#elulineblogi #kokandus

Kuidas aiatuuningust sai hoopis köögituuning

Mingi aeg kui Mallukas kirjutas vist aiamööblist, sattusin ma Hansashopi lehele ja armusin metallpurkidesse.

Mõtlesin, et meil ju ka aias mõnus grillnurk, et seda peaks tiba tuunima suveks, et mingi varjualuse ostma ja siis meenus, kuidas ma eelmine aasta kogu aeg edasi-tagasi tassisin neid plastnõusid ja kausse ja topsikuid. Ja kui ma nägin neid retrohõngulisi metallkarpe, siis lõi mul silme ees särama. Ideaalne koht varustada asju ja kui vihma sajab, ei juhtu midagi.

Valisin siis välja terve hunniku Coca-Cola teemalisi topse. Paari polnud, aga asendasin need siis teiste vahvate variantidega. Ühesõnaga kui need eile kohale jõudsid…

IMG_6108

Ma ei saa öelda, et ma olin pettunud, lihtsalt sain aru, kui loll ma olen. Ma mõtlesin millegipärast et 2,5-3L on midagi suurt :D Noh, midagi nii suurt, et ma saan sinna papptaldrikud näiteks sisse panna, aga tutkit.

Kui keegi teab, kus müüakse lahedaid suuremaid metallkarpe võib mulle teada anda :)

Aga polnud hullu, leidsin neile köögis kohe koha – mul oli näiteks suhkur ja kohv siiani mingis suvalises purgis, nüüd on palju ägedam.

IMG_6120

Ja ma sortisin üldse eile oma köögi kappe ja sahtleid, mitte, et ma midagi väga oleks raatsinud ära visata, aga kompaktsem on küll. Näiteks oli mul suur kast magusat. Kui keegi tõi, panin sinna. Ma ise eriti magusat ei osta.  Nüüd valasin kummikommid ühte suurde purki ja teise panin šokolaadid. Ja siis ma avastasin umbes kümme lahtist šokolaadi – need panin ühte pisemasse karpi, mis mul enne juba olemas oli ja otsustasin, et millalgi teen mingit šokolaadi magustoitu.

IMG_6118

Terve nostalgiamaailma osakonnaga saab tutvuda siin! Seal on täiega palju ägedaid asju ja kuna mul mõned asjad jäid veel ladustamata, siis mõtlesin, et tellin endale veel paar purki – valikusse jäid nüüd nõks suuremad purgid, see Audrey Hepburni 4L purk, see Itaalia hõnguline 4L purk ja see Inglise hommikusöögi purk. Sobivad kööki küll :)

Aga rääkides aiast, siis üks asi läks õnneks ka – see megatuus metallsilt!

 

8 thoughts on “Kuidas aiatuuningust sai hoopis köögituuning

  1. Olen sealt tellinud selle kohvitopsi, nagu Sul pildil. See on väga lahe ja väärt tops, aga kirjutasid, et tahad neid 4L ka osta. Vaata need on pikad ja piklikud, põhi ei ole ruut vaid riskülik ja siis need purgi seinad ei ole nii hästi nö toestatud ja kaas ei püsi peal. Ühesõnaga kui purgi kätte võtad siis vajutad keskelt purgi seinad nagu sisse ja kaas ei püsi peal. Mul on selline kassitoidu jaoks ja need ei ole head :(

  2. Vihma kätte vist ei tasuks seda metallpurki ka jätta? Endal kogemust pole aga tundub, et hakkaks roostetama vms.

  3. Metallpurgid hakkaksid ju roostetama õues.. Ma ostsin kunagi sarnased vannituppa ja need läksid küll koledasti rooste.

    1. no ega ma neid lausvihma kätte ei jätakski, aga samas lahtiselt taldrikuid-topsikuid ka seal hoida ei tahaks

  4. Cherry Ripe on lemmik, tuleb kohe Austraalia meelde :) Väga võimas magusakogu :D

  5. Metalltopsis hakkavad niiskusega roostetama jah. Sa plastkarbis ei taha suures asju hoida? Neid ka suuri ja kaanega müügil, kasvõi Jyskis.

Comments are closed.