Ma käisin trennis! Ma suren!

Kunagi kui ma rase olin, siis visati mulle Ilumessil mingi flaiku EMS treeningu kohta. Olin rase, sinna see jäi. Täna käisin aga proovitreeningul.

Mingi paar päeva tagasi nägin Rolfi instagramis videot (tšjauki, Rolf!), kuidas ta seal trenni tegi, nägu naerul ja kõik tundus nii lebo. Panin siis endale JustFit klubisse proovitreeninguks aja ja kärutasin kohale. Mõtlesin, et mis see siis ära ei ole, ühendatakse sind mingite juhtmetega ja need värisevad ümber su keha ja kaal langeb. Hahahahaaa!

Trenn on juba tulek ja minek, kärutan kesklinna ja tagasi, mingi kerge viiekildine ring. Ja siis 20 minutit inensiivset trenni! Ja asi on naljast kaugel!

Ühesõnaga EMS (elektromüostimulatsiooniga) treening on kogu keha hõlmav treening, mis viikase läbi elektriimpulsside abil, mille tulemusena lihased kontrahheeruvad ja neisse tekib pinge. Impulsside intensiivsus seadistatakse vastavalt kliendi individuaalsele tundlikkusele.

Kõigepealt saad sa selga endale riided, nagu sooja pesu, paned selle palja keha peale, sinna peale lisatakse veega niisutatud vest, lisatakse jala,- käe,- ja tuhararihmad, tõmmatakse sind kõvasti kinni kõigega ja ühendatakse “elektriga”.

Esimeses trennis pannakse paika su taluvuspiir. Teed paar poosi, tunnetad seda vibratsiooni enda kehas ja ütled kui aitab. Kusjuures, ilma liigutusi tegemata tuleb piir kergemini ette, lasin trenni jooksul vist kõiki piirkondi juurde keerata.

Ja mis oli megamegamegamõnus, oli alaselja vibratsioon. Mul on seljavalud olnud juba rasedusest saadik, vahepeal läksid ära, siis tulid tagasi… Kui ma põrandal paar ööd magan, läheb selg jälle korda. Seal reaalselt tundsin, kuidas see vibra läbi selja käis ja niiii mõnus oli.

Praegu lugesin kodukalt: trenn võimaldab juba peale esimest korda vabaneda seljavalust, mida tõestavad paljud Saksa spetsialistide teaduslikud uuringud. Treeningud JustFit klubis EMS-meetodi kasutamisega parandavad kõikide teie keha kudede vereringet ja normaliseerivad ainevahetust.

Jehuu! Seljavalud said tuule alla!

Aga rääkides veel trennist, siis… Kõik kehaosad vibratakse läbi. 20 minutit teed neli sekundit nö trenni, neli sekundit puhkad. Kogu aeg peab kõiki lihaseid pingutama, kuigi treenid ühte konkreetset osa, siis ikkagi kogu aeg peab pinge sees olema.

Mina, kes ma vapsee elus trenni pole teinud, mingi 12ndal minutil oli suht võhm väljas… Kell seal aparaadi peal loeb nö minuteid maha… Kui ma nägin, et kaks minutit on veel ees, siis mõtlesin, jesss, kohe saab läbi, ma ei jõua enam. Vahepeal oli tunne nagu sünnitaks, veidrad poosid ja puhu aga välja. Natuke isegi higistasin. Samas midagi megahullu see pole. Mulle täiega meeldis üldkokkuvõttes ja nüüd tuleb lihtsalt mingi sobilik pakett välja valida.

Mis on ÜLINORMAALNE on see, et sa ei pea ostma välja näiteks 10x kaarti (võib muidugi osta!), vaid sa “liitud klubiga” 30€ ja maksad ühe trenni nagu ette ja siis iga kord minnes maksad oma trenni eest. Mujal on see, et osta välja, maksa lolliks – mul poleks never mingit 300€ korraga välja käia, aga kui võtta näiteks kuuekuuline pakett, siis maksad ühe trenni eest 24€ ja riided saad kas endale osta (49€) või iga kord rentida (5€).

