Soovitan soojalt: Viva Elektroonika ehk Kuidas ma pesumasin-kuivatit taga ajasin

See on uskumatu, millist jama sisaldavad elektroonikapoodide veebilehed. Info seal on sama vana kui Sokrates, ausalt!

Hakkasin mingi kolm nädalat tagasi taga ajama pesumasinat, mis oleks 2in1 ehk kohe koos kuivatiga, sest kahe jaoks siin ruumi pole. Mõõtudelt pidi ta olema sama suur kui meie praegune või siis sentimeeter sügavam, kui ta eestlaetav on, aga mitte oluliselt suurem.

Cute_teddy_bear_hanging_outside_between_baby_laundry

Guugeldasin ja vaatasin mis ma guugeldasin ja vaatasin, sõelale jäi umbes seitse masinat, mis ka hinnalt okeid olid. Ehk siis ei olnud 900€. Kui ma alguses panin endale eelarveks 500€, siis lõpuks väljavalitud mudelit siit ja sealt otsides, leidsin, et kõige odavam variant oleks soetada see kasutatuna 70€ eest või tutikana 393€ eest. Otsustasime siiski uue kasuks.

No igaljuhul, pöördusin ma esimesena sinna, kus see oli müügis 399€ga ja kui ma tahtsin seda netist tellida, siis ta ei andnud mulle võimalust „tule ise järgi“, okei, oli pühapäev ja klienditeenindus kinni, lükkasin ostmise edasi. Vaatan siis kaks päeva hiljem salvestatud linki klikates, et leian end pealehelt… No mida värki. Helistan. Oi, meil seda mudelit ei ole. Tuleb? Ei tea.

Okei, pöördusin siis otsejoones sinna kõige odavamasse kohta… Helistan. Oi, ma ei tea, kas meil on seda. No netis on kirjas, et LAOS, see tähendab justkui et on või ei? Uurime. Järgmisel päeval ikka polnud vastust saanud, saatsin siis emaili teel päringu, et huvitab see ja see masin ja mis seis on. Oi, uurisime maaletoojalt, ja seda mudelit enam ei toodetagi! No mida – mis kuradi asja te ajate, mis info teil netis ripub. Ja kusjuures, see kuradi pesumasin-kuivati on SIIANI saadaval nende kodulehel. Endiselt on LAOS olemas.

Ühesõnaga, ma enam isegi ei mäleta, kas ma küsisin kuskilt veel seda mudelit või ei, või olid kõik kodulehed infoga pange pannud, igaljuhul sain ma aru, et sellest pesumasinast võin ma suu puhtaks pühkida. Seda ei toodeta ja uuena seda ilmselt kuskilt ei saa.

No tuli uus leida. Uus mudel, mis mõõtudelt ja hinnalt sobiks. Ja siis mul juba läks see meelest ära ja siis ükspäev sattusin Viva Elektroonika lehele ja mõtlesin, et tavai, ma vaatan kõik pesumasinad üle… Sortisin välja siis need, mis mulle mõõtudelt sobisid ja kirjutasin konkreetse sooviga, et millised neist on olemas ja millele ma saaks kasvõi täna järgi minna.

Valikusse jäi siis pesumasin-kuivati Electroluxilt, mis hinnalt küll tiba krõbedam, aga vähemalt sai kohe kätte. Kaua võib ühte pesumasinat taga ajada?

viva-new-logotype

No mulle meeldib, et sellel on ajaplaneerija peal – ajastan nii, et peseb/kuivatab kui ma näiteks poodi lähen (siis ei sega see heli kedagi), ma saan valida erinevate mõnusate programmide vahel ja ei pea ootama viis tundi kuni pesu valmis saab (noh, see on muidugi ka praegusel ja suuremal osal pesumasinatel nii, aga ikkagi), lapselukk ja uputusvastane seade!

Ma olen rohkem kui rahul ja raudselt see on parem kui mu alguses valitud variant!

Ja sularahas maksmine teeb imesid! :) Allahindlust on mõnus saada – nüüd saan endale babyshoweriks uue kleidi ka lubada! Kui ma ülihelikiirusel poodi jõuaksin.

5 thoughts on “Soovitan soojalt: Viva Elektroonika ehk Kuidas ma pesumasin-kuivatit taga ajasin

    1. Austraalias olles kasutasime väga tihti kuivatit, Eestis olles pole seda väga kasutanud. Kogemus 2in1 puudub, aga lootus on, et on mugavam. Ma juba kujutan ette kui palju seda musta pesub hakkab titega tulema :)

  1. Ma ka ei saa absoluutselt aru e-poodidest, kus on märge “laos”, aga tegelikult ei ole.
    Tahtsin kevadel lapsele jalgratast sünnipäevaks. Hawaii Express oli selle läbi müünud ja surfasin siis kuskil Saksamaa e-poodides. Ilusti näitas, et olemas ja teele pannakse paari päeva jooksul. Raha maksin ka Paypaliga ära ja paari päeva pärast tuli vastus, et tegelikult meil ikka pole seda mudelit. Raha kandsid tagasi.

    Ma olin igatahes nii vihane, et saatsin neile kurja kirja, et võtku siis see mudel oma e-poest maha. Kuu aega hiljem seda tehtud ei oldud.

  2. Tore, kui sa oled rahul ostetud masinaga. Ma lugesin, et sul ei olnud piisavalt ruumi kahe erineva masina jaoks, seega on valik arusaadav. Kui aga inimesel on võimalik muretseda kaks erinevat seadet, siis soovitan seda kindlasti teha, kuna tulemus on palju parem kui ühe seadme puhul :)

    1. Olengi varem kasutanud kahte eraldi varianti, 2in1 kogemus puudub, aga usun, et see on parem kui lihtsalt pesumasin ja “mitte kuskile pole panna” pesurest :)

Comments are closed.