Aasta väljakutse: minimalism

Ma ei teagi, on see seotud kuidagi investeerimisraamatute lugemisega või olen ma ise nii vanaks saanud, et hooman paremini seda asjade üleküllust, aga tahaks, et asju oleks vähem. Samas tundub kõik mis olemas ju vajalik. Mõnda asja kasutadki korra aastas :D

Rääkimata sellest, et mul on lisaks igapäevastele taldrikutele ja nugadele-kahvlitele ka jõulunõud (millest osad sel aastal väljagi ei jõudnud) ja jõulunõudega sobivad noad-kahvlid, on mul kappides nii palju kraami, mis lihtsalt on. Alustades kasvõi viinapitsidega. Viimati kasutas neid Hedelin vesivärvi veetopsina :D mul on terve laadung värvilisi laboriklaase, kust shotte juua.. Kas me oleme suuremad shotisõbrad? Ei! Suure osa kappidest võtab enda alla ka mingi karpide ja purkidemajandus, mida ma mõnel hetkel ikkagi vajan. Või näiteks pudrunui ja lihahaamer, võtavad ruumi, aga igapäevaselt ei kasuta, samas on paar korda aastas ikkagi vaja.

Riidehunnikud

Me pole praktiliselt kolm kuud endale riideid ostnud. Patsutan end tunnustavalt õlale, sest säästetud on kümneid eurosid ja paljalt pole keegi veel pidanud õue minema. Kaltsukahunt olen ma nii ehk naa ja uuena paneb mind riideid ostma vaid välisreis, aga sealgi suudan end hästi taltsutada. Aga olles nüüd sügisest ainult samu riideid praktiliselt kandnud, siis üks siht on mul veel – see kuulus kapselgarderoob. Sellega on nats see häda ka, et tahaks ju glämmi ja värki ikka ka kappi. Mul enivei on see reegel, et rohkem riideid olla ei või kui kappi mahub, ehk et ei mingeid riiulites ja kastides ladustamist (haha kas mul on paar salajast kasti, mille sisugi ma ei tea?! Õigem oleks öelda, olen unustanud) Uuest aastast: kõik olgu silma all.. see tähendab, et kui ma nüüd reisiks hakkan riideid otsima oma kastidest (sest kuskile on ikka pandud suveriided ära), tuleb riidekapi harvendus jälle! Saabki reisiks taskuraha! :) kahjuks, tahab riik ka makse..

Teine asi on jalanõud ja kotid, mul on neid liiga palju. Iga kleit ju tahab erinevat kinga ja kotti.. noh, oleks mul see kapselgardeoob, saaks kingad-kotid sobima panna ja asi ants. Ja põhiline on see, et mul on räigelt kontsakingi – kas ma kannan neid ever? Nop! 2x aastas heal juhul. Aga hea kui on võtta, eks?

Lasteasjad – millal nad neist välja kasvavad?

Kolmas teema on lasteasjad. Riietega olen ma suutnud ka nende kappe suht korras hoida alates sügisest, praktiliselt midagi pole juurde ostnud.

Hedonile tellisin meriinodressi Lapimaale minekuks (Instagramist leidsin – Lakki Kids ja tegid täpselt sellise nagu ma tahtsin, et näeks välja nagu dress!), aga see suht iga päev hetkel õues seljas tal. Hedelin enda meriinokombet üldse ei kanna.. Lapimaal oli seljas ja nii ta kapis seisab. Ma olen see pohhuiist, kes lapsi üle ei riieta. Praegu läheb hommikul lasteaeda kleidi, sukkpükste, mütsi ja mantliga, saapad on ka ikka jalas, seal on olemas kindad ja kombe, aitab küll. Lapsed ju liiguvad õues ja seega, pole veel aru saanud, et tal külm oleks olnud Lisaks on lastel konkreetselt sada dressipluusi ja mütsi ja kindapaari. Konkreetselt kaks suurt sahtlit on meil sellist “õuenodi” täis.

Siin pildil Hedonil veel lisapusa peal meriinodressil, sest Jõuluvana tõi paki ja ütles, et see on soepesu :D ja ta arvas, et pesuga käia on imelik – praegu õue minnes paneb juba lihtsalt peale, aga siis oli värske värk :D

Lisaks neid asju – legosid, lauamänge, puslesid, klotse, totse, köögitarvikuid, nukke ja kraami on kilodega… ma tunnen, et ma ei mahu ise enam kuskile, sest kola on nii palju!

Saatsin just lastetubade mõõdud Liuglevale uksele, et teeks neile mingid kompaktsed kapid-magamissüsteemid ja võtaks pool nendevaheliste tubade seinast maha ja teeks sinna vahele lükandukse. Siis tekiks neile rohkem mängimisruumi ja ehk püsib nii suurem osa nende kolast nende toas, mitte elutoas..

Siis jälle mõtlen, et viie aasta pärast tulevad juba esimesed pruudid külla ja.. äkki ikka ei peaks!? Äkki kolime üldse mujale. Maja soov ju nagu on, siis jälle tekib see transpordihäda (hetkel küll tundub, et finants Kakumäe majale peale ei hakka) ja sõbrad jäävad maha ja.. seda ka ei taha. Elaks siis siin kuniks lapsed suured on, siis oleks ju hea kui kõik kompaktne oleks ja me siin elaks.

Ühesõnaga, long story short – tahaks sel aastal asju meie majapidamises vähendada ja luua rohkem kompaktsust!

Kui teil on häid ideid lastetubade osas, siis tulistage kommentaaridesse.

One thought on “Aasta väljakutse: minimalism

  1. Tere!
    Kuna olen ise ka suures asjadeuputuses, siis minimalismi teema ja kapselgarderoob huvitaks mind väga väga.
    Loodan, et kirjutad sel teemal veel ja veel!

Comments are closed.