Kui palju peaks laps telekat vaatama?

Keegi kuskil rääkis – ei mäleta täpselt kes ja millal, et kui lapsed vaatavad enne teist eluaastat palju telekat, siis nad jäävad arenemises maha. Hakkasin siis mõtlema, palju Hedon telekat vaatab.. Ei vaatagi. Otseselt.

Kuna viimasel ajal on Hedon kesise isuga, hommikuti ja päeval ta võib kaks ampsu süüa ja õhtuti siis end täiega täis puukida, on mul uus taktika. Tegelikult juba mõnda aega – et tema tähelepanu saada ja et ta “suu ammuli vahiks”, on mul Youtubes tehtud oma kanal, kus on siis parimad palad, ehk Hedoni lemmiklood, mida ma talle söömise ajal lasen, et ta vaataks otse, mitte paremale-vasakule-seljataha ja sööks.

Lemmikud on ikka Getter Jaani “Lootuste tänaval” ja Taukari “Segased lood”, kui see telekast tuleb – vist on Reporteri ilmalugu, siis Hedon võib kus tahes olla, ta kergitab kohe kulmu – tema lugu.

Telekat ma tal otseselt vaadata ei lase. Ma ei pane teda hommikul teleka ette istuma ja ei võta sealt õhtul ära. Ma pigem mängin temaga palli, vaatame raamatuid, proovime lego kokku panna.. Ma ei mängi temaga ilmselgelt ka päev läbi, sest ta saab ise ka suurepäraselt hakkama, aga vahepeal on täitsa lahe legodega ehitada.

Ja no köök ja kokkamine on tema lemmikud – aitab mul pliidi sisse panna ja kapist panni ja poti võtta ja ilmselt kui ulatuks, siis hakiks ilmselt ka. Kusjuures… Ta sööb hea meelega sibulat ja küüslauku, paljalt ja täitsa hea isuga. Mu laps ikka teab, mis on hea ja kuidas terve püsida.

Noh, mida päev edasi, seda rohkem ma usun, et see, mida naine raseduse ajal sööb, see meeldib ka lapsele – Fantat ja kummikomme ma pole talle pakkunud, aga sushi ja vürtsikas toit läheb hea meelega alla. PS! Ma ei anna talle tervet potti tom khad või green curry kana, eks :) Ükspäev haaras mu taldrikust suure jupi jalapenot, pistis selle suhu, ei teinud teist nägugi ja sõi ära. Ups. Sushit sööb ta küll korraga rohkem kui mina ja see kuidas ta ingverit nosib – ulme!

Aga noh, telekavaatamisest said jälle söögijutud, nagu mul kombeks :) Panen parem punkti.

Kui palju ja kas teie lapsed vaatavad telekat? Kui vanad nad on?

 

9 thoughts on “Kui palju peaks laps telekat vaatama?

  1. Meil söömisega sama teema, youtube peab samalajal käima Ja kusjuures need sinu mainitud laulud on minu poisi lemmikud ka, lisaks veel Trafficu ,,Sekundiga,, ja Zetode ,,Tsatsuskade,, peale läheb täitsa pöördesse Pojal vanust 1 aasta ja 12 päeva!

  2. Mul on 9-kuune laps, kes vahest jääb mõnda reklaami vaatama aga otseselt ta telekat kaua ei vaata. Tegeleb oma asjadega edasi. Samuti on Taukari laul lemmik. Kui reporteri ilmateade tuleb, siis lõpetab automaatselt oma tegevused ja vaatab selle ära ning siis tegeleb oma asjadega edasi :D nüüd on smilersi laul tunnuslooks pandud, tundub, et see kõlbab ka :D

  3. Mul 4 ja 8 aastane.vaatavad hommikul 15 min multikaid, see selline ärkamise aeg- samal ajal panevad riidesse.Õhtul koju tulevad kuskil kella 18st.Siis käib telekas taustaks kuni kella 20.30ni.Sel ajal vaatavad või siis tegelevad samal ajal teiste asjadega.Põhiline on kidzone kanal.

  4. Lennal ka Taukari “segased lood” lemmik, lisaks veel trafficu “sekunditega” :D

  5. Minu vend väiksena näiteks lutsis sinepituubi tühjaks nagu oleks seal sees marmelaad olnud..ehk mäletad neid tuubimarmelaade..mmm need olid head..aga ok telekast niipalju et üldiselt mul see mängib terve päeva taustaks youtubist muusikat või midagi ja kui tibi tahab mingit multikat siis ta ütleb mulle ja ma panen selle talle..mingeid piiranguid meil pole ja arenguga on ka kõik tibens-tobens

  6. Ahhaa…. Minu poisil ka meeldib Taukar. Kuigi suurem kui Hedon. Ja kui ta väiksem oli siis ostsime suhsit ja läksime vanaemale külla ja seal ta otsustas et parim asi ongi ingver. Ma ei tea mis värk oli sellega. Palju me muidugi ei andnud, aga ikkagi. Ja söögi tegemise juures on ta ka hea meelega, ta sööb hea meelega seda klassikalise šašlõki marinaadi sees olevat sibulat. Ei tee marinaadi äädika vaid sidruni mahlaga. Selline veider laps mul :-D

  7. Mina kasvatan oma lapsi ikka nii kuis mind kasvatati :)
    Ei ole meil teleka, tahvleka ega ka televoni vaatamis keeldusid.Sööme kõike mis meil maitseb ja mind üldse ei huvita mis teised meist arvavad.Elame rõõmsalt ja ei stressa üldse ;)

  8. Mu pooleteist aastane poiss on väga telekahaige.Hoian päeval televiisorit kinni.Kui talle mingi huvi pakkuv asi telekast tuleb, ja ma ees olen siis painutab end nii, et näeks või lükkab mind eest ära.Huvitaval kombel meeldivad talle muusikakanalid.Kui oma kiiktoolis istub siis tal oma lemmik lood,mille peale kohe hakkab omale hoogu tegema.Ja kui tal jonnituju, siis alati muusika aitab.On see siis raadio või televiisor.

Comments are closed.