Meelis kirjutab: aus arvamus Malluka Gerdist

Oi, kui mitmeid kordi olin mina kuulnud sellisest inimesest nagu Gert. Küll head, küll halba ja loomulikult hästi hästi palju kõlakaid ning kuulujutte. Õnneks olen ma selline, kes ei lase eelkuuldust ennast segada, vaid tahan inimesele anda võimaluse näidata, milline ta tegelikult on. Seda peaksid muideks väga palju inimesed ka ise praktiseerima. Et see, mis juhtus või öeldi neli aastat tagasi ei pruugi täna sama olla. Aga miskipärast on eestlastel kombeks minevikus kinni istuda ja pidevalt sellele hetkele näpuga näidata. Ometigi aeg läheb edasi, inimesed muutuvad ja kindlasti muutub ka nende mõttemaailm.

Tulles tagasi teema juurde, siis tõesti-tõesti olin mina kuulnud ainult jutte sellest mehest. Isegi tema eksnaist nägin Estonias, aga ei õnnestunud Gerti kohata. See kõik muutus aga märtsis, kui Leenu temaga koos ühte seltskonda sattus ning nad jutustama hakkasid. Koju tulles teatas ta, et mina saaks Gerdiga hästi läbi, sest me oleme pisut sarnased. Huvitav, ka ta pidas silmas ka meie  vähest juuksekasvu? #nali Aga peol lähenes siis Gert Leenule ja alustas tema moosimist ja ära rääkimist – õnneks oli ta tugev ja suutis Geerdile vastu panna ja andis talle hoopiski minu nr’i. “Võta ja räägi ise Meelisega, mina ei taha end siia segada.” Sest ilmselgelt ei tahtnud Gert teda voodisse rääkida, vaid sokutada end meie korterit müüma. Kuna Leenu jaoks oli see “Meelise projekt”, siis nii ta minu numbri talle andiski.

Ei möödunudki kaua, kui helises telefon ja mulle vaatas vastu unikaalne telefoni nr. Teisel pool Gert. Ja teate mis mulle tema juures meeldis – ta asus kohe asja kallale. Kes mind tunnevad, siis nemad teavad, et mulle meeldib kohe asja kallale asuda. Ei mingit kuidas sul läheb jne. Ma ei suudaks Ameerikas elada ja seda smalltalki teha, sest see lihtsalt ei ole mina. Oske maitse tuleb kurku kui ma sellele mõtlen. Aga no eks see smalltalki tegemine vajab harjumist kui keskkonnas oled ning elad.

Ehk siis jah, Gert asus kohe asja kallale ning tegi omad pakkumised. Ka mina olin konkreetne ning ütlesin, et sa ei ole meie esimene ega kindlasti ka viimane, sest taolisi kõnesid-kirju saan ma pidevalt. Aga siis läks ta veelgi konkreetsemaks. Ei andnud ka mina alla ning ütlesin, et see kõik on tore, aga saada see mulle kirjalikult. Et no on fikseeritud ja hiljem tõendatav. Lühidalt öeldes lõime me käed.

Ja siis jõudis kätte aeg kui me pidime kohtuma. Leenu pidi ka esialgu tulema, aga ta ei viitsinud end korda teha ja seega läksin ma üksinda kohtumisele. Mis mulle vastu vaatas? Täpselt see mida ma eeldasin ning ootasin. Viks ja viisakas Gert. Selline nagu ma eeldasin, et üks maakler välja võiks näha. Ainult, et ma arvasin kuulujuttude põhjal, et ta on veel suurem-laiem. Aga tegelikult oli ta normaalne. Ma ütleks lihtsalt – kena mees.

Siinkohal olgu öeldud, et Leenul oli õigus – me olime pisut sarnased ja ma ei mõtle välimust vaid pigem juttu, suhtumist ja mõtteviisi. Gert isegi ütles, et ma sobiks väga hästi maakleriks, sest ma oskan suhelda ja saan kiirelt kontakti ning olen hea müügimees. Aitäh…. (vist). Ma tegelikult ei tunne, et ma oleksin hea müügiinimene. Mulle lihtsalt meeldib suhelda ja inimestega vestelda.

Kuna me olime niivõrd ühel lainel, siis loomulikult sujus kõik enam kui õlitatult. Isegi kui Gert midagi teha ei saanud, teadis ta, et minule võib loota ja ma ei keera midagi pekki ega tee häbi. Täpselt nii ka oli. Ka minul oli tema suhtes usaldus ja ennekõike austus, kuidas ta oskas ja suutis ja viitsis vastata inimeste küsimustele. Aga nagu ta ise ütles, siis see ongi tema töö.

Mul oli temast ainult siis kahju, kui ta Egiptuses oli ja ikka tööasjadega pidi tegelema. Aga samas mis sa teed – ise sa omale sellise elukutse valisid. Mina muidugi tüütasin teda nii vähe kui võimalik. Pigem oli tema see kes kirjutas ja asju ajas. Ehk siis jällegi au ja kiitus, et isegi reisil olles ei jätnud sa mind unarusse ega ilmselt ka teisi oma kliente.

Meie teed on tegelikult veel päris mitu korda ristunud ja seda just kinnisvara teemadel. Nimelt käisime mitmeid maju vaatamas. Teate kui mugav see kõik oli. Leidsin maja, saatsin talle lingi ja hunnik oma küsimusi. Mõni aeg hiljem tuli ta lagedale vastustega ning aegadega millal maja saaks vaatama minna. Kas see oli mugav? Vägagi mugav.

Maaklerid nagu kaksikud :)

Tegelikult ei oleks ta pidanud minu jaoks üldse nii palju tegema kui ta tegi ja selle eest väärib ta tunnustust. Ükskõik millal ma teda nägin või temaga rääkisin, siis oli ta alati professionaalne ja konkreetne (mis mulle meeldib). Ja tulles välimuse juurde, siis jällegi – ei ühtegi paha sõna. Alati hästi riides ja esinduslik.

Ma ei tea teda isana (Leenu ütles, et pidi samasugune kanaisa olema nagu mina!) ega elukaaslasena ja pigem see tänasel päeval mind ka ei huvita, sest minu kokkupuude oli teises valdkonnas ja ma ei lasku isegi tema eraellu. Minu jaoks oli oluline ametialane sobivus ning koostöö ja see meil tõesti klappis. Ehk siis Gert maaklerina on kindlasti kümme kümnest, kui mitte natuke rohkemgi. Kas ma soovitan? Kindlasti. Kas ma kasutan ka ise edaspidi? Kindlasti, kui selleks vajadus tekib. Kas ma lähen temaga peole? Ma saan aru, et tal on nüüd #HotBoySummer elustiil seega vaevalt me kohtume, sest mul on #FullTimeFatherSummer. Aga kes teab – äkki kuskil festaril või laadal trehvame.

P.S – ei see ei ole tema poolt tellitud reklaamlugu. Lihtsalt inimestel ei ole kombeks kedagi kiita või midagi hästi öelda. Aga ma olen siis see erand ja kiidan. Maaklerina super ja 100% soovitan, sest minul oli temaga väga hea kogemus.

One thought on “Meelis kirjutab: aus arvamus Malluka Gerdist

  1. Mu meelest nägin ma teda Hiltonis “2quick start” kontsertil ja ka seal oli ta väga soliidselt riides, seega tundub, et see riietus on küll vähemalt nagu Meeliselgi sisse juurdunud :)

Comments are closed.