Ametlikult neli nädalat sünnituseni – kas me laps jääb nimeta?

Tegelikult täna on juba ametlikult kolm nädalat ja kuus päeva (rasedust siis vastavalt 36+1), aga põhimõtteliselt kuus päeva veel ja siis sündiv beebs poleks enam enneaegne.

Jaanuari beebide grupis on meil kuus last juba ilmavalgust näinud ja iga päev võib kohata postitusi, „mul seis selline-selline, kas see tähendab, et hakkan sünnitama…“

Ma ei tea, mul pole kuskilt otsast tunnet, et ma sünnitama hakkaks. Aega tundub veel maa ja ilm olevat. Või ka mitte. Kott on koos. Peaaegu. Beebinurk endiselt lõpetamata. Tahtsin seda lõpetama asuda juba eile, aga noh, ei jõudnud. Siis mõtlesin, et teen seda täna, aga täna on vaja minna veel viimaseid viimaseid jõulukinke ostma, siis need virnad kõik ära pakkida… Piparkooke tahaks küpsetada. Ja no aega pole…

Ja lisaks kõigele muule, pole meil endiselt beebile nime!

Mulle meeldib ikka veel Miram, mis paljudes tekitab Mirjami effekti ja Meelisele see ei meeldi. Tema lemmik Mairon, on mul selline 50:50 – see käib kah, aga see pole seeeeeeeeee! Ja siis terve pinu neid M-tähega nimesid, mis meil enne nimekirjas olid, mina ei tea, need kõik on mingid imelikud – need ei meeldi mulle enam ja need on nii ära leierdatud ja kui ma tšekkasin sellel aastal pandud nimesid, siis mingi 80% meie valikutest kajastus seal, mis tähendaks põhimõtteliselt seda, et me laps oleks lasteaiarühmas või koolis ikka mingi nimekaimuga pinginaaber :D Tahaks ju midagi erilist.

Üks teine nimi, mis mulle viimasel ajal on meeldima hakanud on Maru, aga selle peale pööritab ka Meelis silmi. Ja siis mulle meeldib Manu, aga see kõlab nagu see tobe Manchester United, mitte nagu soustipede “My Kitchen Rules’ist” :D

Ja siis teistpidi, mingit Megatroni ma ka lapsele nimeks ei pane :D Nii ekstreemne ma pole.

Ja siis jäävad igasugused mitte M-tähega nimed, aga seal pole ka valik teab mis suur. Mul on päriselt tunne, et me laps jääb nimeta :D

Noh, ja siis hunnik normaalseid nimesid, millega assotseeruvad mingid inimesed ja siis muutub ka nimi nõmedaks :D

file_176589_0_Baby_Boy_Names

Soovitage mingeid ägedaid nimesid, aga mis poleks nii ajukad nagu Rögabert ja Dildomar või Megatron. Mingeid normaalseid nimesid, palun! :) Ei pea olema M-tähega.

83 thoughts on “Ametlikult neli nädalat sünnituseni – kas me laps jääb nimeta?

 1. Minu vanaema ütles alati, et poisi nimes peab olema väge ja see vägi on R tähes. Et siis nimi peab sisaldama R tähte – sellise nimega laps saab nimega koos kaasa (mehe)jõu ja meelekindluse. Ma ei tea miks, aga see ütlemine on mulle meelde jäänud ja mina olen seda ise järginud. Ehk leiad ka omale meeldiva nime, kus R täht sees põriseb :) Mulle meeldib väga Karl-Markus, aga ka Martin, Marten või Marvin. Tasub ka valju häälega lapse ees- ja perekonnanime öelda omaette – mõnikord ei kõla nimed lihtsalt kokku. Vaata lapsele otsa ja küll see nimi ka tuleb! Ilusat olemise ja tulemise aega teile kolmele! :)

 2. Maitea kas selline nimi kuskil sul läbi käind aga kui arvasin et ootan poega jäi mulle silma miron!

 3. Hihihii. Maru on hoopis kahe kokaraamatu autor. Naissoost ja puha… Aga see on tema pseudonüüm vist ikkagi.

 4. Mm, tuttavatel on hästi armas poiss nimega Kauri. Pole ennem kuulnud. Lahedad nimed veel on Andri, Miron, Randar, Meiro, Karli, Kaidar (sugulane), Madox jne :D
  Üks tuttav pani poja nimeks Shergo-Majoria :D No ei oska nutta ega naerda.

 5. Kent Mattias! :)

  Ahjaa, minu vanas töökohas oli noormees, kelle nimi oli Mert (sp siiamaani ikka on see tal nimeks). Alguses tundus naljakavõitu aga tegelikult on minu arvates vahva ja omapärane nimi. Saaks ka kombrneerida näiteks: Mert Mattias

 6. meie peres tuleb vaid poisse (kokku kuus) ja on võimalikult M-tähega nimesid püütud panna – nelja puhul on ka niivõrd-kuivõrd õnnestunud: Margus-Mikk, Karl-Magnus, Merten ja Mauri. viimased kaks on tõesti pigem sellised, mida igapäevaselt ei kuule. Magnuse ja Merteni plussiks on ka see, et neid nimesid ei anna eriti hüüdnimeks väänata.

