7aastane ei pese hambaid, mida hekki?

Me oleme selles suhtes perekond omaette, et ei ole meil mingeid erilisi traditsioone ja rutiine, elu kulgeb omasoodu ja.. nii nagu vanemad nii ka lapsed. Nii nagu Hedoni jaoks on normaalne, et BSH võib uksest sisse jalutada on mõne teise jaoks normaalne, et vanema kingib sünnipäevaks 50€. Pered ja traditsioonid, kombed, rutiinid on erinevad.

Meie peres näiteks puudub korrapärane hambapesu. Alguses ma ei lasknud end sellest häirida, mõtlesin, et tuleb ajaga. Kui hambast avastati auk, siis ei pannud seegi Hedonit suud avama, vaid veel rohkem suud kinni hoidma. Mina ei viitsi keelata ja käskida, nii nagu ma ei sunni Hedelini potile, ei sunni mina kedagi oma hambaid pesema. Ei taha, ära pese. Ma ei viitsi.

Aga vahi värki, kui meie majja saabusid hambatabletid, sai hambapesust lust ja lillepidu. Näete – aega läks, aga asja sai. Nii nagu ma mõtlen iga asjaga – keegi ei lähe kooli mähkmetes või lutt suus. Mida ma siis stressan ja tõmblen, igasuguste treeningute ja võõrutamistega, et Hedelin potile saada või ta lutita magama läheks. Pott on meil juba mõnda aega olemas ja kui ma teda alguses sinna panna proovisin, siis ta seal istus, aga midagi sinna ei teinud. Paar päeva tagasi läks ja istus sinna vabatahtlikult ja pissis potti. Lihtne. Ilma stressi ja käskimiseta. Kõik tuleb omal ajal.

Kogu potijutu juurest liigun ikka hambapesu kraanikausi juurde, sest meie vannitoas on nüüd uued purgid – Others hambapesutabletid. Üks all ja teine üleval. Hambaharju on meil ka.. päris palju. Sest kõik tahavad pesta hambaid siis, kui keegi juba ees on ja nii on mugavam kui neid on nii üleval kui all.

Minule isiklikult need tabletid ei sümpatiseeri. Mulle üldse meeldib – mida kangem seda parem, hambapasta. Samas on meil hambapastasid ka mitu tükki, et kes mida parasjagu kasutada tahab. Mingi vaarika oma tellisin ka Sinuteek’ist ja see meeldib Hedelinile. Mulle meeldib klassikaline piparmünt või musta värvi pasta.

Aga Sinuteek epoest rääkides, siis seal on nii palju põnevaid asju. Näiteks on kõik mu kuivained asendunud sealt pärinevate jahude ja pastadega, rääkimata snäkkidest ja isegi leibadest. Kuna Meelis tahab ikka jätkuvalt oma kõige vaba elu elada, siis mis mul saab selle vastu olla. Minul nisuga otseselt häda ei ole, aga maisipasta maitseb sama hea ja hinnavahe on inflatsiooniga peaaegu et kadunud. Igasugused saiad ja kuklid on seal ka head.

Üldse, olen ma sealt e-poest leidnud nii palju uusi lemmikuid. Peaks vist mingi listi koostama :) Näiteks siin on mitu lemmikud, mis hetkel ka kampaanias.

PS! Alati proovige marimelli koodi ka, sest sellega saab lisasoodukat. Ja seal on kogu aeg midagi kampaanias!