Jess! Beebi tuleb!

Ei, mitte meil. Me oleme hetkel ikka ühe beebiga rahul. Aga esmakordselt Eestis  toimub lapseootel emadele ja beebidele mõeldud minimess “Jess! Beebi tuleb!” Mul on selle üle äraütlemata hea meel, sest ma mäletan, et ma rasedana käisin mingil peremessil vms, mis oli küll natuke kauge mu jaoks. See oli liiga laialivalguv ja polnud konkreetselt mulle.

Aga nüüd on tehtud mess, mis suunatud ainult rasedatele, kus saab infot nii sünnituste, haiglate, beebitoodete jne osas. No näiteks saab seal infot hüpnoossünnituse kohta. Mis mulle on sama kauge kui traktori käivitamine, aga tundub põnev. Kui ma mõtlen enda 14 tunniste valude peale, siis lugedes seda kirjeldust, oleks ikka kordades mugavam kogeda väheke stressivabamat varianti.

Lisaks on seal palju vestlusringe, kus saab ammutada huvitavat infot. No minu meelest on programm küll põnev:

  • Keisrilõige – kui elupäästev operatsioon – Dr Rugo, Dr Szirko (ITK)
  • Väikelapse esmaabi – Dr Josing (ITK)
  • Imetamine – Marge Põldma (ITK)
  • Kumb on lapsele parem, kas ideaalne lapsevanem või õnnelik inimene – Yoko Alender (nelja lapse ema)
  • Kas valu- ja hirmuvaba sünnitus on võimalik – Kiia Paal (Pehme Sünni kool)
  • Beebi lähedusvajadus ja lapsekandmine – Kadri Viirand (Trageschule UK poolt sertifitseeritud lapsekandmisnõustaja)
  • Kas eraämmemand või Duola, või mõlemad? – Karita Mikko (Doula) & Ingrid Kaoküla (Ämmaemanduskeskus & Kodusünnitus)
  • Lapse rahustamine, vastsündinu kohanemine – Liis Raag (Pelgulinna Sünnitusmaja)
  • Vastsündinu naba hooldus, vannitamine, mähkimine – Merit Tammela (Pelgulinna sünnitusmaja)
  • Tuhudeaegne hingamine ja lõdvestumine – Meelike Reimer (Pelgulinna sünnitusmaja)

Meid kutsuti sellele messile osalema juba mõni aeg tagasi, aga kuna Meelis on sel ajal Portugalis, siis ma olin nii kahe vahel, mis ma seal üksinda teen. Ma olen küll hea suhtleja, aga mitte võõrastega. Ma kohe ei oska midagi öelda ega kuidagi olla. Aga kuna meie uue stuudio omanikud on ka fotograafid, siis mõtlesime, et avame koos boxi, kus saab tulla ja lasta endast pilti teha. Pilte saab kohe välja printida, aga saab ka digikujul meilile saata.

Ja et seal oleks natuke meid ka, siis Hedoniga võtsime plaaniks teha kirjut koera või mõnd muud suupärast ampsu, et oleks natuke marimelli ka ikka sees. Singirulle ja salatit vist ei hakka pakkuma, aga mõtleme midagi mõnusat välja.

Praegu ma tean, et meie kõrval on kohe Linea oma boxiga, ma saan soovitada oma lemmikuid seal (kuigi mulle ei meeldi ju võõrastega suhelda).

Ühesõnaga, mis ma ikka pikka juttu teen, näeme messil. Teeme pilti ja äkki ma julgen tere ka öelda. Ilma Meeliseta saab see muidugi raske ja veider olema, aga mul on kaks head kamraadi Flux stuudiost kaasas, niiet vast saame hakkama.