 7. Mulle on alati meeldinud Mario, aga kuna see oli ka ühe mu ekspeika nimi, siis enda lapsele (kelle soo saan 29. dets teada ning kui on poiss, siis meil polegi nime!) poleks seda nagu paslik panna…. Niiet võin teile selle nime kinkida :)

 8. Mul ka M-i maania. Kõik nimed meil algavad M-tähega.

  Mina annan oma hääle(kuigi see midagi ei loe :D ) Maironi poolt. Ka minul oli üks valikutest Mairon, aga kuna mees tahtis nii väga oma vanaisa järgi nime panna pojale, siis sai nii ka tehtud. Ei kahetse.

  Mairon Tomson on ju igatepidi äge nimi ;)

 9. Joshua, Jostein, Benji, Niklas, Ernst, Vincent. :D Ma arvan, et Sulle ei meeldi neist ükski. Aga kui Mirami ja Maru vahel valida, siis esimene. Maru on nagu maru imelik nimi, pigem verb. :D Martin on ka ok, rahvusvaheline ja samas Eestis ka ok ja praegu seda igale teisele ei panda. R-täht võiks ka nimes olla. See Manu on kuidagi mannetu. (Mul koolivend oli Maanu ja narriti kõvasti kahjuks). Kas teil mingit raamatut, filmi, tänavat vms pole, mis kuidagi teiega seotud ja siis selle järgi paneks? A la, elad Koidu tänaval ja paned lapsele nimeks Koit. :D

 10. Minu beebi sai nime umbes 25 päeva peale sündi :D Paar variant oli mõeldud, aga lõplikult ära ei suutnud me ikka varem otsustada. Aga hea, et niigi läks :D
  Kui Mairon ei sobi, äkki siis Marlon? Kuigi see nimi on vist ka popiks muutunud viimasel ajal… Üks variant on veel näiteks Matis. Ka mitte just väga levinud :)

 11. Mulle isiklikult meeldib väga , (H)Enrico, Aron – ja kui tüdruk tuleb kunagi saab selle nime ümber keerata ja Nora panna

 12. Pakkuge jah M tähega poiste nimesid, mul sama teekond ees, kui laps peaks poiss olema. Tüdrukute variante on veidi rohkem peas ringlemas. Hetkel kodus kasvamas Marek ja Mareli. Kolmas laps tuleb ka M algustähega (sobib lihtsalt perekonna nimega see algustäht väga hästi).

 13. Mäido, Mats, Mauritius, Marc, Mikko, Marvell, Matvei, Mäll, Mooses, Meego, Mardu, Meelit, Meeme, Meemo, Mälgo, Männu, Mero, Morathi, Mika, Merv, Milo, Mort, Manivald, Mirko,

 14. Mina olen ka kuulnud, et poisi nime sees peaks olema r täht nagu siin eespool kommenteeriti. Kui mul oleks poeg sündinud, siis oleks tema nimeks saanud Rafael :) Muidugi meeldib mulle ka Maru nimi, ühel sugulasel poja nimi Mikk-Maru.

 15. On minulgi hetkel pojale nime vaja. Sündimas veebruarikuu lõpus. Minule hakkas hullult meeldima nimi Ricardo/ Rikardo. Miks ma ise ei pane , kahjuks ? Seepärast, et meil on juba suhteliselt sarnase nimega laps peres. Hetkel on meie valikusse jäänud Enrico ja Henry/Henri. Vahepeal meeldis ka Kristofer, kuid see jääb kuidagi väga pikaks :)

 16. Minu poja nimi on Martin ja ausalt, loomingulisest puudu ei tule :D
  AGA ..
  Meil olid valikus näiteks :
  Martin, Mairold, Karl, Keron, Marten, Robin, Sten-Martin jne jne :D Me tahtsime, et nimes oleks R täht :D
  Samas ilusad nimed on veel näiteks: Riiko, Hugo, Gregor, Ranno, Rasmus, Henri :)

 17. Minul oli üheks välja valitud nimeks meie suguvõsa väga vana nimi: Mehka, mulle väga meeldis ja ei ole uuel aja väljamõeldud nimi, vaid just väga vanade juurtega :). Aga oma lapsele ei pannud seda ikkagi. Veel on lahe Ruuben :)

 18. Kui ootasin viimast last teadsin,et sünnib poeg ja kindel plaan oli nimeks panna Mark Robin, saime siiski tütre :-). Hiljuti nägi tütar unes,et saab väikse venna ja nimeks Uku-Pärtel. veel on hingelähedane Mirko, Karl Mattias, Randel, Mairon, Merlis,Martti

 19. tere!
  On ka võimalik nii mehe kui naise nimest nimesi kokku panna .Mul on kaks last ja olen saanud väga ilusad nimed .Kui natuke mõelda siis tuleb ikka hea nimi .Soovitan mõelda nii enda kui mehe tähtete peale

Comments are closed.