comments are closed.