Mis siis maimukesele nimeks saab?

Seda küsimust on meilt küsitud minu meelest sama kaua kui ma rase olen olnud. Ma ei tea. Mul ei ole ikka veel seda 101% klikki käinud mitte ühegi nimega. Oleme juba mitu päeva enne magamaminekut mänginud Hedoniga sellist mängu, et ütleme igasuguseid nimesid, lappame H-tähega nimesid ja loeme nende tähendusi ja siis leiutame uusi ja paneme jälle kirja ja nimekiri aina kasvab, aga mida pole – on see üks ja ainus nimi.

Mul on telefonis alles veel Hedoni ajast nimekiri nimedest, kui me veel ei teadnud, kumb tulemas on ja meil oli soov panna kindlasti M tähega nimi.

Seal on meil kirjas Mariin, Marie, Mia, Marta, Mirabel, Miranda, Mia (ja igasuguseid topeltvariante neist Mia Marta ja Marta Marie, Mia Emilia jne) ja sekka mõned nimed, mis lihtsalt meeldisid – Kirke, Emma, Säde.

Neid nimesid meil toona vaja ei läinudki, sest sündis poiss. Valik oli umbes selline:

Kust tuli nimi Hedon?

Hedoni nimega oli nii, et mina tahtsin talle nimeks panna Maru ja Meelis oli totaalselt selle vastu. Meil oli nimekiri, mida me jooksvalt täiendasime. Mina tahtsin kindlalt M tähega nime, nagu meil endil. Nii ja siis ühel õhtul.. Mäletan, et olime Meelisega voodis ja arutasime, et mõtle kui kuskil Tallinki laeval sünnitaks, et kas siis laps saaks eluaegse tasuta sõiduõiguse nagu lennukites sünnitamise puhul.. Kuna Meelis oli just käinud töökaaslastega Hedon spas ja talle seal meeldis, siis ta ütles, et jah, huvitav kui sa sünnitaks Hedon spas, siis kas Hedonis saaks tasuta ööbida alati..

Ütlesin selle peale, et mõtle, kui tüdruk tuleks, oleks Hedone nii ilus nimi. Ja siis olin.. hm.. Aga Hedon oleks jumala ilus poisi nimi. Kuna see ilmselgelt polnud nimi, mida keegi kannaks, siis tegin järgmisel päeval päringu, et kas selline nimi oleks Eestis lubatud. Sain jaatava vastuse ja nii jäigi oktoobrist meile Hedoni nimi sõelale ja nii saigi Hedoni nimeks Hedon :)

Nüüd on meil mingi kinnisidee leida H tähega tüdruku nimi..

Mis meil senini kirjas oli? Hedone (aga ma ei teagi, kas Hedoné või Hedóne, et kus on rõhk ja pikem täht, kas o või e peal), Helo, Henel, Hera, Helit (sõbranna pakkumine). Ja siis veel Emilia, Amelie, Mia – millega saaks Hedonet kombineerida juhuks kui me tahaks kahte nime panna.

Kui ma rääkisin Hedonile kuidas tema nimi sündis, et see tuli Hedone’st siis ta ütles, et paneme siis selle.. Selle peale küsis Meelis, et kuidas emme teid siis sööma kutsub? Hedonid sööma? :D

Emast inspireerituna

Kusjuures, Heneli ma tuletasin sellest, et ma mõtlesin mingi hetk millegipärast Mallu laste nimedele ja et ta pani oma papa järgi Lende ja et hm.. mis mu ema ja vanaema nimed olid.. Ene ja Luule ja siis ma mõtlesin, et Enel, aga kuna võiks olla H-ga, siis Henel. See nimi mulle täitsa meeldib. Ja Helo ma rottisin mingilt meie jälgijalt, kes mulle Instas tihti kirjutab.. See tundub ka omapärane, aga häälduse osas ma ei ole kindel, kas nagu eesti või inglisepäraselt ja mul on isiklikus elus väga nõme Elo kogemus..

Õhtuste arutelude käigus on lisandunud nimekirja Hannelore, Herel, Helir, Hayde, Hena, Hana, Hevenly, Hellebor (millest viimased on Meelise lemmikud siiani).

Ja siin on Hedoni pakutud nimed, mis on tal täiesti lampi tulnud kui oleme erinevaid nimesid pakkunud. Lucky (okei, see on me naabri koer :D), Henda, Anett, Anete, Amilda, Amilia, Hiidian, Mesimumm (ütlesin Meelisele, et hea, et ta marimumm ei pakkunud, kuigi see marimelliga sobiks hästi :D), Halinia, Helis, Ambri.

