VIDEO: mul ikka veab…

Millal see oli, kui ma lambist mingit Valio asja kommenteerisin feissis ja sain kuskile testgruppi. Nüüd juhtus sarnane asi Rakverega. Mingi sponsitud reklaam viskas ette, et seitse kiiremat registreerujat saavad kokandusklubisse… Vaatasin küll, et juba 54 minutit aktiivne olnud, aga kaotada pole midagi – kirjutasin. Ja saingi.

joogid
Tervitusjoogiks oli rabarberi spritzer, megahea. Salaretsepti muidugi ei avaldatud, aga ma proovin seda teha ja kui õnnestub, jagan enda omaloomingulist retsepti :D Kurgivesi oli lihtsalt laheda väljanägemisega!
snakid
UUED NIKSID-NÄKSID – need tšillised sealihasnäkid olid küll megahead

Enne jaane laupäeval kogunes siis Rakvere kokandusklubi Tallinnas FoodStuudios, kus tippkokk Indrek Kivisalu rääkis lihast ja grillimisest, mina sain küll palju asju teada.

indrek
Palun mulle selline köök :)

Näiteks ma ei teadnud, millest koosneb T-bone. Üheltpoolt välisfilee, teiselt poolt sisefilee, nüüd ma saan aru, miks see nii kallis on ja miks seda Eestis kuskil ei saa. Keskmine eestlane (eriti mees), pole lihtsalt nõus lihakäntsaka eest 25€ välja käima, olenemata sellest, et see on 400+grammi.

toidutegu
KÄED KÜLGE: kõik huvilised said kaasa aidata, liha marineerida, grillida, salateid teha..
liha
KÕIK SÖÖGIKS: liha oli ikka jõhkralt!

Lemmikuteks on mul Rakvere toodetest need BBQ ribid, mis on eelküpsetatud ja on täiesti suussulavad ja kukuvad kondi küljest maha. Tõsiselt head.

DSC_0228

Ja kirsi-rummimarinaadis liha oli ka keelt alla viiv. Ülejäänu on suht traditsiooniline kraam, ei midagi erilist. Selline suvaline “grillime midagi”, aga ribid ja kirsiliha, mmm.. Sobib juba erilisemaks puhuks :)

toitukraam
MINU TOIT: ülemisel pildil, mis ma võtsin (ühe vorsti andsin lauanaabrile) ja alumisel kui olin lõpetanud ehk veits hull… Liha on väga selline tugev ja tummine, mul üsna raske seda palju süüa, aga vähemalt sain kõike maitsta.

Lõpuks saime isegi tunnistuse, et oleme sellise koolituse läbinud. Päris lahe. Ma ei jõua enam oma kööki ära oodata, et ma igasused “diplomid” saaks seina riputada.

Kõik pildid on tehtud Nikon 1 J5 kaameraga, mida ma siis hetkel testimas olen.

Ja ma ei pannud seda postitust varem üles, sest ootasin seda videot, mida seal kohapeal meisterdati :) Päris lahe, mina olen pidevalt kaadris ja hakin. Hea, et näpud ikka alles jäid :D

5 thoughts on “VIDEO: mul ikka veab…

  1. Kuidas see bulguriga salat valmistatud on? Bulgur on minu selle suve lemmik :)

    1. Ma seda ei teinud, vaata pildilt, mis seal sees on ja keera kokku :)

  2. Ma kohe pean ütlema, et sa oled alati nii särav ja kauni naeratusega. :)

  3. Jaaa, nõus eelneva kommentaariga! Lihtsalt nii ilus on vaadata kuidas sa alati särad ja naeratad. Kiirgad täiega positiivsust :)

Comments are closed.