#beebiblogi #koostöö

Lasteaiavaba päev ehk käisime Kalev Spas

Kui me septembris Kalev Spa avamisel käisime siis tuli mulle totaalse üllatusena, et see juba kevadel tegelikult taasavati. Hedon on ju vana veehull, oleks hea olnud suvel sulistama minna. Ta oleks võimeline seal 10st hommikul õhtul kümneni sulistama.

Kalev Spa on koht – sõna otseses mõttes koht, kus mina ujuma õppisin. Kuueaastase titena sõitsin ma Kakumäelt bussiga Balti jaama ja sealt trammiga Mere puiesteele, et Kalevisse ujuma vantsida. Kaks korda nädalas kaks aastat.

Mul oli megakarm treener. Võimalik, et ma täna arvaks, et ta oli lihtsalt emm, aga siis ma arvasin, et ta on karm. Ta ei lubanud mul nätsu süüa. Mäletate, milline defka see 89ndal aastal oli? Ma olin just pesemast tulnud, end riidesse pakkinud ja konkreetselt väravatest läbi läinud. Seal oli see veeautomaat (täpselt selline nagu te nõukaajast võite ette kujutada), ma lasin seal endale teeklaasi vett ja ta käratas – näts prügikasti!

Olenemata sellest, et ma olin juba ammu ujulast väljas, siis ujula maja läks tema silmis arvesse ja seal nätsutada ei tohtinud. Saate isegi aru kuidas see mulle mõjus kui mul see seik nii värskelt meeles on. See oli 30 aastat tagasi, aga ma annaks talle täna ka jalaga. Keegi ei käsi nätsu ära visata! Osta endale nätsu, siis hakka hüppama! Nali naljaks. Uus Kalev Spa soovitab ka ilmselt ujudes nätsu mitte närida ja ma saan sellest “seadusest” aru, aga ikkagi.

Ah, mis ma ikka halan oma kolmekümneaasta taguses ajas, selliseid veemasinaid pole ujulates juba ammu ja ilmselt treenerid saaksid kohe noomituse kui kellegi peale häält tõstavad. Vaadake parem pilte kui ilus ja mõnus on Kalev Spa praegu ja kui väga seal lastele meeldib. Okei, meil oli privileeg suht üksinda seal hullata, sest tegime Hedonile lasteaiavaba päeva ja läksime veekeskusesse kohe hommikul vara, teades, et siis on kindlasti vähem rahvast kui näiteks laupäeva hommikul.

Hea uudis on see, et koodiga MARIMELL* saab veekeskuse pileteid soetada 15% soodsamalt – osta siit

Kes vanas Kalev Spas käinud on, siis see väiksem aknaalune bassein, kus tavaliselt laste trennid olid ja kuhu never ujuma ei saanud minna, on nüüd asendunud üliilusa, valge ja mõnusa alaga, kuhu sisse on tehtud see vooluga jõgi. No arvake, kas oli Hedoni lemmik. Kuigi ta esimesel korral ei saanud aru, kuidas see täpselt toimis ja arvas, et mina teda seal vedasin, siis tegelikult.. Viis ju vool teda kaasa.

Kui ma talle kätised panin, siis lasin tal seal vooluga kaasa minna ja lõpuks ei saanud teda sealt ära. “Emme lähme veel, et see vesi viib mind ära!”

Teiselpool, kus olid vanasti erinevad mullivannid, on suures plaanis sama, aga nad on nüüd omavahel ühenduses, sa ei pea ühest välja ronima ja teisest sisse, saad ühest teise otse minna. Igal pool on erinevad “atrkatsioonid”, massaažijoad, mullid jne.

Ma ausalt ei tea, mitu toru enne Kalev Spas oli, aga kindel on see, et diskot, välke, muusikat ja tuube seal ei olnud. Nüüd on. Ja kui ma alguses valisin, et mida võtta ja juba olin disko peale vajutanud, siis Hedon teatas, et ta ei taha midagi.. Kui me alla jõudsime, oli tal tuju megapaha, sest “ma ei tahtnud mitte midagi!” Hehe, aga see ei tähendanud, et ta kümme korda uuesti minna ei tahtnud.

See on ikka naljakas, kuidas lapsed võivad kuuskümmendkorda ühest samast liumäest alla lasta ja on ikka max level õnnelikud nagu nad oleks just esimest korda alla lasknud.

Koos SUPPama

Samal ajal kui meie seal olime, proovisid “Õhtu” saatejuhid suppamist. Ma korra mõtlesin, et jumala lahe oleks Hedoni sünnipäev teha veekeskuses, aga.. Need paketid on kahjuks mõeldud alates 10ndast eluaastast, kui iga vanem just ise kaasa ei tuleks.

Lisaks kolmetunnisele veesmöllamise paketile saab lisada peole ka supi-treeningu, mis toimub Kalev Spa suures basseinis koos treeneriga. Tutvu erinevate sünnipäevapakettidega kodulehel!

Hea uudis on see, et koodiga MARIMELL* saab veekeskuse pileteid soetada 15% soodsamalt – osta siit! Meie lähme kindlasti veel, sest noh.. meil on siin üks veehull :)

*kood kehtib 3h tavapääsmele ja 3h perepääsmele.

#KOOSTÖÖ

2 thoughts on “Lasteaiavaba päev ehk käisime Kalev Spas

Comments are closed.