#elulineblogi

Meelis kirjutab: filmisoovitus “See on Paris” ja natuke “Tenetist” ka

Käsi püsti, kes on “Tenetit” käinud vaatamas? Ilmselt päris paljud, sest no patt oleks seda ju mitte teha. Meie käisime ka. Seda mitte sellepärast, et ma oleks tohutu Nolani fänn, vaid et näha meie armast Tallinna linna kuskil Hollywoodi suurteoses. Peab tunnistama, et oli isegi pisut veider seda filmi vaadata. Tavaliselt oledki harjunud nägema ikkagi suurlinnu, aga nüüd järsku meie väike Tallinn.

Loomulikult oli seal paar sellist kohta, mis minu jaoks korraks sellise “oota mida?!” mõtte tekitasid, aga see pidavat asja juurde käima. Sellist filmilikku feik värki ongi palju. Kui me viimati Londonis käisime, siis kohtusin ka oma endise klassiõega, kes seal elab ja kuskil ringi seigeldes näitaski ta, et näed siin filmiti James Bondi. Olles just seda filmi uuesti vaadanud, siis pidin ma koheselt küsima, et mis kaader see täpsemalt oli? “Selles majas sõitis ta liftiga üles, aga asukohaks märgiti Singapur .” Minu jaoks oli see megapettumus. Ja siis hakkadki mõtlema, et nii, kus kaadrites mulle veel valetati? Ilmselgelt suurem osa film on kunstlikult tekitatud.

Mis puudutab “Teneti” filmi, siis käed püsti, kes sellest 100%  aru said? Mina nagu natukene sain, aga ma pean seda kindlasti uuesti vaatama. Võibolla isegi kaks korda. Vajadusel ka kolm. Ehk siis mingit meeletut emotsiooni see film minus ei tekitanud. Pigem võib öelda, et noh, sai ära vaadatud ja “linnuke” kirja.

Vaadake parem YouTube’ist Parise filmi

Aga mis filmi ma kindlasti soovitan ja mis tekitas minus mitmeidki emotsioone, on hoopis üks dokumentaal, mis linastus YouTubes. Ja see dokumentaal räägib maailma ühest tuntuimast tõsielustaarist Paris Hiltonist. Ma ütlen kohe ära, et mulle väga meeldis see film. See ühtaegu kinnitas minu ammuseid mõtteid, kuid andis mõnele asjale ka uue vaatenurga.

Ma ei hakka siin pikalt ja laialt filmi lahkama, sest ma päriselt ka soovitan seda Paris’e filmi vaadata. Aga mida ma tahan öelda on see, et kuigi teda on aegade algusest peale peetut lolliks, siis kuidas saab üks blond rumalukene teenida sadu miljoneid dollareid. Selleks peab nutti olema, või mis?

Samas on mul temast ka ääretult kahju. Jah, sa istud oma sadade miljonite dollarite otsas, aga kas sa oled samal ajal õnnelik? Tegelikult ju ei ole. Tal on lihtsalt mingi kiiks, et ta peab end tõestama tervele maailmale, kuid ennekõike oma vanematele, et vaadake kui edukas ma olen. Ise sealjuures õnnetu olles. Ja ausalt öeldes on seda nii kurb vaadata. Paris on rikas ja kuulus, aga tegelikult on ta üksinda.

Kommenteerida võite kindlasti ka seda, et kui käisite “Tenetit” vaatamas, siis mis mulje jäi? Kas meeldis? EI meeldinud? Mida ootasite? Kas vaataksite uuesti? Kas olete juba nende miljonite seas, kes on Paris Hiltoni filmi näinud? Kuidas see lugu teile meeldis? 

2 thoughts on “Meelis kirjutab: filmisoovitus “See on Paris” ja natuke “Tenetist” ka

  1. Tenetit olen 2x vaatamas käinud ja ausalt öelda teisel korral oli palju mõnusam vaatamine. Sain paremini erinevatest liinidest ja kogu sellest kes-mis-suunas-ajas-liigub teemast aru. Tegelikult läheks heal meelel kolmaski kord ja just Kosmosesse, sest seal on algused ka Nolani tervitus tallinlastele. Film vajab ikka parajat süvenemist, kuid samas polnud mul kordagi nende mõlema vaatamise 2,5h ajal igav. Ikka korralik šedööver.
    Ja Parise dokki olen ka näinud. Kui varem oli ta mu jaoks selline rumal bimbo, siis nüüd täiesti relatable inimene oma looga, millest ilmselt näidati ka ainult väikest fragmenti. Väga hästi tehtud film igal juhul ja kindlasti saab ta endale sellega hulganisti fänne juurde. Aus ja haavatav inimene on praegusel ajal influencerite hulgas kuidagi eriti hinnas kui et 100% ideaalse külluse ja õnne ja ilu fassaadi kandmine. Kel nägemata, soovitan väga vaadata, kuidas toimub dokis kogu loo jutustamine, brändi ehitamine, erinevad draamad jms liinid. Ja kommentaaride osakonda võib selle dokki all lausa heas mõttes ära uppuda.

  2. Parise film on väga hea, aitäh soovitamast! Tõesti, kohe põnev vaatamine. Soovitasin ka oma 16 a tütrele. Tenet oli ka äge!

Comments are closed.