2019 perereis broneeritud – kuhu siis seekord?

Novembris sain ma suvise hilinenud lennu eest kompensatsiooni ja ma teadsin, et sellest saab meie perereisi sissemaks. Kuna kõik jagasid ohtralt viimase hetke Sharmi ja Hurghadat, siis midagi suvist esialgu silma ei jäänudki. Ükspäev võtsin siis kätte ja hakkasin otsima.

Valikus Tuneesia, Montenegro, Rhodos

Tahtsin midagi uut, kohta, kus käinud pole. Bulgaarias olen ma käinud nüüd piisavalt ja teist sama palju Türgis (või noh, Hedon on). Mul poleks vahet, kus ma seal basseini ääres passin, aga lapsega tahaks teist kohta, tutvustada uusi maid ja uusi kööke.

Kuna mul oli ka kindel plaan, et tahame jälle jaanid mujal veeta, siis olime nö valikutes piiratud. Alles jäidki Tuneesia, Montenegro ja Rhodos.

Kuna ma juba olen harjunud ühe reisikonsultandiga suhtlema, iga valiku puhul seitse tundi aru pidama, siis soovitan soojalt Anna-Liisa poole GoTravelis pöörduda oma muredega.

Alguses jäi sõelale Tuneesia, kuigi Meelis selle peale nägusid tegi. Tundus täiega teistmoodi, midagi totaalselt erinevat… Aga – nüüd mõttekoht.

“Kui see jääb teie ainsaks reisiks aastas, kas olete valmis eksperimenteerima Tuneesiaga? On siiski mõned asjad, mis võib-olla ettevaatlikuks teevad. Esiteks, tegu on oluliselt konservatiivsema islamimaaga kui Türgi. Teiseks, ta on vähem arenenud turismiriik, st kohalikud pealetükkivamad ja vbla teenindusstandard pole päris see. Kolmandaks, osad räägivad, et ehk pole ka nii puhas. Samas on ta midagi, mis on täiesti teistmoodi ning paljudele väga meeldib (kohalik köök, kultuuriväärtused, lihtsalt Aafrika). Ma ei taha ümber veenda, aga tahan just rõhuda – kui on ainus reis, kas siis riskida millegi uuega? Sest me võime selle raha eest saada juba VÄGA korraliku kõik hinnas Türgi.”

Okei, mõtlesin, et tahaks ikkagi midagi… mõnusat. Montenegro oli ka korraks valikus. Aga ikka jäi ära, sest seal polnud all ink variante ja lapsega reisides on see parim, et sa ei pea muretsema, kust ja millal ja mida süüa saab. Ma tean juba seda Hedontsi ette, 8 tundi vees, tund aega tutsab kohviku vahet, paar tundi viitsib jalutada ja ülejäänud aja magab. Seega, megamugav, kui kõik on käe-jala juures, söö ja joo mida tahad ja millal tahad. Pluss minu meelest teeb see reisi lõppkokkuvõttes soodsamaks. Sa võid endale reaalselt 100€ taskuraha kaasa võtta ja saad hakkama. Millele sul ikka kulutada?

Rhodos it is!

Meelis on ammu rääkinud, et tema tahaks Kreekasse minna. Sõbranna käis eelmine aasta Rhodosel ja kiitis. Jah, seal on kallim kui Tuneesias, aga ikkagi Euroopa, pluss mulle meeldib megalt Kreeka köök. Ilmselt Tai ja Itaalia söögivalikute järel kohe järgmine. Võib-olla trumpab isegi Itaalia üle, ma ei tea.

Hotelle on seal igas hinnaklassis.

Valikus nagu ikka ainult hommiku&õhtusöökidega variandid, et lõuna ajal väljas einestada. Kui ma sõbrannaga läheks, oleks see täitsa mõnus variant, aga lapsega, nagu ma ütlesin, meeldiks all ink. Tegelikult meeldib mulle kõik hinnas iga kell :)

Me valisime välja lõpuks ühe keskmises hinnaklassis variandi, mida “kliendid kiidavad” – 4* Avra Beach Resort Hotel & Bungalows.

Mis sai otsustavaks?