Üleeile Meelis ütles, et tead, me peame need paberile kirjutama, et näha kirjapilti. Tegin seda. Siis jagasime hunniku kaheks, kokku oli 24 nime – pooled mulle, pooled Meelisele ja pidime valima välja mõlemad neli nime, mis meile meeldivad.. Siis vahetasime ja alles pidi jääma kaks.. Ja siis me istusime oma nelja nimega. Et milline see nüüd õige oleks?

Ja siis on veel üks nimi, mida ma arvasin, et Meelis välja mõtles st pakkus kunagi ammu, aga seda on laivide ajal meile kolm korda pakutud (järelikult on olemas), aga piisavalt eriline, et ma seda välja öelda ei taha, sest see on praegu see nimi, mis mulle kõige rohkem meeldib..

Niiet andke julgelt tuld ja soovitage. Ja olgem ausad. Nii nagu M tähega poisinimest ja Maru soovist sai Hedon, ärge hoidke end tagasi – ei pea olema H tähega, kuigi mul mingi kiiks sellega on. Pange kirja lihtsalt endale meeldivaid või ägedaid nimesid, mida te kuulnud olete või mis võiks meile sobida. Mu meelest mingid lihtsad nimed nagu Karl ja Mirjam pole lihtsalt meie maja materjal :)

253 thoughts on “Mis siis maimukesele nimeks saab?

 1. Sellest valikust -Hevenly. Ise ka imestan, et mulle meeldib. Kõlab armsalt ja sobib Hedoni nimega mu meelest hästi. Hedone on minu jaoks väga “imetud” ja kohmakas. Meenub, kuidas oma tütar oleks vaat et nimeta jäänud. Tahtsin millisekundiks panna Hedvig, kuid kuidagi ei olnud temalik. Hädast päästis lapse tädi, kes pakkus vanavanavanaema nime Luise. Just selle nime nägu ta oli ja on jätkuvalt. Mina nt oma nimega ei tunne üldse sidet, ei meeldi, kui keegi seda ütleb või kirjutab .

  1. Mulle meeldivad Brenda, Kendra, Emili, Cristelle.
   Kuna omal on tütar ja kaks poega, siis just viimasega (laps on 8 kuune) oli ragistamist oii kui palju . Küll ei sobinud mulle issi pakutud nimi ja vastupidi.
   Lõpuks käisin tegin sünnituamajas ( meil on seinal suur tahvel, kuhu saavad vanemad uue ilmakodaniku nime kirjutada) pilti ja hakkasime sealt nimeaid “sorteerima” ja leidsime sobiva.

  1. Kisjuures mõtlesin just, et Hedoni kõrvale mingit lihtsat nime ei paneks, et äkki Herta v midagi :) Henrietta? Samas Henely on ilus ja teistmoodi.
   Samas, teistele oskan pakkuda, oma kaks last viimse hetkeni nimeta olnud :) eks näis mis nüüd saab

 2. Hedon ja Hestia kõlaks ilusasti. Hestia koldetule- ja kodurahujumalanna, kodu sümbol ja seeläbi ka perekonna kaitsja.

  1. Naljakas, mulle meeldib ka see kombo , kuigi esimene seos on hotellidega. Aga kui süveneda nime sisusse, siis on minu meelest nii ilus.

  2. Ei, ei, ei! Pere mõlemad lapsed ei saa ju kanda hotellide nimesid – Hestia hotelle on lausa mitu nii Eestis kui Baltikumis. Lihtsalt tekib see seos kohe, Hedon eraldiseisvalt ei tekita kohe spaaga seotust, need kaks koos aga küll.

   Hevenly – wtf? Kirjutage õigesti siis – Heavenly on see sõna. Eesti lapsele selline nimi panna on veider ja võõras, ja ärge pange seda koormat lapsele, et ta peab oma nime elu lõpuni täht tähe haaval välja ütlema.

   Hedon vähemalt kirjutatakse nii nagu hääldatakse, pole probleemi. Hedone – ei. Miks nii sarnane? Ma hoidsin siis peast kinni, kui üks blogija tahtis panna lastele nimeks Glenn ja Glenna, õnneks siiski viimasel hetkel pani ühe tahe teistmoodi. Lapsed ei ole mingisugune ansambel, et õde on venna järgi nimetatud.

   Henel – täpselt sama kui paneks Hanu, Heve, Helli, ma ei tea, Hiti? Normaalne?

 3. Mulle hullult meeldib Sädely/Sädeli
  Kunagi kui ise titeootel olin,siis olin jumala kindel ,et tüdrukule tuleb India pärane nimi Nia. Aga noh,sündis poiss ja panime Christopher :)

 4. Hanna, Sädeli, Linell, Mirell, Henelin, Kelly, Karolin, Karola, Heidi(y), Helin, Melissa.

 5. Pole küll teemasse, aga tahaks oma pojale Mark nimeks panna, aga ei tea kas lapsel probleeme ei tuleks hilisemalt et noh nagu “mark ei ole seda nimeks panna või”?????

