Toidujutte – maailma parim nätsumaitseline kreem

Ükspäev tõi Meelis rabarberit ja tahtis, et ma midagi magusat teeks. No kui mees tahab, peab naine küpsetama. Aga mis mul välja ei tule, on küpsetamine.

Ma võin teha kõikvõimalikke soolaseid asju ja neid välja mõelda, aga no mingid koogid ja küpsised – pole lihtsalt minu rida. Aga noh, kuna mees soovis, siis pidin ikka midagi tegema.

Kuna ma võin muffineid teha mistahes taignast, kasvõi poe omast, ei tule nad ikka sellised nagu peaksid. Vajuvad ikka mingi kokku pärast. Sel korral olin eriti kaval – teadsin, et rabarber annab hullult mahla välja, seega võtsin hoopis poest suvalise keeksipulbri, segasin selle kokku ja tükeldasin jõhkralt rabarberit ja segasin taigna sisse. Ja panin siis muffini vormidesse.

No ja nagu ma juba täna maininud olen, ma ei ole küpsetaja, seega muffini neid pabereid mul polnud. kiirelt käärid kätte ja parajad jupid küpsetuspaberist valmis. Aga et nad on üsna paindumatud, kui nad kuivad on, siis kastsin nad kõik vette ja nad vormusid ideaalselt.

Küpsetasin 180kraadi juures 35 minti ja võtsin välja. Nagu päris. Lasin neil jahtuda ja tirisin paberid ära – kusjuures ma arvasin, et keeks ja paber… Raudselt lõhun nad ära ja see paber ei tule maha jne. Aga kõik toimis.

IMG_6001

Kuna mul seisis endiselt riiulis siiani kasutust leidmata Monini nätsumaitseline siirup (osta saab siit!), siis mõtlesin, et kuna rabarber on üsna hapu, siis teen hea magusa kreemi peale oma muffinitele. Mõeldud tehtud.

Vahustasin vahukoore siirupiga, lisasin natuke toorjuustu ja see kreem sai imeline :)

Kuna ma olin samal päeval käinud Gemossis ja ostnud igast vahvat kraami – näiteks suhkrupärleid (vaata siit!), siis kasutasin neid kohe muffinite kaunistamisel.

2S8A4424

Muffinid said imemaitsvad ja ka külas olnud sõbrad kiitsid.

Järgmisena on meil plaanis Aasia õhtu (ilmselt Hedoni sünnipäeval, sest sain Gemossist väärt kraami!) ja kunagi ma teen selle liha-postituse ka, kus jagan erinevaid marinaadide retsepte :)

6 Comments

    1. Täna nägin Prismas. Aga Meelis ostis Maardust mingi mutikese käest. Ja mul endal juba 10-15 sentimeetrised hoovis :)

  1. Ma pole eriline kookide fänn,ma ei salli üldse õunakooke ja eriti veel rabarberikooke.Aga need muffinid ajavad küll isu peale:DPeaks õelt paar rabarberit piistu panema:D

Comments are closed.