Linn on lähedal (100m) – hea õhtuti kord ühele poole, siis teisele poole trippida, sest Hedoniga niisama hotellis ei passi nagu sõbrannaga. Kuigi noh, ega sõbrannaga ka ei passiks. Aga Hedon nõuab märksa rohkem tegevust.

Rand lähedal. Basseinialast ainult 50m. Ehk kaks sammu minna kui otsustame, et ei viitsi basseini ääres olla.

Lennujaamast ainult 8km. See tähendab kiiret kohale jõudmist ja ka äraminnes ei pea mitu tundi enne bussiga loksuma.

Toad on suured – 33ruutu vähemalt, nagu meie korter.

Ei ole metsikut lasteala – jah, see on pluss, sest muidu üks meist peaks seal elama ja valvama, sest Hedon pole veel 10, et teda üksi kuskile liumägedele ja atraktsioonidele lubada.

Mina olen põnevil ja juba räägime Hedoniga ja vaatame kaardilt, kuhu me lähme ja mis seal süüa pakutakse ja mis seal teha kõike saab :)

Kas keegi on käinud selles hotellis, oskab ehk soovitada mõnd lähedalasuvat kohta, kuhu minna. Või üldse, mis soovitusi te Rhodose puhul annaksite? Kuhu sööma, mida süüa? Kuhu lapsel fun oleks minna jne.

 

13 thoughts on “2019 perereis broneeritud – kuhu siis seekord?

  1. Kui te pole Kreeka saartel käinud, siis väga mõnus vahelduseks sinna minna. Kreeta on küll veidi suurem, aga ilmselt lapsega nagunii ringi ei tripiks. Rhodose vanalinn meeldis ja Lindosele läksime autoga. Üheks päevaks tasuks kindlasti auto rentida, saar suht väike ja päevaga näeb suht palju.

  2. Rhodos oli minu jaoks suht igav. Jah,ilus (ringreis sai päevaga tehtud), aga teist korda ei viitsiks. Hotell oli meil ka suht vilets ja linnast eemal (FILERIMOS VILLAGE).

  3. Rhodos on imeline.. meie olime rhodes townis ehk siis saare pealinnas ja seal oli kõik ülicool ja chill. Rannad on kivised.. me käisime juuni lõpp- juuli algus ja kõik päevad olid +35-38kraadi. Päeval vãga väljas liikuda ei jaksanud. Silmigi oli valus lahti hoida. Kindlasti võtke mõni päevane v poole päevane reis kuskile pisisaarele.. meie käisime halki saarel.. seal olid ilusad liivarannad ja magusad granaatõunad ja viigimarjad puu otsas. Hinnad väljas süües samad või odavamad kui eestis. Meie käisime ainult pisikestes poodides vett jne ostmas kus hinnad kindlasti kallimad kui meil. +bensiin kallis.. Samas vein, viigimarjad, baklava jne normaalse hinnaga. Kohalikud armastavad väga lapsi.

  4. Käisime ka umbes 9 aastat tagasi. Nii huvitav ei olnud, et tagasi läheks. Liiga igav. Polnud nagu midagi vaadata. A kui lapsega tahta lihtsalt basseini ääres vedeleda, siis käib kah.
    On huvitavamaid ja ilusamaid kohti. Meie lapse ja ka enda lemmik koht on Mallorca. Käinud mitu korda ja teeme plaane, et jälle tagasi.

  5. Kindlasti tehke Hedoniga üks parasailing, see oli imeline! Ja soovitan külastada Fakiraki Waterparki, seal läheb kindlasti ära terve päev.

