Veebruari väljakutse: null netishopingut

Nägin kellegi instas üleskutset, et veebruar on hea lühike kuu väljakutseks, et netipoodides ei shople. Käiku võivad minna ainult toidupoed, aga et kõik muu on cancel. Eile õhtul nägin seda meeldetuletust, et noh, kas olete kambas ja mõtlesin, et miks mitte. Teeme ära. Ma ei telli ülemäära palju, aga ma arvan, et ma ikkagi tellin omajagu. Aga nagu ma eilses postituses ka kirjutasin, kui on võimalust, siis ei märka.

Mida ma peamiselt netishoplen siis?

Ma olen suht “internet made me buy it” tüüpi inimene, et kui midagi ägedat ette jääb, siis tellin. Viimane ost oli näiteks lauamäng. Otsest vajadust mul ilmselgelt ei olnud, aga mäng tundus igati äge ja sobilik meie perre ja nii ta ostukorvi rändas ja ostetud ta sai. Ja reisi jaoks tellisime päikeseprillid. Lihtsalt oleme viimastel aastatel mega Polaroidi usku ja muid prille naljalt enam kanda ei taha ja kuna Lensori lehel saab neid virtuaalselt proovida, siis nii ta läks. Mis tuletab meelde, et ma läksin Hedonile prille sinna ostma :D Aga noh, peab siis märtsini nüüd ootama.

Või näiteks jaanuaris tellisin ma endale ühe trikoo, loogiline, et ma ootan seda siiani, sest see ilmselgelt tuleb läbi Hiina rongiga – miks tellisin? Oli mul vajadus? Otseselt ei olnud, aga kuna mul on kapis põhimõtteliselt kõik Change Lingerie päevitusriided ja trikood olemas, siis tundsin, et tahaks midagi muud. Internet soovitas, mina lappasin ja üks megaäge jäi ette, tellisin. Lisaks kaks heegeldatud kleiti reisi jaoks, kuna mul eriti selliseid reisikleite pole kapis, mida kaasa haarata. Kas need reisiks kohale ka jõuavad, see on juba iseasi.

Üldiselt olen ma jah, väga mugav, et mida iganes mul vaja on – printeritindist sukkpüksteni, siis shoppan ma need netist. Ja kuna me lubasime kuus kuud mitte osta riideid, v.a kui midagi megalt vaja on, ala sokke või sukapükse, siis ma tavapoodides naljalt ei käigi. Ainult apteegis, toidupoes ja.. noh, ega rohkem meelde ei tulegi. Veebruari väljakutse on ka shopata ainult e-poodidest toitu, sest ma tahan teada, palju mul toidupoodidesse raha siis jääb.

Hetke saldo ehk selle nädala toidupood: 76€ Barborasse ja 31€ Lidlisse. Täna peab veel Rimis käima, sest eile tuli nende lendleht mulle postkasti ja nägin, et seal mähkmed sooduses.

Veebruari eesmärk siis:

  • Shopata ainult e-toidupoodides, kui sealt ei saa, siis vajadusel kohale minnes (kui tead, et kindlalt soodsam vms).
  • Null rändom netishopingut.
  • Kõik kulud excelisse (jep, see on mul olemas, aga ma ei ole seda täitnud, peale põhikulude).

Kas tulete kampa ja veebruaris netist midagi ei telli?

One thought on “Veebruari väljakutse: null netishopingut

Comments are closed.