RETSEPT: kala karri, mis viib keele alla

Ma juba mitu aega olen tahtnud jagada teiega üht eriti head söögiretsepti. Ma nägin seda Jamie Oliveri 30minuti roogades, aga kohandasin seda veidi ja tegin omamoodi, nagu mul ikka kombeks. Mulle ei meeldi väga näpuga retseptides jälge ajada…

Sul läheb tarvis paprikat, küüslauku, tšillit, kirsstomateid, sibulat, sinepiseemneid ja mõnusaid taimaitseaineid – karrit eelkõige :)

2S8A3702

2S8A3703
vist oli selle asja nimi rooma lillkapsas, igaljuhul maitses värskena megahästi ja toidu sees samuti!

Kõige esimese asjana lisa kuumale pannile vürtsid. TÄHELEPANU! sinepiseemned hakkavad hüppama, ettevaatust! Lisa sibul, küüslauk ja tšilli, lisa paprika, ja lillkapsas (võid kasutada mis tahes juurikaid – porgandit, brokolit, kasvõi mõnd valmis wokisegu…). Mina lisasin ühe kanawoki vedela segu.

2S8A3708

2S8A3711

Kui kogu kraam on mõnusalt küpsenud, lisa kogu kupatusele kalafileed. Mina kasutasin lõhet, aga vabalt võib selleks olla forell või mis iganes kala teile meeldib. Usun, et isegi räimega võib hea olla.

2S8A3713

Eriti hea oleks veel krevette ka lisada nagu mina… Ja siis ahju – 15 minti ja olemas. Kõige lõpus, kui eemaldad kalalt naha, võid selle grillrežiimil ahjus krõbedaks teha. Kala tee lihtsalt lusikaga natuke katki ja sega kogu gemüüsega kokku.

2S8A3714

Auruta juurde riis* ja serveeri ja naudi!

2S8A3716

* kuidas teeb laisk inimene riisi – ma ei oska never seda riisi potis sõmeraks keeta, alati tuleb mingi kuradi puder. Mul on nipp, panen klaaspotti riisi, lisan vee ja panen ahju – 150 kraadi 20 minti ja valmis. Ideaalne sõmer riis!

PS! Viis tundi pärast selle toidu tegemist ja söömist (oli üsna vürtsikas) tulid mul veed ja… Vähem kui 24h hiljem olin ma juba ema :)