  6. No minu jaoks oli küll Rhodos suurepärane, läheksin iga kell tagasi. Käisime sel suvel mehe ja aastase lapsega. Muide, seal väga armastatakse lapsi! Hinnatase on küll pigem kõrgem, aga kindlasti mitte kõrgem kui Eesti turismipiirkondades. Restorane külastasime igasuguseid, nii väikestes mägikülades, kui uhkemaid linnas. Pettuma ei pidanud kordagi, aga soovitaksin vaadata just koduste pererestoranide poole. Toit oli alati värske ja tihti toodi lõpetuseks midagi maja poolt, näiteks jäätist või puuvilja. Kui kiiret ampsu vaja, siis tänavalt saab väga hea hinnaga kebabitoite. Ja tänavatel müüdav jäätis on jumalik nagu itaaliaski. Kui oliivisõbrad olete, siis nende valik on ka poodides suur ja maitsevad väga hästi. Ja muidugi siis puuviljad, juunikuus murelid, virsikud, arbuus. Ka mina soovitaksin kasvõi üheks päevaks auto rentida, sest kui vaatamisväärsused ei huvita, siis need erinevad rannad ei saa küll kedagi külmaks jätta ja mägede vahel kruiisides avanevad meeletud vaated. Saar on tegelikult väike ja ühe päevaga võib väga palju näha. http://www.rhorent.com see ettevõte pakub ka krediitkaardita autorenti, mis meile näiteks tundus mugavam variant. Ja lapsel fun..hmm, Rhodose linnas, vanalinna lähistel mere ääres pakutakse kümneid veeatraktsioone. Veealuste akendega laevukesega kalu, mereelukaid vaatama või sellise suure kummist paadiga, kuhu ikka rohkem inimesi peale mahub jahi järel kiirsõitu tegema-variante oli erinevaid. Tasub uurida. Veidi vara veel, aga toredat reisi Teile!

  7. Meile meeldis ka väga! Rentisime küll ka auto ja sõitsime üsna palju ringi. Igav igatahes ei hakanud (võttes arvesse, et meile basseiniäärsed puhkused ei meeldi ja tahamegi palju ringi liikuda). Vaatan, kas suudan kuskilt veel oma kunagisi meenutusi ülesse kaevata, et teile täpsemalt soovitusi anda. :)

  8. Mis kokku maksma läks all ink.pakett sinna, kui saladus pole?
    Meil ka kolme liikmeline pere ja laps juba nii suur, et võiks reisima minna küll (minu kiiks, et beebiga ei julgenud reisida).

    1. Ametlik hind oli 2196€ kolmele, kõik hinnas. Aga ma sain soodukat, sest võtan reisi ajal GoTraveli Instagrami haldamise enda peale :)

  9. Olime eelmine aasta antud hotellis.
    Tuba, söögid ok, enamvähem puhas.
    Õhtune meelelahutus ka ok.
    Linn 100m? Kohe kindlasti mitte. Keskus on vähemalt 15min autosõidu kaugusel (buss làheb hotelli eest).
    Hotelli ees oleval tänaval on mõned baarid ja minimarketid, muud ei midagi. Usu, me käisime nii ühele kui ka teisele poole päris pikalt:)
    Väga meeldis, et rand on kaks sammu (kivine, kindlasti peavad olema vastavad jalanõud). Lummav vaade! Õhtul kui päike loojub, on mõnus teha romantikat väikse kokteiliga.
    Palju sakslaseid, venkusid:)

  10. Tuneesia for the win! Meil oli enam vähem sama valik (Montenegro asemel oli meil Bulgaaria), aga jäime Tuneesia juurde. Kui lapsi pole ja ei karda maailma avastada, siis tundub õige koht. Plus, me saime hea diili ka: https://www.novatours.ee/puhkusereisid/tuneesia.
    Siinkohal soovitus kõigile reisiotsijatele. Kui tahate leida parimat pakkumist, siis ärge vaadake kõige odavamat, kuna seal pole alati kõik asjad hinnas ja lõppkokkuvõttes maksad kehvema asja eest sama palju kui kallima eest.
    Tasub käia mööda reisibüroosid, mõnikord joppab ja saad üllatuslikult hea diili, kohast kust sa ei arvanudki ;)
    Viimase soovitusena, vältige äraleierdatud kohti (a’la Hurghada jne), elu näitab et need kohad on end igati ammendanud.

  11. Kindlasti soovitan kunagi siiski Tuneesia enda sõelale jätta. Aafrika küll, aga seal oli mõnus idamaine hõng ja pole need poeomanikud liiga tüütud miskit :)! Väga mõnus kultuurireis, kui võtta juurde ekskursioone. Hea paik, kust alustada Aafrika avastamist :)!

Comments are closed.