  1. To Ursula:
   Pane nimeks Markus või Marcus :) Siis on lühendatult Mark. Mu abikaasa nimi on Marcus ja kui käime välismaal, siis absoluutselt kõik kutsuvad teda lihtsalt kui Marc.

  2. Tänapäeval on palju koolikiusamisi jne, mäletan enda kooli ajast ca 15a tagasi, oli klassivenna nimi Mark ja teda narriti koguaeg :Kas sul Mark pole ” jne ‍♀️

 6. Hevenly on tohutult ilus nimi ja ma kindlasti valiks just selle .
  Mulle meeldib ka Everly.

 7. Hedi, Loreen, Laureen, Sienna, Loviise, Henrieta, Eia, Elli, Mirtel,Laureta

 8. Hevenly on sellest valikust kindlasti kõige ilusam ja sobib Hedoniga hästi :)

 9. Helir’i nime võite küll vist maha tõmmata. See oleks nagu poliitik Helir-Valdor Seeder, mees. Aga pakun: Hedvig, Haidi, Hermi(i)ne, Harriet. Hedonil on igatahes väga kihvt nimi! Eriline aga samas lihtne ja kirjapilt ei tekita küsimust.

 10. Mina tuletasin vanavanemate ja Hedoni nimest – Heleene… He-algusesse-nagu Hedonil, Luule-sealt lõpp Le ja Ene , sealt kogu nimi Hedleene ka nt… või Heleen- Netely-see meeldib niisama, Mia Hedleene, Mia Heleene, Mia Heleen, Emilia Heleen…

 11. Mulle meeldib tohutult Helena, Heleene. (Mingi aeg oli isegi poiss ootusajal Heleene)
  Samas on tänasel päeval ära unustatud ammune popp nimi Heleriin. (Hele-Riin, kirjapildina meeldib)
  Aastaid tagasi mõtlesin algul tütrele nimeks panna Eva-Marii. Njhm…ei saanud..

 12. Mind hakkas kõnetama Helin. Tundus justkui Hedon ja Helin võiks ju sobida :)

 13. Heneriin, Heidily.
  Ära päris sarnaseid pane, nagu Hedone.
  Amelia ka ilus nimi. Ei tea miks aga tuleb kohe printsess silma ette :D
  Mina oma lastele panin täitsa erinevad nimed. Sandra oli olemas ja poja üle naljatasime, et eks ta siis Sander ole :)
  Aga tuli Egert.

 14. Hertta on mega armas H tähega nimi ☺️
  A endale veel väga meeldib Emma, Emily, Mia, Luna

  1. Igaks juhuks mainin, et sõnal “harlet” on inglise keeles päris negatiivne tähendus :(

  2. A prostitute, whore.

   Esimesed tähendused, mis googles vastu tulid otsides.

   PS! Don’t kill the messenger

 15. Hedlin/Hedlyn, Helin, Heti, Hennessy. Muideks minu ema tahtis omal ajal mulle nimeks Hella panna :)

 16. Helin on ka ilus nimi. Kui oma kolmandat last ootasin oli mul kaks varianti Marta ja Helin aga kuna esimese lapse nimi algab K-tähega ja teise lapse nimi L-tähega siis jäi ikkagi Marta. Nii, et meil kodus on K-L-M

 17. Mul tuli kolmas tüdruk ja oleksin pannud lapsele nimeks Helo. Esimesel trimestril juba tulin nime peale ja nii meeldis. Eks oleksin ikka lapsele ka otsa vaadanud ja mõelnud, kas sobiks. Minu meelest olekski sobinud. Aga mees polnd üldse nõus. Laps sellpärast muidugi nimeta ei jäänud, vaid leidsime teise toreda nime. Kuid Helo kripeldab siiani. NIii-nii-nii meeldib……. Niiet Hedon ja Helo sobivad mu meelest ülihästi.

 18. Han- tai keeles julge, hulljulge. Koos perekonnanimega päris laheda kõlaga :)

 19. Hedone kindlasti MITTE.

  Ma saan aru, et oleksid kaksikud, et siis Hedon ja Hedone aga miks panna nüüd (aastaid hiljem) tüdrukule see, seos täiesti puudub. Las poisile jääb tema nimi ja tüdruk saab täiesti oma nime. :)
  Mulle isiklikult meeldib Johanna, Merida, Rosanna, Adeele

 20. Madleen (kirjapilti saab muuta igatepidi) ja Hedon kõlab ka hästi. Samas vb liiga palju Leenut..

Comments are closed.