#elulineblogi

Kogu tõde tööst – mis ma siis teen?

Ma teatasin juuni alguses, et läksin tööle. Ometi ma sellest midagi lähemalt toona ei pajatanud. Üsna pea tunnistasin kommentaarides, et sellest ei saanud asja. Lubasin teile nö aru anda. Nüüd vist on õige aeg.

Vahemärkusena: millalgi suvel oli Perekoolis mingi hull aplaava lahti läinud, et mis tööd ma ikka teen ja raudselt ma ei läinudki tööle ja ma ajan sitta.. No mis valu mul on välja mõelda midagi? Olge nüüd normaalsed. Lihtsalt alati ei lähe kõik nii nagu planeerid. Ikka juhtub, eks.

Ühesõnaga, kutsuti mind „tavai, teeme, megalahe idee, mis arvad?“ Ma olin samasugune, jep, megalahe, teeme ära. Mõeldud-tehtud. Kutsuti mind niiöelda kampa ja… Sama kiirelt see ind rauges. Mõnikord on nii, et idee on kuradima hea, kõik tundub nii lihtne, aga kui tegema hakata, siis enam nii lihtne pole. Ega ettevõtlus polegi lihtne, aga ta pole ka midagi kontimurdvat. Lihtsalt tuleb arvestada, et selleks, et teenida, tuleb investeerida. Toona sellest asja ei saanudki. Kaks nädalat vist tegime ja pusisime, aga kuna mina ütlesin kohe, et ma parema meelega oleks neil palgal kui osanik, siis nii ta läks.. Mis seal ikka. Järelikult oli see vajalik muuks. Kasvõi selleks, et iseendale jalaga p… taguda, et BLOGIT ära teha.

Ja täna, ma tunnistan, mul on tööd täpselt nii palju, et ära elada, kõrvale panna ja rahul olla. Mis ma siis teen?

1. Tegelen oma blogiga.

Ma taha endiselt iga päev pakkuda sisu, aga ma olen endale nö jalaga näkku löönud, et lihtsalt kirjutamise pärast pole vaja blogida. Kirjutan siis, kui midagi öelda on ja kui ei ole, siis ei juhtu midagi, kui paar päeva vahele jääb. Mõnel päeval tuleb neli posti, mõnel päeval ei ühtki. Mis seal ikka.

2. BLOGIT – hetkel oleme ikkagi mõlemad into it, kuigi ma tahaks, et sellega tegeleks rohkem Meelis, ja mulle jääks ainult koolituste- ja blogijate ühisürituste organiseerimine. Kogu vahendus peaks tulevikus jääma ikkagi Meelisele.

3. EBA – jep, kuigi aega on auhindade jagamiseni kaheksa kuud, siis registreerumise tahaks avada juba uuel aastal. Aga, et mitte tühja kodulehte avada, siis tuleb natuke tegeleda. Tasa ja targu, kaugele sõuab, või kuidas see oli. Igaljuhul ma vaikselt selle kallal toimetan ja koostööpartnerite rida juba täieneb.

4. Sisuturundustööd – toodan siia-sinna sisu – see on mõnus ja vaheldusrikas töö. Ükski projekt pole peaaegu sama. Endal on põnev ja ilmselt lugejal ka.

5. Võtsin vastu ühe online-poe pakkumise, mis alles tuleb turule ja mille sisu on vaja toota. Keegi ei ava ju poodi, mille letid on tühjad. Nii ka see pood. Oleme mitu päeva sellist sisestustööd teinud, et hoia ja neela. Mitmeks nädalaks jagub seda veel, et teile parimaid palu parima hinnaga pakkuda. Küll ma veel jõuan sellest rääkida.

Et rohkem sisestada jõuaks, siis tellisime toidu otse kontoritsse – Nuudel on see uus koht, mida ma juba Facebookis olen kiitnud. Need on tõelised Tai maitsed. Midagi paremat pole ma saanud. Ausalt. Sa avad karbi ja see lõhnab nagu Tai tänav. Kui ma siit pildilt peaks soovitama siis – supid olid super – nii Tom Kha kui Tom Yum ja mu enda isiklik lemmik on Pad Thai (Tom Yum), aga Massaman Curryt ja Green Curryt kiideti ka.. ja kanavardad olid head krõbedad :) Tegelikult oli kõik imehea! Soovitan soojalt tellida. Läbi Wolti tuleb umbes tunniga, ja koodiga “marimell” registreerudes saate pärast esimese tellimuse tegemist ka 7€ krediiti uue tellimuse jaoks :)

6. Teleprojekt – kõik hea juhtub tavaliselt korraga. Kõik halb tavaliselt ka, aga ptüh-ptüh-ptüh, seda viimast mu elus õnneks hetkel ei ole. Ühesõnaga tuli mulle pakkumine hakata ühe telesaate toimetajaks. Võtsin vastu. Aga seni kuni see purgis ei ole, kanalile maha müüdud ei ole, ma suure suuga ei hõiska. Haahaha, mis ma just tegin?