Aga ma tunnen juba praegu, kuidas mul keha on väsinud. Ma tunnen, et mu kõht on väsinud. Eile rääkisin sõbrannaga, kes on ka seal trennis käinud, ütles, et alles homme ma suren, et tunnen ilmselt selliseid lihaseid, millest mul aimugi polnud. Tore!

Einoh, tegelikult ongi tore. Nüüd pean viis päeva ootama, enne ei tohi uuesti “peale teha”. Lihased on nii läbi ja peavad taastuma. Mõnus. Ma muidugi veidikene kardan homset ja võib olla ma tunnen, et ma ei taha enam tagasi minna, aga samas ma ei usu. 20 minutit inensiivset trenni korra nädalas on iga kell etem kui kaks-kolm korra nädalas kaks tundi korraga jõusaalis rassida. See kohe pole minu jaoks. Mingi rühmatreening veel äkki oleks teema, aga mingi lindil kõmpimine ja hantlite tõstmine, no ei viitsi.

Kuigi, ma olen kuulnud, et need rühmatreeningud, spinningud ja zumbad jne võtavad ka ikka korralikult läbi. Seal JustFit’is saab ka mingit batuutidega trenni teha (jumpingut), ma mõtlesin, et proovin seda ka mingi hetk. Kuigi see kestab tund. Aga see on õhtuti, Meelis saab last hoida.

Kui palju tuleb treenida EMS-meetodil, et tulemus oleks nähtav?

Esimene edukas tulemus on igal juhul nähtav juba peale 3-5 treeningut.

Kas EMS treeningud aitavad kaalu langetamisel ning rasva vähendamisel?

EMS treeningud aitavad efektiivsele kehamassi ning rasva vähenemisele. Kõrge metaboolne aktiivsus treeningute ajal, mis jätkub ka mitme tunni jooksul peale treeningut, aitavad kaasa lihasmassi stabiilsele kasvule ning ainevahetuse olulisele parenemisele. Naistel väheneb probleemsetes tsoonides EMS treeningute abil nii talje, puus kui tuharad, tugevnevad rinna- ja kätelihased; väheneb tselluliit; kusjuures see aitab hästi ka naha toonusele ehk siis mulle eriti sobilik.

Ja no nüüd mul tuli meganälg peale. Kuna ma mõtlen, et pärast trenni mingi võileib pole ilmselt kõige parem variant, siis keerasin kokku endale salati – haarasin külmkapist värsket kapsast, tomatit, peterselli ja suitsukana. Niristasin peale oliivõli ja sidrunimahla, soola-pipart ja no pole mina ammu nii head salatit saanud. Petersell on ikka nii hea :)IMG_0208

Kas teie olete sellises “kiirkorras” trennis käinud? Või mis arvate, kas toimib või on see kategooriast “liiga hea, et olla tõsi”?

UPD: trenni hilisõhtul tundsin kuidas keha on väsinud, kuidas selg natukene tuikab… Hommikul olid kannikad niiii valusad, selg valus… Aga elan üle – kõik ilu nimel :)

6 thoughts on “Ma käisin trennis! Ma suren!

  1. Olen instas näinud, et Laura Kõrgemäe teeb ka seda :-D aga mina armastan spinningut. Juba sellepärast, et ise saad raskustaset kontrollida. Keegi ei näe tglt, kui raske režiim on :-) ja võtab korralikult läbi! Bodyvive ka kaif, aga no ei jõua kätekõverdusi vms teha :-D

  2. Trenniriided sobivad sulle hästi :) ja kui spinni tahad proovida, siis P õhtuti mul Kalevspas spinn fatburn!

  3. Tere!

    Kas edaspidi kui kaid on ka alati treener juures voi on vaid esimesel korral?

  4. Käisin EMS’is u 2 kuud. Toimis väga hästi.. arendas kenasti lihaseid ja andis võhma juurde! Nüüd elan välismaal ja otsin ka siin selle trenni olemasolu! Soovitan soojalt!

Comments are closed.