Uus ja põnev: must küüslauk

Nägin ükspäev Ringvaates lõiku mustast küüslaugust ja ma teadsin, et pean seda proovima.

Ringvaate klippi näeb siit ja musta küüslaugu kodukas on siin.

2S8A2875

No ja uskumatu, kui põnev asi see on. Päriselt ka maitseb nagu komm. Minu meelest ta lagritsamaitsega eriti ei ole, aga ta on hästi magus. Ja sellist võigast küüslaugumaitset pole. Et pärast saab peole minna või abikaasat suudelda küll :)

Kuigi kodulehel on hulk retsepte, siis mina proovisin ükskord musta küüslauku sooja toidu sees – viskasin pannile koos ingveriga ja segasin riisiga. Mõnus magus riis jäi. Ja teine kord proovisin salati sees.

kyyslauk

Minu viga – panin salatile peale vaarikabalsamiikokastet ja siis läks liiga magusaks. Aga muidu ongi see küüslauk põnev. Ma ei oska muud nime anda või kuidgi iseloomustada kui põnev. Ta pole tavapärane vänge küüslauk, aga komm ta ka ei ole. Ja söögi sees on ta ka erinev kui tavaline küüslauk. Seega, kes maitseelamusi otsivad, siis proovige.

Tellida saab siit!

 

11 thoughts on “Uus ja põnev: must küüslauk

 1. Mul tuttav tõi hiljuti itaaliast musta värvi spagette. Soovitan proovida, ka väga huvitavad ;)

  1. millega need on? ma olen neid vist isegi kunagi söönud restoranis, aga pole süvenenud neisse väga

  2. Kui ma ei eksi siis pastale annab musta värvuse kalmaaritint, mis taignasse segatakse.

  3. Must pasta on jah tavaliselt kalmaaritindiga värvitud, aga maitsele ta midagi erilist enamasti juurde ei lisa.

 2. Einoh, ma muudkui lugesin, et sa kirjutada mustast küünelakist ja ei saanud aru, miks sa küünelakki maitsesid. Peab lugemise ikka selgeks õppima. :D

 3. Aaaahhh, hakkasin kohe googeldama, et kas meil siin Norras ka midagi sarnast on, aga… Nii paljud Eesti firmad kahjuks ei saada valjaspoole Eestist :( . Jaan ainult lootma, et mul on meeles seda Eestis osta, kui kord sinna sattun. Vaga, vaga huvitav tundub.
  Aga must pasta on kalmaariga.

 4. Tere!
  saadame musta küüslauku ka Norrasse kui vaja, kui klient transpori tasub ;D
  Margus
  55 672 027

Comments are closed.