Teha või mitte?

Sama kaua kui ma olen Uue Maailmas elanud, olen ma käinud ka Uue Maailma Festivalil. Iga kord mõtlen – järgmisel aastal teen ka kohviku. Teha või mitte?

Kui esimesel aastal ma seda mõtlesin, siis magasin õige aja maha, teisel aastal olin Austraalias, kolmandal korral rase jne Alati on mingi asi olnud, et ma pole saanud seda teha. Sel aastal valmistun juba varakult. Praegu on juba varakult ju? :)

Uurisin. Kohvikute registreerimine hakkab juuli alguses. Praegu ongi paras aeg plaan paika panna, et kas mul on piisavalt vaba raha, et üldse süüa teha jne..

Vaatasin, et eelmisel aastal maksis registreerimine 10€. See pole suur summa, aga samas raha läheks ikka megalt kui normaalselt süüa pakkuda jne

Ja üksi ma never ei jõuaks kõike teha mis ma tahan. Mul on igast mõtteid peas, aga peaks need paberile panema ja natukene vaatama, kalkuleerima ja…

Siiani on peamine asi, mis ma näinud olen – lõputult kooke.. Ma tahaks SÜÜA PAKKUDA. Et inimene tuleks ja saaks kõhu täis süüa.

Mis teie arvate, kas ma peaks selle projekti ette võtma ja proovima või jälle septembri alguses läbi festivali jalutama ja mõtlema, et kurat, oleks ka ikka pidanud tegema?! Ja mida ma peaks pakkuma? Kas kiireid sööke või naudinguga kõhutäisi?

20 thoughts on “Teha või mitte?

 1. Kindlasti võta osa. Sa saad hakkama. Milliseid toite pakkuda? Arvan, et kiireid ja taskukohaseid. Muide, ka kiirelt valmistatud toit võib naudingut pakkuda. Samas võid ju prooviks valmistada 2-3 toitu, mis vajavad pikemat valmistamisaega, vali sellised toidud, mida saad eelmisel päeval kas päris ette valmistada või poolvalmis teha. Kindlasti läheks peale magus… nt kodus valmistatud jäätis :).

 2. Kuna sa elad üürikas, kas siis omanik ja teised majaelanikud oleksid nõus, et sa oma hoovis kohvikut festivali ajal pead? Kui jah, siis minu arust võiksid ikka teha oma kohviku. Ma pole selle teemaga eriti kursis, aga saan aru, et sa ju ikka müüd oma kohvikus külastajatele toitu, mitte ei paku tasuta? Seega rahaline pool tuleb lihtsalt hästi läbi mõelda ja vajadusel varu tooraineid lihtsalt jupi kaupa juba ette valmis. Sa ju saad pärast toitudesse pandud raha tagasi ja kui mõistlikult majandada, siis teenid kasumitki. Igasugustel festivalidel on meeletult palju grillitud toitu ja magusat, nii et sinu mõte pakkuda inimestele muud söögipoolist oleks ideaalne. Sa. ei pea ju menüüsse panema rohkem kui paar-kolm asja. Sul on alati jube head salatikastmete ideed – seega salat(id) võiks olla menüüs , sulle näivad maitsevat vürstikad aasiapärased toidud – miks mitte pakkuda mõnda suppi? Sul on ju Austraaliast olemas suurköögi kogemus – kindalsti oskad selles plaanis asju hästi ette planeerida ja küllap leiad abilisedki. Miks mitte naabripoiste näol? Igatahes mina soovitaksin sul küll see kohviku mõte teoks teha ja proovida ka see asi ära. Äkki hakkab meeldima ja teedki oma äri ;)

 3. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. See oleks kindlalt peamine põhjus seda üritust korraldada.

 4. Jaaaaaa. Tee jah kohvik. Ma kunagi mõtlesin ise ka selle praegu, aga noo… Ma ei ela sealkandis kahjuks.
  Thumbs up! :)

 5. Tee muidugi :) Enne teada ei saa, kui ei ole proovinud! Minu meelest väga vahva ettevõtmine :)

 6. Panid minu poole just täna selle kollase kleidi teele, oleks ma teadnud, et Uues Maailmas elad, oleks ise järgi tulnud, ma ka selle kandi kodanik :)

 7. Muidugi tee ära! Millal siis veel? Sul on ju kõik oskused olemas. Proovima ikka peab.. äkki nüüd ongi õige aeg? :)

  Tervitades
  Sandra
  (kohtusime Sinu ja Melliga Perthis ja Manjis ) ;)

 8. Kindlasti mine. Paku,mida sa ise armastad . Ise oled ju näinud,et vähestes kohtades saab nagu mega häid toite :) Tee ära :)

 9. Tee jah. Just see selline toekama söögi mõte on hea. Aga võiks siis olla mugavalt serveeritud, et oleks hea söök käes ringi jalutada, kel tahtmist. Neid koogikesi ja muffineid ja vahvleid jms on tõesti palju olnud viimased aastad.

 10. Aa see tähendab, et võikski olla selline classy tänavatoit :D Et mitte mingi suvaline burks, vaid midagi lahedamat, aga samas toitev ja mugav süüa.

 11. Tee muidugi ära! Saad toreda kogemuse ja võimaluse ennast proovile panna!

 12. Proovida tasub muidugi. Sul on Valio poolt juba piimatooted olemas, nii et nende baasil annaks mingid toidud soodsamalt valmistada.

  Soovitan, nagu mõnigi kommenteerija mainis, pöörduda toeka ja maitsva tänavatoidu poole. Lihtne serveerida, ei pea horde istuma panema ja laudade vahel ringi jooksma ning saab pakkuda erinevaid maitseid. Soovitan näiteks ammutada inspiratsiooni oma reisidest – tuua reisimaailm Uude Maailma. Pakkuda Austraalias ja Aasias populaarseid toite, mida saaks kaasa haarata ja ringi liikudes või püsti seistes süüa.

 13. Kindlasti kalkuleeri läbi, kas on võimalik, kuid kindlasti mõtle selles suunas, et teha!

 14. Muidugi võta osa sellest üritusest! Sa oled üks asjalik naine! Loodan, et sinu söögikohast oleks võimalik osta ka 1/2 portsjonit : )

  Olen sama operatsiooni läbi teinud, mis sina, kuid ei saa Tallinnas kusagil söömas käia – keegi pole nõus müüma poolt portsu! Isegi tänavatoidufestivalil ja see oli mulle suur pettumus! Võtsin isegi kaasa oma toidukarbi.
  Iga kuu ja aastaga suureneb selliste inimeste arv, aga nad ei saa kusagil söömas käia ega kaasa osta poolt portsjonit :(

Comments are closed.