Ütleme nii, et töid ja tegemisi jagub. Mina olen rahul, sest hing on rahul. Saan teha, mida tahan. Kuigi mõnikord jookseb kuul natuke kokku. Aga alates sellest nädalast tegin ma endale uut moodi ToDo listi ja näib, et see toimib.

Kui ma varem tegelesin iga päev natuke millegagi ja õhtuks oli suht keeruline enam aru saada, mis täpselt pooleli on ja kellele ma nüüd pidingi kirjutama, siis nüüd jagasin päevad ära projektide kaupa. Igal päeval on oma nö main thing, millega tegeleda (esmaspäeval blogi, teisipäeval veebipood, kolmapäeval BLOGIT/EBA, neljapäeval teleprojekt, reedel veebipood) ja kui need kohustuslikud asjad on tehtud, siis saan teiste päevade asju ka teha.

PS! Ma hakkasin uuesti meie kulusid/tulusid ritta laduma seal minuraha.ee lehel ja.. Nii äge on vaadata, kuidas tegelikult saaks mitmele asjale joone alla/peale tõmmata ja kokku hoida ja nagu ma kirjutasin – kogumishoius motiveerib ikka täiega veel rohkem oma raharidu üle vaatama. Nii saab järgmisel aastal ehk veel rohkem perega reisida kui sel aastal. Äge!

Täitsa lambine küsimus, aga kuhu te näiteks soovitaks perega reisile minna järgmisel suvel? Eelistaks ilmselt paketikat, sest… on lihtsam lapsega.

20 thoughts on “Kogu tõde tööst – mis ma siis teen?

 1. Ma läheks iga kell Praha :D väga mõnusa vibe’ga linn ja meenutab meie vanalinna. Kindlasti leiaks ka midagi lastele. Gruusia oleks ka hea valik seal on nii mäed kui ka meri ja üldse väga ilus loodus.

 2. Lugesin seda töö postitust ja Teie Blogiti tegemisi ja mul tekkis üks küsimus, millele ma loodan, et sa oskad vastuse anda. Pean blogi anonüümuse nime all sellises kohas nagu Fitlapi keskkond (blogisid saab lugeda ka ise olemata registreerinud). Igapäevaseid klikke on mul 300-400, mida ilmselgelt suuremate bolgijatega võrreldes ei ole mitte midagi (muudes keskkondades). Siiski tahaksin teada, et kas sellise blogi pidamisega oleks mõeldav ka mõningaid koostööpakkumisi uurida või pigem mitte?

 3. Kui väga pikki lende ei taha, siis Horvaatia (saared), Kreeka (saared), Kreeta. Meile meeldis väga Bulgaarias, aga paraku selles osas, mis jääb Türgi piiri äärde ja kuhu vist paketikaid ei tehta?

 4. Kui sa töötad töövõtulepinguga, siis milles küsimus? Ja teine variant, kui teeme arve, siis maksame selle pealt a) maksud või b) arveid või c) see on edasi kontol, kus see kelleltki leiba ei küsi ja mille eest saab tasuda uusi arveid/kulusid kanda jne – ma ei saa aru, mis kamm see alalõpmata blogides nende maksude ümber käib? Nagu kõik ja alati teeks kõike mustalt? Mis mõttemaailm see selline on?

  1. No see kamm käin ilmselt seetõttu, et kõige kuulsam ja ilmselt ka kõige paremini teenib blogija on korduvalt vihjanud, et tema küll makse ei maksa.

  2. Et pildistamised ja jõluvana mängimine jne on kõik ametlikud tööd? Julgen 100% kindlalt väita,et ei ole

  3. Kes muidu meie makse maksab, sina või meie? Kes meie deklaratsioone teeb, sina või meie? Aga noh, kui sa tead paremini, las ta siis olla nii nagu sa arvad :)

 5. Lastega soovitan Kreekat. Lend pole liiga pikk. Samuti soovitan lastega võtta kõik hinnas pakkumine. Küll tahab keegi jäätist, keegi pannkooki või mida iganes. See mõned sajad eurod pere peale rohkem makstes paketti tellides, tasub teisest küljest vägagi ära ;)

 6. Päevade ja aja planeerimisest võiksite küll lähemalt rääkida, sest mitme erineva projekti kallal töötades kipub see tihti paras pähkel olema.

Comments are closed.