#meeliskirjutab

Meelis kirjutab: uus kuu, uus auto – miks ka mitte?

Kui palju teist kuulevad ja ka ise tarbivad fraasi: “Kõik on uus septembrikuus.” See on tegelikult nii leierdatud lause, aga kuna seda siiski kasutatakse, siis järelikult on sellel ka alust. Sügis algab minul veel tänase seisuga täiesti tavaliselt.

Üldiselt ei ole ma selline viimase minuti vend ja tahan kõik asjad varakult ära teha, et siis oleks muretu elu, kuid tihti see siiski nii ei ole. On üks kindel asi mille puhul ma alati kõik viimasele minutile jätan. Auto! Ma ei tea mis uss see mind on hammustanud, aga kõik asjad mis puudutavad autot, suudan ma viimasele minutile jätta. Olgu selleks pesemine, aknapesuvedeliku lisamine, kindlustuse maksmine, rehvivahetus või siis ülevaatuse tegemine.

Just selle viimasega ma ka augusti kuu viimastel päevadel tegelesin. No ei olnud mahti minna. Ise sõitsin mitmeid kordi erinevates ülevaatuse punktidest mööda, aga ikka ei õnnestunud sisse keerata. Ühe korra ma isegi suutsin helistada, et aeg kinni panna, kuid midagi ei klappinud. Siis kui ülevaatuse kehtivuse lõpuni oli jäänud konkreetselt kolm päeva ja mina pidin minema Poola, andsin ma auto lihtsalt sõbrale, et kuule, ole hea inimene, mine käi ära.

Sisimas oli mul selline pisikene hirm, et äkki ei saa läbi ja kes teab, mis vead võivad ilmneda. Kuigi ma hoian oma autot ilusti, siis tegemist ei ole ju tutika masinaga ning pole ma ka mingi ekspert, kes saaks aru, et see või see hakkab kohe läbi minema. Õnneks läks kõik hästi ning ülevaatus sai jällegi aastani 2021 tehtud. Vaatasin seda paberit ja ütlesin Leenule, et nüüd on elu muretu, sest selleks ajaks müün ma selle kindlasti maha. Tegelikult võiks seda juba praegu teha, kuid uut ei ole ma ju välja valinud.

Aga miks mitte uus Renault Clio? – küsis Leen.

Tõesti, miks ka mitte.

Aga miks just Clio? Sest see auto on viimastel päevadel vägagi teemas olnud.

Miks?

Vaata VLOGI ning saad vastused peaaegu kõikidele oma küsimustele. Nimelt käisin ma siis Poolas, mitte niisama puhkamas, vaid hoopiski viienda põlvkonna Renault Clio’ga testsõitu tegemas.

Kui te nüüd küsite, et noh, kas tasuks ka osta või kas mina ostan, siis vastus ei ole kõikidele küsimustele sama.

Esiteks, mina isiklikult seda endal ei ostaks, sest see on meie perele liiga pisikene. Eelistan pisut suuremat. Kuid ma ostaks selle kindlasti Leenule (kui tal load oleks), sest see on mõnus pisike ning sobiks talle ideaalselt. Lisaks on see kiire.

Vastus sellele, kas tasub osta või mitte, sõltub kindlasti iga inimese enda vajadustest ja elustiilist. Kui sul on ikka kolm last, mees ja koer, siis paratamatult jääb see auto väikseks. Kui sa oled aga ema, kes aegajalt oma kahte last kuhugi viima peab, siis on see auto idekas. Piisavalt suur, et asju mahutada, kuid piisavalt väike, et kenasti end kuhugi parkima mahutada.

Lähemalt saad mudeliga tutvuda klikkides siia: Uus Renault CLIO – 2019. aasta tähtsaim mudeliuuendus!

4 thoughts on “Meelis kirjutab: uus kuu, uus auto – miks ka mitte?

  1. Clio on väike, isegi 4 täiskasvanu jaoks pikemal sõidul, seepärast vahetasingi Megane vastu ja sõitsin kuu aega tagasi poest välja ainult paarkümmend km läbinud uue autoga. Parkimist hõlbustab muideks pardakaamera ja andurid, auto suurus pole oluline

Comments are closed.